ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора

Партията няма да е балансьор, а ще бъде водеща сила
Обновена: 4 май 2022 11:13 | 4 май 2022 10:10, Камелия Цветанова
445
ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора
Снимка: БГНЕС

ПП досега е била разглеждана като балансьор в коалицията, но сега ще поеме водещата роля като първа политическа сила, отсече в декларация от името на ПГ на партията Андрей Гюров.

Още по темата
"Живеем в най-тежките за България и Европа времена от 70 години насам. Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестоката енергийна криза. Въпросът е къде стоим и да поставам на изпитание ценността ни система. Всеки от нас днес носи огромна отговорност. Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята - дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни“, каза той.

"Ще сведем ли глава пред насилника, или ще се позиционираме като лидер на Балканите през международната общност. Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години", каза Гюров.

Според него за България в тази ситуация следва решителност.

"Досега ние от ПП бяхме разглеждани като неопитните и балансьорите. Това време свърши. Партиите от коалицията се обединиха да защитават интересите на гражданите, да спрат корупцията, да са гарант за нашата независимост, да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС", каза Гюров.

"Обръщам се към партньорите ни - оценяваме всичко, което свършихме заедно, въпреки ужасните кризи, и че бяхме задушавани от опозицията и техните токсични кадри на всички нива в държавата, ние постигнахме много", каза той.

Като примери за успехи той посочи увеличените заплати на лекари, сестри, учители, компенсациите за бизнеса за тока и газа, мораториума на цената на тока, Плана за възстановяване и устойчивост.

"Време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да не забравяме, че сме един отбор. Разчитаме на вашите силни и единни позиции", каза Гюров.

Според него от ГЕРБ и ДПС не са били градивна опозиция, а и няма да бъдат. Той ги обвини, че се опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
0
 
1
 
! Отговори
Стан преди 1 година
До Въпросът днес еНямам нищо против да се помага на чужди държави, но само и единствено след като бъдат решени всички проблеми в България
320
0
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Естествено е ,че трябва да сме на страната на мира ,а не на странтата на диктатурата.Въпроса е кой е диктатора -Вашингтон управляващ НАТО и разширяващ се на Изток развръзвайки войната в Украйна.В САЩ е внесен преокт в конгреса ..да се глобяват всички страни от ОПЕК които не са съгласни с условията на САЩ да намаляват цените на петрол да бъдат глобявани..като СА ,Венецуела...РУСИЯ ..с по 50 милиарда долара!! Това ли ще е края на долара и ОПЕК? И се пита човек -Акой е диктортора в днешният свят!?
319
3
 
1
 
! Отговори
Считам, че преди 1 година
До РОМЧЕ ГЮРОВАми защото: 1. ти си толкова ограничен умствено и си толкова мързелив, че не можеш да им ги осигуриш! 2. не твоите деца (Д'ЦА - както неграмотно си го написал), а украинските деца, майки и бащи са обстрелвани и убивани от пияндурските рушки кратуни! Сега мисля, че ти стана ясно трагично мислещ поддръжнико на окупатора путилин.
318
4
 
2
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
До "ще има ли какво да ядем". Толкова неадекватен, меко казано въпрос, няма! Яж на лилипутин лилипутенцето! Бегай у руша да ядеш гречка и варени картошки неориентиран лилипутинолюбецо! И стой под калните сапоги на пияните руски войници.
317
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е оръжие за масово поразяване
316
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора" - а въпросът утре е ще има ли какво да ядем, докато угаждаме на САЩ и ЕС?
315
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАТОВА ДНЕС.БГ ТРЯБВА ДА ПИШЕТЕ ПРОТИВ НАЦИСТИТЕ ,А НЕ ДА ГИ РЕКЛАМИРАТЕ И ПОДКРЕПЯТЕ
314
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давате оръжие, а говорите за мир
313
8
 
4
 
! Отговори
бивша руска колония преди 1 година
с 80% от кадрите руски възпитаници, каква да е освен с диктатора, особено ако е руски
312
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са на страната на фашизма.
311
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ви кара да заемате страна?
310
3
 
23
 
! Отговори
ПАРАЛЕЛНА ВСЕЛЕНА преди 1 година
ПП живеят в Паралелна Вселена... Ако са толкова убедени в това, че вече са водеща сила, да идат на избори и да се преброят.
309
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даване на оръжие определено означава на страната на диктатора. Някой диктува на *** Киро какаво да прави.
308
1
 
6
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 1 година
И защо не се проявихте вчера като такива? Явно и при вас ще чакаме светлото бъдеще.
307
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е това въпросът, но на него са му платили, за да задава този въпрос.Има един диктатор и той се казва СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ!Световен, кървав диктатор!
306
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак сме на страната на фашистите....
305
3
 
19
 
! Отговори
питам преди 1 година
на тоя "депутат" не му ли идва на акъла че трябва да сме на страната на нашите интереси, или високата заплата съвсем му е сдухала и така малкото мозък?!
304
0
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години", каза Гюров. Браво Гюров! Ще постигнем енергийна независимост с фотоволтаици, перки и батерии! Ще захраним промишлеността с биогаз и водород! Ще изпукаме гладни, голи на студ и дискотека.
303
1
 
19
 
! Отговори
до Андрей преди 1 година
Интересчийството така е изписано на лицето ти , че се вижда дори без очила .
302
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ НЕ ВИЖДАМ НЯКОЯ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ДА ИСКА МИР, ПА И ДВЕТЕ СА СИ С ДИКТАТОР НАЧЕЛО... ДАЖЕ ЕДИНИЯТ Е РАЗДАЛ И ОРЪЖИЕ НА ПАНДИЗЧИИ МАЙ...