Фандъкова захваща и кръстовище на 2 нива при Семинарията

През юли пускат първото подобно съоръжение в "Младост"
50
Фандъкова захваща и кръстовище на 2 нива при Семинарията
Кръстовището край Телевизионната кула ще стане през октомври. Снимка: Столична община

"Имаме готовност да започнем и следващото кръстовище на две нива – това на Семинарията, защото много често се говори за забавяне на проектите", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя все пак уточни, че първо трябва да стане готово кръстовището при Телевизионната кула, защото по думите й ако сега се затвори и кръстовището на "Симеоновско шосе" ще настанат големи трудности за движението в района.

Столичният кмет обеща, че през юли ще бъде пуснато първото от кръстовищата на две нива в София – това между булевардите "Андрей Ляпчев" и "Андрей Сахаров" в "Младост".

Още по темата

Една пета от строителните дейности на второто кръстовище - при Телевизионната кула, вече е извършена.

"Още веднъж моля за извинение, но мисля, че и хората виждат, че когато се работи, се получава нещо, което облекчава всички и си струва да изтърпим тези неудобства в движението", добави Фандъкова.

Тя посочи, че няма забавяне във сроковете за строителството въпреки лошите метеорологични условия през последния месец.

Кръстовището между двата булеварда ще е с дължини 730 метра по бул. "П. К. Яворов" и 520 метра по "Драган Цанков".

Трасето при Телевизионната кула ще трябва да е готово до средата на октомври, а строителството на това при Семинарията вероятно ще започне около Нова година, уточни кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
"Ти и под наем да си, хазяина си плаща данъка. а ти само наем"В наема влиза и данък сгради, и такса смет, всички съвпътстващи тежести за поддръжка и ремонт на сграда и т.н. Че и косвените данъци върху печалбата на топлофикации, електроразпределение, ВиК... Тези неща хазяина от заплатата си ли ги плаща, или от договорения наем?
43
0
 
0
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
до 44. Не те разбрахме???? или ти нас?, къща с двор 1/2 декар в гр Берковица днък за годината 136лв, същия имот в София кв Витоша данък от380 до 430лв, Е ? Ти и под наем да си, хазяина си плаща данъка. а ти само наем.
42
0
 
2
 
! Отговори
Hetfield преди 11 години
в Продължение за местите данъци. Не противопоставям София срещу провинцията, но не може да работиш на едно място, да правиш *** в един град, да използваш колата си в този град и да си плащаш данъка в друг град. Просто не е честно спрямо другите които си плащат данъците в този град. Ето защо ако са трудв договор няма значение в София, Пловдив или Бургас... от следващия ден трябва да започнат да ти начисляват данъци и такси като за този град!
41
0
 
3
 
! Отговори
Hetfield преди 11 години
Чудесни идеи за подобряване на трафика в София, но има няколко неща, които също биха помогнали. На първо място за да се отпуши примерно движението към Младост 2,3 и 4 метрото трябва да стигне до Бизнес парка!!! Тогава няма и да си помисля да се кача на кола до центъра! И по-важното - местните данъци според мен не трябва да се плащат по адресна регистрация, ами първо по място на което си изкарваш парите и едва тогава ако си без работа да се плащат по адресна регистрация!
40
1
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Гьоре, колега, кои данъци "навлека" не плаща? Косвените ли, или за сгради и смет, или удръжките и данък общ доход? Или в Сф има някакви специални данъци, дето ги няма в другата България? Ако е така - прости на хората, от незнание не плащат, а не щото хитреят и чакат ти да ги носиш на гърба си...
39
0
 
3
 
! Отговори
Фактите преди 11 години
Я какви полезни неща излязоха от тази тема - само да има г-жа Фандъкова да чете и да си записва и може да изкара доживот като кметица:- класация на основните проблемни кръстовища в София- идеи кое, кога и как да се направи- предложения за хитри конструктивни инженерни решенияПоздрави за всички, които се включиха и мислят как да се направят нещата по-добре, вместо да затъват в злобни забележки и безпредметни заяждания.
38
0
 
