НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи

Русия не се готви за мир, а за продължаване на войната
16 ное 2023 22:24, Стела Стоянова
256
НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи
Снимка БГНЕС, архив

Обстановката на бойното поле в Украйна е много трудна и това е причина за увеличаване на помощта за украинската страна, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в централата на алианса в Брюксел.

В интерес на националната сигурност на всички държави от пакта е да продължат помощта за Украйна, както беше решено на срещата на върха на алианса във Вилнюс по-рано тази година. Това важи и за САЩ. Уверен съм, че САЩ ще продължат подкрепата, добави той.

Русия не се подготвя за мир, а за продължаване на войната. Наблюдаваме нападателни действия край Авдеевка. Това, че обстановката на бойното поле е по-трудна от очакваното, не означава да се намали помощта, напротив. Не можем да позволим на руския президент Владимир Путин да спечели, допълни генералният секретар.

Украинците постигнаха големи завоевания досега, успяха да изтласкат руските сили на север, на юг и на изток, освободиха половината от завзетите земи. Това е голяма победа за Украйна, руските нашественици понесоха тежки поражения. Русия загуби много, Украйна е стратегически провал за Путин, каза Столтенберг, цитиран от БТА.

Путин нахлу в Украйна с надеждата за по-малко НАТО, а получи обратното. Той напълно подцени решимостта на украинския народ да защити своята свобода, както и силата и единството в подкрепата на НАТО, посочи Столтенберг.

Генералният секретар изрази задоволство, че външната комисия на турския парламент ще разгледа въпроса с ратификацията на членството на Швеция в алианса. Очакваме много скоро Швеция да се присъедини, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
0
 
! Отговори
до 170 преди 5 месеца
Ирония на съдбата-Русия продава на САЩ Аляска. С парите купува оръжие за 10-тата поред руско-турска война през 1877-78 година.През 1966 година Брежнев кани в СССР френският президент Шарл Дьо Гол. Води го на учение на ракетните воиски и пред очите им излита една СС18.Брежнев небрежно казва,че една такава стига за Франция.След 3 месеца Франция напуска НАТО.В днешни дни обаче Путин вкара насила в НАТО Финландия и Швеция!Брежнев е бил голям политик,за разлика от Путин.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да бе,да...Губи,ама друг път!
159
1
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Най-големият комплекс на българина е подарената,а не извоюваната свобода!
158
0
 
1
 
! Отговори
до 170 преди 5 месеца
Я направо пиши на турски.
157
4
 
5
 
! Отговори
Ние,българите... преди 5 месеца
...помним кой ни освободи от турско.500 години са това...Прочетете Под игото,гледайте Козият рог,но с децата си.Русия ни освободи,на ФАЩ!
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Do 170-Питай Хитлер и Наполеон кво мислят.Питай и баща си,ало знаеш кой е!!!
155
12
 
7
 
! Отговори
162 преди 5 месеца
В учебниците по история пише, че Германия буквално е размазала Русия през ВСВ1 и ВСВ2. Добре, че САЩ прекратяват войната. Там са ядяли трупове от глад, леб не е имало. Не знам какви руски победи си измисляте.
154
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинците пръждосаха руските гемии в Новоросийск и гръмнаха руското ПВО С 300 и С 400 в Крим. За броени месеци Крим ще бъде очистен от пияни и дрогирани москали. След това идва ред на Донбас и всичката останала москалска пиянаСГАН или ще натори Украйна, или ще се омете обратно в ПАНДИЗстан.
153
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Който не става за друго, го използват за пушечноМЕСО. ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 106 ГОДИНИ НАД 20 МИЛИОНА УМНИ РУСНАЦИ НАПУСНАХА БОЛШЕВИШКИЯ ПАНДИЗстан. ПРЕЗ 2014 ПУТИН ГО РИТНА КОН В ТИКВАТА И ЛАЙНОТОудари ВЕНТИЛАТОРА В ПАНДИЗстан.
152
7
 
7
 
! Отговори
СмърдящиПутинопитеци преди 5 месеца
с дрънчащи на кухо черепи плачат за копейки
151
9
 
11
 
! Отговори
Точно написано преди 5 месеца
"НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи" ................ Ааааааа, значи трябва да се чете "ОООООСРАХМЕ СЕ В ПОКРАЙНА И ПУТИН ПЕЧЕЛИ"
150
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кога се говори за джуджето се има в предвид дъртото джудже.
149
5
 
13
 
! Отговори
СВОЙ преди 5 месеца
Фашистките мечти са едно,реалноста е,че Украинските жертви са огромни,че мобилизират сакати и жени.Няма с какво Украйна да постигне каквото и да е.
148
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мъчно ми е за Столтенберг. Сложили са го да говори като комсомолски секретар. Очеаидно нещата не вървят, очевидно Украйна, подкрепяна от 57 държави не се справя, очевидно подкрепата намалява. Вече никой не се кълне, че ще помага толкова, колкото е необходимо. Очевидно вървим към развръзка и изпиране на лидерски ***.
147
11
 
17
 
! Отговори
Столтенберг преди 5 месеца
На целия Свят е ясно, че щом сили като Наполеон и Хитлер бяха разглобени на части в Русия, то хибридната нацийка от 20 минутки наречена с името на цял континент няма как да постигне фрагментирането на Русия ;) Всичко друго е пиккаене срещу силен вятър :)))
146
8
 
16
 
! Отговори
Баба чичолина преди 5 месеца
Мечка не бяга от зайци,а те от нея
145
9
 
13
 
! Отговори
Слава на Русия преди 5 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
144
8
 
9
 
! Отговори
Стига глупости преди 5 месеца
До Украйна печели: Украйна печели края си. Нищо повече.
143
7
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 5 месеца
До Какво дъно: А глупостите по русофобската опорна точка дъно нямат.
142
4
 
3
 
! Отговори
Анал Лютви преди 5 месеца
Секси е. Бих го опънал тоя дедо.