София: Ремонтират "Вашингтон", участъкът – пешеходен

Сменят водопровод, настилки, кметът Фандъкова провери работата
23 юни 2017 17:00, Анисия Иванова
20

Столичната община започна цялостен ремонт на пътната настилка на ул. "Вашингтон", в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Пиротска". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев провери възстановяването на паважната настилка там.

По думите й след експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото наследство на София – "Западна порта на Сердика", ремонтът ще е като завършек на археологическия парк, а участъкът от ул. "Вашингтон" ще се превърне в пешеходна зона, която се свързва ул."Пиротска".

"Извършва се цялостен ремонт на ул. "Вашингтон" в участъка между ул. "Трапезица" и ул. "Пиротска". Улицата беше изцяло укрепена по проекта за изпълнение на Западна порта по норвежкия механизъм. Изграден е нов водопровод и сега се ремонтира пътното платно. Изпълнява се нова пътна основа и се възстановява паважната настилка с едър гранитен паваж. Цялостно се обновява тротоарната настилка с бетонови павета, изградени са нови улични шахти", обясни Фандъкова.

Във връзка с новия археологически парк "Западна порта на Сердика", тя обясни, че той е отворен за посетители от 09:00 до 21:00 часа.

Кметът Фандъкова посочи също, че за да се запази характерът на историческия център на града е възложила на главния архитект на София да бъде направен силуетен план на сградите по ул. "Вашингтон".

Предвижда се ремонтът там да приключи за около месец.

По думите на Фандъкова досега са ремонтирани около 24 малки улици в квартали на града, както и цялостно тротоари по 26 улици. Те са в райони като "Лозенец", "Оборище", "Надежда", "Триадица", "Младост", "Искър", "Студентски" и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Френки преди 6 години
Радостен съм да видя, че кметът на Град СОФИЯ си харчи парите за лекарства. Това обяснява корупцията в общината. Прокурорът се явява "анестезиолог" на грабежът.
16
2
 
1
 
! Отговори
Сорос преди 6 години
Еее до там е докарахме, асимилирането на нашата нация продължава с пълни темпове. Ул Вашингтон, паркове и детски градини с други хамерикански имена защото се свършиха достойните хора в БГ.Уикилийкс публикува документ как сАЩ правят всичко възможно да ни отделят от Русия и да ни асимилират. Някой да се е зачудил защо празнуваме Хелоуйн в БГ? Прочетете всичко си пише.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ул. ВашингтонБоже мой!! Каква ид.иотщина, жалко, смешно и тъжно! Ду.педавци! Като кръстят някой булевард там, на някой българин, тогава може да говорим
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРАТСКАТА МОБИЛНОСТ Е КАТО МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ. ТИХО, ТАЙНО И БЪРЗО КРАДЕНЕ.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картофка си е послушница на Батко Буби, всеки го знае. Такава Смотаничка изглежда но краде здраво. И нищо не разбира от градоустройство. Батко квото каже т'ва е. Гепи горкичката с нежна усмивка но дава и *** Батко. Той си я пази защото къде ще намери такава послушница. Колкото е безлична колкото и нагла. Цацата дреме, явно и той получава от гепеното. Само за парите от Градска мобилност трябва да е в затвора!!
12
0
 
9
 
! Отговори
ЛД преди 6 години
Българските павета от гранит заминават за чужбина, а тук редят тротоара с бетонни!!! И докога Dnes.bg ще излъчвате фалшиви реклами!!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Алуууууу преди 6 години
АЛУУУУУУУ крадливия,корумпиран,третополов катун софия не е майка БЪЛГАРИЯ......убиваш софия и спасяваш родината БЪЛГАРИЯ.....само кражби на милиониии за вечно ремонтираните улици,булеварди,пътечки,площадчета,тротоарчета,бордюрчета на третополовия катун софия.....софия е проклятието на прословутия преход в пропадналата и изчезващата се БЪЛГАРИЯ......Националните предатели и убийците на народа си на бесилото
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да краде Фандъкова никога не може да стигне Тлъстия Еднокнижник.
9
1
 
17
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Всеки ден минавам от там . Какви ремонти каква канализация какъв паркВярно е че почнаха да слагат от няколко дена павета. Наоколо е такъв кич каква мизерия и каква пешеходна зона говори тази девойкаКолко ли пари пак откраднаха.Като се поразходят хората ще видят за какви кражби става въпрос.е кога ще се оправим.Днес я гледах трима роми нареждаха павета 20 журналисти а Фъндъкова дава интервю. На десет метра от нея се сбиха за място за паркиране но всички си мълчатНе знам кога ще се оправим
8
0
 
14
 
! Отговори
питам преди 6 години
Абе на кой синчето е този Евгени Крусев, дето без един ден трудов стаж го направиха заместник кмет?
7
11
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ако гласуваш против комунистите си софиянец!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и Фандъкова напълниха София със селяни като тях за да ги избират.Никой истински софиянец никога няма да гласува за ГЕРБ, Б-отбора на БКП.
5
0
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Тя не е дори и от Самоков, а от едно селце в околностите - казва се Белчин баня.
4
6
 
3
 
! Отговори
Белчин преди 6 години
Да не чувам лоша дума за Руската учителка!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я си оди у Самоков!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова спри да крадеш !Похарчени са милиарди, а София се превръща във все по-голямо гето.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоковската посушница е просто една ПР-джийка и некадърница като шефа си. Закопаха София - превърнаха я в ко-чи-на и селс-ско-стопанско гето. Навсякъде мръсотия, прахоляк, задръсвания ...