1
 
! Отговори
Има и други преди 11 години
И сточна гара не е малък ад, но там май просто няма какво да се направи. Иначе 4км наистина е No.1 и е дъното на ада.
37
1
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
Прав е човека (21) - кръговото на 4км е най-голямата "стоянка" в София и съвсем не е само заради залата. То си е така открай време. Аз минавам оттам всеки божи ден (защото нямам друга алтернатива) да пътувам от Младост до борсата Слатина последните 25 години. Още от Татово време на колелото всеки ден метат стъкла и брони и има дежурна патрулка да чака поредното ПТП. А иначе одобрявам всички сегашни ремонти - и те са важни и полезни.
36
1
 
7
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Подкрепям н.39, само ще допълня; Моста на бул. Ляпчев ще отнеме много от трафика а ако направят и кръгово на бул.К Охридски в Дървеница, трафика ще се канализира максимално. Иначе това са си пари на софийска община и е нормално тук да се строи, все пак ние си плащаме данъците,като живеем тук... за плюването;, нека плюват а после първи се мятат на метрото и шофират по нови отсечки,.
35
2
 
7
 
! Отговори
www преди 11 години
До 21: Проблеми на 4-и километър има само, когато в зала Армеец има по-голямо мероприятие - това не се случва често. В момента се получава натоварване поради това, че част от трафика, който попринцип минава през телевизионната кула се е изместил натам. До друг мразещ: Мостът на Ляпчев е съвсем малко и не дотам скъпо съоръжение, което ще помогне поне малко трафика. ИСтинско облекчение най-вероятно ще има при пускане наметрото до Бизнес парка.Да плюеш, когато някой прави нещо е лесно и приятно
34
0
 
1
 
! Отговори
панчо преди 11 години
това са добри начинания.остава да се припомни на водачите на мпс къде и кога се дават мигачи на кръгово,защото едни влизат с ляв мигач,други не изключват десен и така . иначе кръговите са супер решение срещу задръстване
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това кръстовище на Ляпчев и Сахаров идва от никъде (от тръбата на метрото) и отива до никъде (малката обиколна уличка в Младост2). Кого ще обслужва? Нахалост хвърлени едни пари. И интересно - кога трябваше да е готово, че сега казват м.юли, но коя година?
32
0
 
2
 
! Отговори
Тончо от Прованса!!! преди 11 години
Др.Койчо не се притеснявай за изхранването в София-повече мисли за НОВИТЕ СТОЛИЧАНИ-доскорошните твои съселяни!
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От демокрацията до появата на ГЕРБ едно болче не беше завито в държавата. Всеки си завиваше в собствената вила имот и т.н. Сега колкото и глупави хора да има няма как да не видят че поне нещо се прави. Кажете на черното бяло!
30
0
 
0
 
! Отговори
до Койчо преди 11 години
И как точно ще останем гладни, ще ми обясниш ли, че не разбирам нещо...Но си мисля, че по-скоро обратното е вярно, или в по-общ план не само София, ами и големите градове като Пловдив, Варна, Бургас...
29
0
 
4
 
! Отговори
до Бай Митьо преди 11 години
"В ловеч улиците в централната част също са асфалтирани."ХАХАХАЕ не съм си и представял центъра на ловеч със селски улички (т.е. пръст) или калдаръм :)))Ти направо утепя коня! :D
28
0
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 години
А до срдата на кай юни ще е готова горната част на Южен парк?
27
1
 
5
 
! Отговори
kaka преди 11 години
до Вожда:то хубаво ще направят скоростна отсечка, ама сега е ад...днес един тир щеше да се обърне!?!! като влезе в дупката точно преди светофара на караулката.Да ги позапълнят поне с чакъл!Мани го квартала, че е задремал....много движение има там....
26
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2 ABSOLIUTNO BEZMISLENI MEGA PROEKTA!VAJNO E PARI DA SE HARCHAT OT "NASHI" HORA!
25
2
 
7
 
! Отговори
katq преди 11 години
Абсолютно съм съгласна с коментар 21- 4км е НЯМА ТАКЪВ АД !! Това е егати пародията на кръгово, редовно можеш да си отвисиш по половин час, няма такъв цирк ! Семинарията- ок, но определено трябва да се променят нещата на 4км !! Пълно безумие...