Нов, удобен и чист тротоар... Какъв по-прекрасен обществен паркинг!?

Гражданин сигнализира за случая в платформата HelpBook
21

Снимка: HelpBook

Сигнал за паркиране на новоизграден тротоар, в непосредствена близост до детска градина, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook.

"Подадох сигнал, че в непосредствена близост до детска градина се паркира по новоизграден тротоар, който трябва да служи за придвижване на родители с деца, но вместо това по тротоара има постоянно паркирани автомобили. Родителите и децата са принудени да вървят по уличното платно, което е важна вътрешна артерия на квартала. Подадох сигнал до Столичната община, но оттам, вместо да вземат мерки и да планират поставянето на "колчета", те просто минаха 2-3 пъти да глобят паркиралите автомобили", пише гражданинът.

В документ, изпратен от Столичен инспекторат до Контактен център на Столичната община на 05.01.2018 г., се подава сигнал относно "неправилно паркирани автомобили в район "Подуяне".

Документът гласи, че "при направената проверка на 21.12.2017 г. около 13:30 часа от страна на инспектори на Столичен инспекторат се установи, че има три автомобила, които са паркирани неправилно по тротоара в ж.к. "Хаджи Димитър" пред блок 29 срещу ЦДГ "Патиланско царство".

На нарушителите са съставени 3 бр. констативни протоколи по чл. 28, ал. 1, т.7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, става ясно още от документа, подписан от инж. Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат.

"На 22.12.2017 г. около 10:30 часа е направен последващ контрол, при който не се установиха неправилно паркирани автомобили", четем още в него.

"За съжаление, това не оправя ситуацията и тези, които не са глобени продължават да паркират", алармира още авторът на сигнала.

Разбираме още, че при детска градина "Патиланско царство" преди няколко месеца е изграден нов тротоар, по който обаче не са поставени "колчета". В момента по тротоара постоянно паркирали автомобили.

"Уличката е изключително натоварена, защото там се намира изходът на детската градина. Родителите трябва да вървят по улицата, защото по тротоара е невъзможно", четем още в изпратения сигнал, като авторът му отбелязва, че това е изключително опасно за пешеходците.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
dsadsa преди 1 година
Когато Ганя има 5000лв в джоба, той гледа коли за по 6000 в мобилето. Неща като ремонти, паркоместа и други такива, последващи детайли НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е на тиквата перфектната реформа и държава за пример във Европейският съюз. Иска да вдига синята зона. Гроб се интересуват само от пари, не им пука как живеят хората.
16
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Истината е, че навсякъде по света, когато местата за паркиране не достигат, започва паркиране по тротоари и тревни площи. Погледнте как е в Солун, Букурещ, Белград, Атина, че даже и в Щутгард и навсякъде ще видите, че където местата не достигат се паркира масово по тротоарите. Разликата межди София и нормалните градове в Европа е, че там, като видят, че не достигат паркоместа, се опитват да направят нови паркоместа, а в София само глобяват и застрояват съществуващите паркоместа.
15
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Май един човек подава сигнали за Хаджи Димитър, но ... каква е истината?
Огледах блока с Гугъл и преброих 18 законни места за паркиране за 8 етажен блок с 5 входа, което по груби сметки прави 160 апартамента, ако са по 4 на етаж. Е, 1 паркомясто на 9 апартамента нормално ли е? Там няма къде да си купиш паркомясто и целият квартал е проектиран така, че общината трябва да се погрижи за паркоместа. Най-верочтно някъде наоколо е имало паркинг, който е застроен в последните години, общината е разреш
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без това половината градинки са обезобразени направете половината паркинги как си требва да не пречат по тротоари и улици а останалите градинки ги реновирайте турете пейки люлки катерушки ...
13
2
 
9
 
! Отговори
До Цензуратя преди 1 година
Аз също водя детето си в тази градина, живея и плащам данъците си в София, харча и заплатата си в София. Колата ми не е със софийски номер, но не паркирам като тези от снимките.
Причината не е в номера на колата и човека, който я кара.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв трол сииии :))
Ако беше влязъл в приложениицето, щеше да видиш, че и за нещата, които казваш, може да се прати сигнал. Или си видял, ама нали трябва да си изпълниш партийното тролене :))
11
2
 
3
 
! Отговори
Хелп Буук преди 1 година
Излиза, че 100% от проблемите ни са от неправилно паркиране. В това приложенийце не може за нищо друго да сигнализираш- пушене където не трябва, нарушения на стопани на домашни любимци и т.н.
10
3
 
3
 
! Отговори
Цензурата преди 1 година
е в разгара си! Изтрит ми е коментара, в който писах, че точно родителите на дечицата от градини и училища паркират и задръстват, когато ги закарват и прибират от там. И то в пикови часове. От коли с несофийски номера вече няма къде да паркираме!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе лека-полека, като се дига шум за нередности, които болшинството от хората ги приемат като неизбежна част от пейзажа от години насам, може пък да почнат да излизат от незаинтересоваността и летаргията и данъкоплатците и тия, чиито заплати идат от данъците ни.
8
8
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Супер, най -накрая някой да се погрижи са създаване на удобни паркоместа. Със здраве да си ги ползват шофьорите!
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Боко. Високи такси за софиянци, трябва да плащат за удоволствието да живеят там и да получават големи заплати.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе то и тротоара един габарит, едвам се качва колата с 2 гуми, ама пък го има

гледах до едно управление на КАТ, има табела "спирането забранено". Излизаше един униформен през час и тряскаше глоби наред, за 20 мин улицата ставаше чиста, прибира се, след 30-40 мин и на ново.
Това е всеки ден, въпреки това хората продължават да паркират там и да отнасят фиш.
Извода ми е че нашите хора ги мързи да вървят 8м пеш и са готови и фиш да отнесат за да не ходят.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от тия перничани. Я, ама тоя бил софиянец бе. Може да е от новите - тези от Ямболско и Асковско.
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пукате гумите и ще се замислят дали пак ще паркират там.
3
2
 
35
 
! Отговори
Борислав преди 1 година
До Истината
Да си вземат паркоместа.Никой не е длъжен да се съобразява с автомобилите.
Аз имам автомобил но плащам и паркомясто, за да не пракирам на улицата.
2
28
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Когато общината застроява всяка едно място и няма достатъчно автомобили какво искате. Някой завистлив пешак снима и праща
1
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на Фандъкова!!! Искаме кмет от БСП за да е сугурно че ще върши работа