Китай затваря небето за руски самолети

Очаква те да разполагат с определена документация
28 май 2022 06:00, Росен Стойчев
173
Китай затваря небето за руски самолети
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Още по темата


Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Китайсамолетируски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
6
 
! Отговори
Путин Капут преди 1 година
През 1979 русия показва мускули в Далечния Изток. Един руски пилот се отклонява и каца в Хокайдо. При прегледа се оказва че кокпита на руския самолет е Боинг. Лъсва зловеща истина. Русия няма възможности за производство на собствен самолет. Всъщност Русия набавя оборудването чрез покупки на "необвързаните" страни. Това дава идея на администрацията на Рейгън за Междузвездни Войни. Връзка на правителството на САЩ с извънземните и забрана на продажба на технологии на Източния Блок.
133
6
 
4
 
! Отговори
Димби Провадия преди 1 година
в нищо неподозиращите пътнически самолети - има устройства , които сипят зараза в Китай . За това ги спират и нищо не казват , кажат ли , показат ли го пред света - ще стане наистина страшно ! Путин и Сидзинпин ядат , пият заедно , рождените си дни и други празници празнуват заедно , посрещане гледайте на Путин в Китай и обратното , само по усмивката на китаеца ще разберете , че двамата се подкрепят максимално с всички сили !!!
132
2
 
10
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Горките русофили, вероятно сте объркани, а?
131
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Китай е доста по-цивилизована държава от Русия.Не допуска крадени самолети.
130
11
 
7
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Тука някои не разбират че Китай не забраняват руски самолети а Боинг.Руснаците имат достатъчно техни да летят до Китай.
129
5
 
9
 
! Отговори
Настия преди 1 година
Китай ще погълне Русия като семка.
128
5
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Направо се самоубиха рашистите.
127
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди няколко години си мислех, че арабите са единствените фанатици в Света.Но отдавна разбрах, че не е така!Руснака е единствения фанатик, а не най-големия в Света защото руснака си мисли, че живее в държава, а не е така!Руснака още не знае, че живее в *** или яма със слама!Сега войната може би ще им го докаже на тия които могат да мислят с главите си!
126
3
 
12
 
! Отговори
не се заблуждавайте преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ ПО ПРАВИЛО , НЕ СЕ ОБИЧАТ ЕДИН-ДРУГ...ТЕ СЕ МРАЗЯТ ,НО КАТО ВЪЛЦИТЕ СА ЕДИННИ , КОГАТО ИМА ПЛЯЧКА ИЛИ ПЕЧАЛБА..../Спомнете си войната на Виетнам с Китай , войната на "социалистите" на Сталин с Хитлер и ред други случаи.../ЛЮБОВНАТА ВРЪЗКА НА РУСИЯ С КИТАЙ , СЪЩО НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО ....ПРЕДИ ГОДИНИ , ТЕ СЪЩО СЕ СБИХА ЗА о. ТАМАНСКИЙ......В МОМЕНТА СИБИР Е ЗЛАТНАТА ИМ КОКОШКА...!
125
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До емигрант141;Не знам какъв емигрант си и за коя ''нормална'' държава говориш.Ако имаш предвид България,сбъркал си.
124
15
 
32
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
русия е изостанала държава във всяко едно отношение!ама това може да се види най-добре само ако си живял или живееш в нормална страна !
123
10
 
29
 
! Отговори
western do 130 преди 1 година
а телевизори правят ли??! телефони, чипове и т.н.правят дръжки!!! руски п.рош..шляци!!
122
22
 
9
 
! Отговори
До анонимен 137 преди 1 година
До 136..........Значи не са направили лека кола? Ц-Ц-Ц-цъ! Дришъл, отвори си зъркелите!А сега кажи високоразвитата евроатлантическа България освен писани магарешки каручки какви коли прави! А едно време правеше!
121
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно по едно Китай ще започне да ограничава Русия с хиляда условия. Аз като обяснявах, че Китай не е приятел на Русия, тук разни русофили си мислеха, че е от злоба. Китай е *** и сега се е увил около Русия, защото е изолирана от останалата част от света. Съответно Русия си върза Банките с Китайската система за разплащания, транспорта с китайските логистични системи, доставките на техника изцяло от китай. Сега китай държи Русия за топките и ще стиска докато изцеди всичко от Русия. Путин герой
120
11
 
27
 
! Отговори
До 136 преди 1 година
Колкото направиха лека кола ,толкова ще направят и самолет за гражданска авиация.....
119
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 124.......Вече започнаха да правят Суперджета със 100% руски части! Умния можеш да го излъжеш, но само веднъж! Първоначалната идея беше само корпусът и оперението да са на "Сухой", а останалото - от водещи световни компании! На подлият Запад кривна куурвенски! Е сега всичко си идва на мястото! Смешни са ми тези, които злорадстват! Русия ще се справи с всичко! Да здравствует Великая Россия!
118
4
 
11
 
! Отговори
пояснение преди 1 година
***само за самолети от американски производители
117
0
 
3
 
! Отговори
Бонгоо преди 1 година
Еми те всичките ги пререгистрираха.
116
6
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Това сигурно е плод на руско-китайската дружба.
115
10
 
15
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 1 година
Абсолютна глупост !