Партиите вече ще цакат на общината за митинг

Хилядарка ще струва ползването на общински терен от 300 кв. за ден
12 фев 2008 13:38,
3
Партиите вече ще цакат на общината за митинг
Снимка: Булфото

Само за държавни, общински и благотворителни прояви няма да се плаща правото за ползване на общински терени. Това предвижда допълнението на Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Столичната община.

Таксата за право за провеждането на мероприятия е структурирана в зависимост от големината на използвания терен, продължителността и местоположението му.

Най-ниска е таксата за 4 часа. За терени до 300 кв. м. тя е 500 лева, а за терени над 600 кв. м. - 1150 лева.

Ползването на терени за един ден ще струва 1000 лева за 300 кв. м. и 2300 лева
за над 600 кв. м.

Това са базисни цени и те ще важат за ползването на пространствата от политически, културни и спортни организации, предвижда допълнението към наредбата.

При заснемането на филмови продукции, клипове, реклама или други търговски дейности цените ще се умножават по три.

Ако мероприятията се провеждат в центъра към цената ще има и допълнително увеличение по две, а ако е в рамките на първа зона - по 1,5.

Мотивите за предлаганото допълнение са, че до момента проявите с масов характер и провеждането им освен промяна на организацията на движението налага и допълнителни мерки за опазването на обществения ред и поддържането на чистотата на тези територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Непукист преди 16 години
Намери му Бате ви Бойко цаката, като искате да протестирате, ще плащате. Много ми е интересно как ще вземе пари от печалбарите - пардон таксиджиите, ако пак решат да протестират?
1
1
 
0
 
! Отговори
Изидоро преди 16 години
ех, леле - келепирче - пожарникарчето ще понапълни пак джобчетата, няма да чака само на корупцията в детските градини, които пък архитектчето му иска да позатвори тук таме (то не ча са останали много де) за да подпише със скъпо платения си подпис поредния строеж на бизнес-център