Контактуващите с Путин - под карантина и десетки тестове

Следят здравето на всички служители, допуснати да контактуват с президента
5 юли 2022 08:46, Петя Славова
51
Контактуващите с Путин - под карантина и десетки тестове
Снимка: БГНЕС

Всички служители, които под една или друга форма са в контакт с руския президент Владимир Путин, са подложени на строга карантина и на десетки тестове, сред които и за глисти, съобщава руската версия на ВВС.

"Нито нахлуването в Украйна, нито четирите ваксинации срещу коронавируса, нито отслабването на пандемията са премахнали карантината за тези, които са в контакт с Владимир Путин. Пилотите и лекарите редовно са в изолация. За достъп до "чисти зона", стотици хора си правят четирикратни PCR тестове и непрекъснато проверяват антителата си срещу коронавирус. Правят си и допълнителни тестове - за грип, стафилококус ауреус и глисти."

Преди 9 май, Деня на победата в Русия, около 400 души, включително ветерани, бяха поставени под карантина за две седмици в Москва, за да си стиснат ръцете или просто да се доближат до Путин, пише вестникът. Хората били карантинирани в два хотела в центъра на Москва - петзвездният Golden Ring и четиризвездният хотел President.

Преди година страната нашумя с безпрецедентна карантина за всички служители на президента. Сега Путин "започна да се мести от резиденция на резиденция по-често, а целият обслужващ персонал и всички, които са в контакт с него, продължават да бъдат под карантина, но вече в различни части на Русия".

Според публични отчети Кремъл и структурите му са похарчили около 1,5 милиарда рубли за това, предава БГНЕС.

Според правилата, наложени от руския президент още през 2021 г., карантинираните правят два кръвни теста за антитела на Ковид два дни предварително. По време на карантината се правят четири PCR-теста в рамките на 12 дни, а на дванадесетия ден отново се взима кръв за антитела.

Ако тестовете за антитела се окажат отрицателни, тогава след 14 дни изолация служителят получава допуск до "чистата зона", тоест при президента.

През февруари 2022 г. служители на президента съобщиха, че са били принуждавани да дават екскременти за тестове за глисти.

Най-много пари за тестове са похарчени от летателният отряд на UDP "Россия", чиито екипажи летят с Путин - 125 милиона рубли. От юни 2021 г. на пилотите и стюардесите е било наредени да правят не само PCR, но и всички видове тестове за COVID. Така всеки месец са правени по 2 хиляди спешни PCR теста и 600 теста за антитела. Само през май 2022 г. летателният отряд е платил 1376 цитонамазки и 98 фекални проби за коронавирус, както и 447 кръвни теста за антитела и 32 за биомаркери. Летателният екипаж постоянно е под карантина в Московска област.

Telegram-каналът Baza съобщи, че много служители на Кремъл са принудени да прекарат почти цялата година в карантина, а някои служители на президентската администрация са били затворени в единични стаи повече от 150 дни през 2021 г.

Въз основа на данни от обществени поръчки медията установява още, че много преди пандемията Путин е бил придружаван на всички форуми от екипи от лекари, включително специалисти по инфекциозни болести и различни други специалности.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна глупост - лично аз бях на почерпката за получената звезда героя на режисьор от ръцете на Путин !!! А на масата с алкохол всичко след време става ясно както и насякхде къде , кой и за каво и т.н.
43
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Луда работа.
42
5
 
9
 
! Отговори
СТРАХЛИВО ДЖУДЖЕ преди 1 месец
Путин е страхливо джудже терорист!!!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сакън да не се затрие джуджака! Заприлича на Северна Корея.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя има и трипер - от един приАтел дето го е *** знам - тъй чи са пазети
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като около вожда се бодат яко с ваксини, защо ваксинираните му последователи у нас са първи антиваксъри? Може би щяха да са първи защитници на ваксването, ако имахме спутник? Важно е парите за ваксини къде ще отидат.
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то и дъртягата в бялата барака прави същото, ама за него не се пише..
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Размяхте ме с тестовете за ***.*** не могат да се предават по въздушно- капков път,нито чрез ръкостискане.
36
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми така се действа протокола е такъв
35
18
 
13
 
! Отговори
Аватар преди 1 месец
Тази статия какво се опитва да внуши? 1.Че Путин е толкова болен и се страхува от всякакъв вид зараза,която може да го отнесе2.Че Путин е с форма на паническо или обсесивно- компулсивно разстройство? 3.Или,че Путин вярва на резултати от PCR тестове?Защо занимавате аудиторията със здравословното състояние на Путин,от което не зависи качеството на живот в България?
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос към авторите на материала. Само с Путин ли е така?
33
19
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
НАЛИ ЕНИ"РАЗУЗНАВАНИЯ" ГО ПОГРЕБВАХА,ПЪК ТОИ ЖИВ И ЗДРАВ.ПУТИН ЩЕ СЕ ПОМИНЕ СЛЕД КАТО ИЗПАРИ С.А.Щ. ОТ ЗЕМЯТА И УНИЩОЖИ КОЛОНИАЛНИЯТ Е.С.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понапръхтял е.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тестовете за антитела се окажат отрицателни получават достъп? Хммм Какво знае Путин, което ние не знаем?
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жужко много е надул бузките, а те викат болен бил.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се учудвам, на срещата с другите 4 тарамбуки оня ден бяха седнали на маса един декър, всеки в ъгъла си. Путин е болен мозък.
28
2
 
12
 
! Отговори
Пп пресцентър преди 1 месец
Не директно ги разстрелват. За по сигурно и семействата им.
27
2
 
21
 
! Отговори
Мумията путин преди 1 месец
Ще бъде високотехнологична мумия и ще намига като терминатор с едното око на посетителите в мавзолея за радост на всички.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
зОМРЪЗНАХТЕ МИ С ГЛУПОСТИТЕ !!!
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той ще е на здравата мумия в музея на славата на красной площад.