The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години

Русия вече възстановила огневото си предимство от началото на войната
27 яну 2024 22:15, Анисия Иванова
465
The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да се бие още няколко години, защото Владимир Путин вярва, че икономическата мобилизация ще обърне хода на войната в Украйна. „Сега сме в сценарий, при който Русия харчи 40% от БВП за тази война – това е повече, отколкото за здравеопазване и образование“, каза западен служител пред британския The Telegraph. Трудно е да се оцени мащабът на прехода на Русия към военна икономика, тъй като информацията за отбранителната индустрия е класифицирана и пропагандата само я преувеличава. Експертите обаче са убедени, че руският военно-промишлен комплекс е опасен и активно се развива. По данни на руското Министерството на отбраната на през изминалата година Русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори с 350%.

Анонимни западни служители отбелязаха, че Русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, двойно повече от очакваното от западните разузнавателни агенции. „Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, Русия вече ще е възстановила огневото си предимство, което имаше в началото на войната“, отбелязват журналистите.

В статията се отбелязва, че въздействието на развитието на руския военно-промишлен комплекс върху бойното поле е „мигновено и очевидно“. По-специално, украинските пехотинци нямат необходимата огнева подкрепа на фона на руските атаки.

Според изданието Русия все още не може да произведе достатъчно оръжие, за да извърши голяма офанзива тази година. „Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия през следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, каза вътрешен човек от отбраната.

Както беше отбелязано, ако Западът не действа, Украйна рискува да загуби войната и сега има тревожни сигнали, че в този случай руските войски ще отидат по-далеч, отбелязва се в материала, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Западните санкции не пречат на Русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.

Въпреки това руската военна машина има проблеми с нискокачествени резервни части и липсата на квалифицирана работна ръка. Дори военно-промишленият комплекс от съветското наследство не може да се справи с мащаба на съвременната война. Много ракети, произведени в Русия, не отговарят на изискванията и въпреки увеличеното производство, вражеските заводи „едва се справят с поръчките“. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До наблюдател - войната ще я предизвикат изкълчените неолиберални китки като теб, способни да защитават кауза единствено с крещене без нищо да са готови да рискуват. И не не съм русофил, но точно скапания запад "подклажда огъня". Поне да имах доблестта да рискуват и собствените си животи като са толкова убедени в моралната си правота. Многе е лесно да гинат други заради собствената ти алчност.
342
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дано пукне скоро, че света да продължи да се развива, а не да се избива!
341
1
 
9
 
! Отговори
Ванга преди 2 месеца
И като победи нацистите в СССР ще изобретят кафе машина,телевизор и пералня.
340
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да припомним някои от плановете на болните мозъци:Хилядолетен райхОттук, до края на светаСега война 27-28Позор за вас убийци примитивни
339
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 312. Ти тръгваш от грешната позиция и забравяш предисторията и затова съжденията ти са грешни. Все едно да обвиняваш съда че е отнел книжката на някой забравяйки че този е карал пиян. И да, понякога се случва да посрещнеш този който идва с огън и меч с хляб и сол, когато идва да те освободи от поробителите ти.
338
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ееее, че той как си мисли, че ще е жив до тогава??
337
8
 
1
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 месеца
Аз лично нямам против, пуцай куме по тия шнорхели.
336
4
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 2 месеца
Започне ли световна война на русофилите бързо ще им изчезне русофилията.Ще е многоразлична от втората световна война.Някои ще трябва да воюват,другите също ще са потърпевши по един или друг начин.
335
4
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Айде *** да каже нещо за мобилизацията преди изборите.
334
3
 
3
 
! Отговори
мамаша преди 2 месеца
До Слава на РусияОШ ДЕТЕТО ДО СТАРИКА ВСИЧКИ СРЕЩУ БОЛШЕВИКА
333
2
 
8
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Ей, голям оракул в този вестникарски пасквил Телеграф-он, с прогнози до 2027/28 г.! Мирът идва през 2024 г., а оракулът Телеграф-он гадае за 4 години напред! Еми, да си го вземат "жреците"-англосакци и да гадаят собсвената си съдба.
332
14
 
11
 
! Отговори
Оскърбен за Бг език! преди 2 месеца
Как пък не се намери един русофоб да пише грамотно, еййй... Русофобите са все от неграмотни по-неграмотни! "Демокрацията" все такива чада ги произвежда, та дори и цели редакции
331
10
 
8
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Раша е пародия на държава,след като стана ясно,че на фронта всичко върви към провал....започва да се чака чудо!!! Баба Ванга е казала....,Тръмп се връща,долара изчезва,обикаляне с иконата на Св Онуфрии,Китай се включва във войната.Нищо свързано с главния мозък а чудесата се случват само на Коледа!
330
14
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
След позорното изтегляне на САЩ от Афганистан, при което оставиха на талибаните оръжия за хиляди долари, украинското контранастъпление е вторият голям военен провал на САЩ за управлението на дядо Байдън. А през тази в САЩ ще има избори. Шансовете на демократите намаляват, а и на Зеленски и дружинката му също.
329
18
 
13
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват, Израел също чака, а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
328
1
 
10
 
! Отговори
Неграмотника преди 2 месеца
Ще воюва над две хиляди години?
327
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе ей 82 ри , вече ти казах да си оправиш правописа, неграмотни изречения не ми се четат ...къш !
326
3
 
4
 
! Отговори
гхйхгй преди 2 месеца
До Отегчен от глупостиТова е толковапроооз вестник че не може да бъде....тук в Англия само имбецилигочетат...дори за тоалетна хартия не става..Отговаря на New York Tиmes в каубойландия
325
7
 
14
 
! Отговори
Радката преди 2 месеца
Вова чичко Ленин и Сталин те зоват. Ще има депутинизация на тая дива нация..
324
12
 
10
 
! Отговори
Хххх преди 2 месеца
войната свръшва тази година Тръмпчето Ви го каза...с първия ден на стъпването му в длъжност финансирането за Украйна спира и форсира наркомана да сяда на масата за преговори и да дарява половин укропистан...Украйна започва да изнася украинки и де що какво има за да си изплаща дълговете следващите 200г...цял укропистан роби на ФАЩ и Западчето....роби до гроб...кой избягал избягал кой умрял умрял...