Бебе, родено у дома, прието в "Шейново" в тежко състояние

Детето било изродено от бащата, който дори оперирал жена си
16 яну 2014 19:18, Красимир Ангелов
53
Бебе, родено у дома, прието в "Шейново" в тежко състояние
Снимка: Булфото, архив

Бебе на три дни е прието в тежко състояние в столичното АГ "Шейново" след като е родeно в домашни условия, сигнализираха лекари от болницата пред bTV.

По думите им детето е изродено от бащата, който дори е оперирал жена си по време на раждането. 31-годишна родилка и бебето й постъпили по спешност в неделя, но случаят се разгласява едва сега.

По данни на телевизията състоянието на бебето от раждането му до сега остава тежко, като то не може да диша самостоятелно. Също така е развило опасна инфекция, затова от първите си дни е на антибиотици.

Родителите твърдят, че са искали да останат вкъщи до последния възможен момент и затова раждането е протекло в дома им.

"Бяхме двамата със съпруга ми, детето се роди вкъщи. Той направи всичко възможно, за да ни помогне. И след това дойдохме в болницата, но няма да коментирам как е преминало раждането", заяви майката на бебето.

Лекарите имат съмнения, че вероятно в раждането е замесено и трето лице – т.нар. дули. Дула е жена, която би трябвало да оказва само психологична подкрепа на родилката, но няма право да действа като лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Шейновораждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 10 години
Докторите са виновни.
43
1
 
15
 
! Отговори
ммм преди 10 години
Не на такива *** им разрешат домашно раждане срещу например 5000лв. Това е сложно и опасно, изисква средства, екип, време, консумативи.Интересно ми е на такива ако им се наложи секцио, отново у дома ли ще искат да им се направи!?!?Господ да пази детето с такива родители и такава държавица!
42
13
 
7
 
! Отговори
до тцъ преди 10 години
Вероятно отговорът е, че много хора вече нямат доверие на лекаря, или по-точно имат повече доверие на себе си и собствената си преценка.
41
22
 
9
 
! Отговори
Ую преди 10 години
Ако не са имали пари да платят на лекаря и "избрания му екип" имат по-голям шанс за оцеляване, ако роди вкъщи. Здравната ни система е търговска и не една майка е умирала здрава права, защото не е могла или не е искала да плати. НЕ Е РЕДНО КАТО СИ ОСИГУРЕН
40
21
 
7
 
! Отговори
Ую преди 10 години
Антибиотици се дават на 99.99% от децата, защото така се усвояват пари от касата. Мойто дете се роди здраво право, но му дадоха да глътне от околоплодните води. Заради това се увеличават левкоцитите и хо...веднага повод за антибиотик. Естествено лекаря получава процент обеяан му от търговеца на лекарства. Така, че това, че са дали антибиотик на детето е все едно ми казвате добър ден! А защо е родила вкъщи ли. Лекатите искат една торба пари иначе те оставят да умреш - не един случай! ....
39
0
 
21
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Едно време жените са си раждали по домовете, ама са им помагали т.нар. - баби (с думи прости - акушерка, изучила се от "практиката" да изражда бебета). По-късно, с развитието на медицината вече ролята на "бабата" е заета от лекаря, който освен практическия опит има и други познания, с които да улесни процеса така да се каже. Е, тука си задавам въпроса - защо аджеба, започна толкоз народ да се връща да ражда дома, при условие, че "практически акушерки" вече няма?
38
0
 
6
 
! Отговори
do 39 преди 10 години
#До Тъпо е да раждаш# ti si opredeleno izlishno uslojnenie!
37
1
 
29
 
! Отговори
съба... преди 10 години
Дали ще могат да си простят за лошия старт който са дали на детето си, заради малоумната им идея да не вярват на лекарите учили години...ще оперира Тъпан нещастен...
36
18
 
11
 
! Отговори
Тъпо е да раждаш преди 10 години
Да имаш дете е излишно усложнение, пък и да го раждаш така болезнено е още по-безумно!!!
35
7
 
35
 
! Отговори
glagoabazumaduza преди 10 години
Самоуверени и безотговорни биоолигофрени. Социалните да ги държат под око и при първа несложена ваксина или залитане към детско вегетарианство да намерят неегоистични и немалоумни родители. Някой долу писа, че вкъщи можело, но под контрола на компетентно лице и т.н. Компетентното лице няма под ръка кислород, апаратура и стерилна зала с анестезиолог, тези неща са въведени в АГ отделенията от печален опит, не за гъ*ария. А и откъде толкова доктори да подгъ*уват на всяка домашна родилка-откачалка?
34
1
 
48
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Кофти. Не останаха нормални хора тук, всичко се поляризира. В едната крайност чалгарите с квадратните глави, на другия полюс скупчени "алтернативните" пишман-интелектуалци, които за да се разграничат от тълпата са готови да си забодат пера в дупетата. Обречено, изкривено общество.
33
0
 
12
 
! Отговори
АКУШЕРКА преди 10 години
Тоя *** трябваше да се усере точно преди деня на родилната помощ(21 януари)и да го питам какво щеше да прави после?
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е още едно доказателство че неандерталците не са изчезнали
31
0
 
44
 
! Отговори
АКУШЕРКА преди 10 години
Ей много *** има още по тоя свят!Да го попитам тоя хърльо таткото след като се е захванал с нещо дето не му е за ***, защо търчи после в болницата, ами не си седя в къщи?Това е поредната доказателствор че някои хора живеят в предишни векове.
30
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе дано се оправи детето и да няма последици за здравето му и най-вече да бъде отнето от тези сектанти и дадено за отглеждане на нормални родители, че тия сигурно и ваксини няма да му сложат, а нищо чудно, ако го заболи апендикса, оня шивач бащата, а го оперира у банята
29
0
 
55
 
! Отговори
666 преди 10 години
Тия 100% получават факсове от космоса!!! Средновековни ***!
28
3
 
46
 
! Отговори
под съд преди 10 години
Нямам думи, абсолютно безотговорно отношение от страна на родителите, трябва да бъдат съдени. КАк е възможно в 21 век да ходиш да раждаш , както прабаба ти едно време?! Нисък интелект, те дори ромките ходят да раждат по болинците!
27
1
 
40
 
! Отговори
Georgiev преди 10 години
Нали се зароди някаква "Био" мода, и вече и в къщи тръгнаха да раждат промитите мозъци. Адската простотия. Някои хора не заслужават да са родители! Това е горчивата истина!
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, Боже, колко промити мозъци има на този свят...
25
0
 
50
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Имам позната привърженичка на домашното раждане.Опита се второто си дете да роди вкъщи и само светкавичната реакция на мъжа и направеното спешно секцио в болницата спаси детето. Оказало се,че пъпната връв се е увила около едното краче и е било направо сигурно, че ще умре, ако бяха си останали вкъщи да чакат да се роди. Много е безотговорно да се рискува така.