Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия

Кремъл представя войната като битка за оцеляване
515
Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия
Снимка: БГНЕС

Събитията на бойното поле в Украйна са въпрос на "живот и смърт" за Русия, който може да определи нейната съдба, каза президентът Владимир Путин в интервю, цитиран от АФП и БГНЕС.

Кремъл многократно е представял почти двегодишния конфликт като битка за оцеляването на Русия в опит да събере патриотичните настроения сред нейното население, от което мнозина са апатични към офанзивата. „Мисля, че все още е важно за нас самите и още повече за нашите слушатели и зрители в чужбина да разберат нашия начин на мислене“, каза Путин в интервю за държавната телевизия.

Още по темата

„Всичко, което се случва на украинския фронт, за тях е подобряване на тактическата им позиция, но за нас това е нашата съдба, това е въпрос на живот и смърт“, каза той.

Путин отговаряше на въпрос за двучасово интервю, което даде на американския водещ на токшоу Тъкър Карлсън. Кремъл го използва, за да популяризира своето виждане за конфликта. В това интервю Путин говори надълго и нашироко за руската история и непрекъснато поставя под съмнение държавността на Украйна, навличайки си гнева както в Киев, така и в Запада.

„За западния слушател, зрителя, не беше лесно. Още повече за американците“, каза Путин, когато го попитаха за дългите му исторически размисли в интервюто с Карлсън. „Историята на Съединените щати е от 300 години, а аз започнах през 862 г. Така че мисля, че не беше лесно за американската публика да я разбере“, каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
1
 
1
 
! Отговори
Генчо преди 2 месеца
Ако може да се каже, че в тази война има нещо хубаво, то е че най-накрая започнаха да се свалят картите и откровенно да се говори за истинските причини за тази война. А тя е съвсем банална. Една голяма империя иска да унищожи друга голяма империя с всякакви средства военни, политически и икономически. И за съжаление тази война ще става все по-брутална и кървава с още стотици хиляди невинни жертви, докато едната от двете просто не умре, веднъж за винаги. Защото две са много, но три е прекалено!
367
5
 
4
 
! Отговори
Дидо, преди 2 месеца
ходи се гръмни! нато няма място в Европа! Това е организация, която се храни от войни и от страданието на милиони хора! Толкова ли е трудно да се проумее това?!
366
4
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 2 месеца
Толкова злостни думи,омраза и проклятие могат да се появят в 21-ви век само от руска уста!!!!
365
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
"путин отсече" И неговото (политическо, властово, диктаторско...) отсичане наближава.
364
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Депутатите от Възраждане - Ангел Георгиев, Коста Стоянов и Ивелин Първанов са гостували в Москва по покана на Единна Русия. Била им е представена новата концепция за външна политика на Руската федерация.
363
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
Ето! Защото Путин говори такива простотии, затова и не трябва да се занимава изобщо с политика...Украйна била въпрос на живот и смърт, значи! Просто вече немам думи...Този човек не може да мисли като нормален човек, а камо ли като политик...Само един войник, научен че трябва да се бие на "живот и смърт" може да измисли подобна глупост в случая..Животът и смъртта ти се дават независимо от твоите желания освен ако не си се НАУЧИЛ КАК да се самоубиеш /пък дори и тогава може да не успееш!/
362
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аиде и тая уфцъ Колева ,тревата е да се излежаваш на моравата ,не да я рупаш ние българите можем да умираме само за маика България ,боли ни *** за тъпите укроси,Интернационализма умря с комунистите беееее ббееее
361
2
 
5
 
! Отговори
колева преди 2 месеца
Отнякъде се пръкна още една руска ***,Юлиан някой си,дето е готов да умре за Путин ?! Ами да отива !!!
360
5
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 379 преди 2 месеца
Кои "лоши успешни батковци" в Русия.Тези,на които Елцин и неговият екип "приватизатори" раздадоха всички печеливши приватизирани заводи,комбинати и конгломерати от стратегическо значение за отбраната,закрити по съветите на американските експерти икономисти,дошли да"спасяват" икономиката на бившия СССР.Така я "преструктурираха",че ако не беше дошъл Примаков,а след него Путин, Русия щеше да остане въобще без тежка промишленост,машиностроене и военни заводи.Щяха да ликвидират цялата икономика.
359
16
 
5
 
! Отговори
Защо така ли! преди 2 месеца
До СИЛВЕНА 371 Въпрос? Ако дойдат до входната ти врата въоръжени хора и искат да ти блокират и улицата, какво ще направиш? Заплашват теб и семейството ти! Ще стоиш и ще гледаш с празен поглед и ще чакаш да те нападнат ли? Русия е домът на руснаците! Как ще се защитават е тяхна работа! Откъде започна всичко още преди 10 години?
358
9
 
22
 
! Отговори
с.т. преди 2 месеца
Мисля, че войната, която путин води с Украйна, е въпрос на живот и смърт само за него. За русия едва ли това е въпрос на живот, защото носи само смърт.
357
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен: А тебе, 12, ще те върнат във веселото ти заведение или ще те въдворят там на сигурно.
356
1
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Тогава второто. То е започнало вече, В ход е.
355
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просия е най-доброто място за живеене на неудачника в живота на който целия свят му е виновен, няма работа, бизнес и жена които да отговарят на неговите високи критерии и нищожни възможности. Защо ли? Чичко Путин ще праща лошите успешни батковци в Сибир и там негодния материал ще живее уж добре.
354
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смеш ник
353
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спрете се най-после! Нищо не оправдава убийствата на млади хора и деца. Където и да е по света. Самозабравихте се от живот в лукс и се чудите с какво да се разнообразявате.
352
2
 
0
 
! Отговори
юлиян преди 2 месеца
коментар 377 както се досещате е за ''анонимуса''373
351
10
 
7
 
! Отговори
юлиян до '' преди 2 месеца
Ей го и тоя.Веселяк.Ами не ти ли светва поне една лампичка вътре в празната тиква и да видиш,че не руснаците,а украинците гинат наред и остават за поне четири десетилетия напред без мъже в активна възраст.Знаеш ли какво значи това?Викат му ''Демографска катастрофа''.
350
0
 
0
 
! Отговори
Angus преди 2 месеца
*** тогава !
349
7
 
3
 
! Отговори
юлиян до безмозъч... преди 2 месеца
...ните.Ако ставаше само с писане и клетви...Силвена,анонимен 370,вие вярвате ли си наистина?Ех,сиромашките!Крайният резултат в тоя мач е свирен отдавна,още преди да е започнал и вие за съжаление не сте от печелившата страна.Ама пишете си тука,кълнете си.Може пък да ви върже нещо.В мисленето явно успех няма да имате.