И си горят гуми, но и 3 глоби вече има – от по... 50 лева

Цяла зима ще има проверки, заричат се от Столичната община
28 ное 2018 22:36, Павел Гълъбов
17
И си горят гуми, но и 3 глоби вече има – от по... 50 лева
Снимка: архив "Булфото"

Тази седмица експерти от администрацията на район "Възраждане", служители на Столичния инспекторат и служители на 3 РУ извършили проверки за нерегламентирано горене на отпадъци на открито в района и проверка на материалите, които се използват при отопление на твърдо гориво, съобщават институциите.

Още по темата

От адрес на ул. "Перник" №144 са били иззети и извозени един камион излезли от употреба гуми.

На друг адрес - ул "Ген. Цончев" 2 в жк "Сердика" са били извършени проверки какви материали се използват при отоплението на твърдо гориво.

Съставен е един акт за нарушение на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата. Също така са връчени две предписания и са наложени 3 глоби от по 50 лв.

Проверката е инициирана във връзка с настъпващия зимен сезон и проблемите с качеството на въздуха, които се създават от изгарянето на нерегламентиранирани материали. Тези проверки ще продължат през цялата зима.

Столичната община беше инициатор за въвеждане на стандарти за въглищата и дървата, които бяха приети на първо четене от парламента.

Стандартите са разработени от екипа на МОСВ. Целта е въглищата, които се продават на пазара, да са с по-ниско съдържание на пепел и сяра, а дървата - с ниски нива на влажност.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
14
 
! Отговори
Bobo преди 2 години
Ама никога тези пари няма да ги видите.....При такива актове наказание чистене на сняг 2-5 дни.Глобите няма да ги платят никога тези!
8
0
 
17
 
! Отговори
Ставрю преди 2 години
На Ботевград на междонаридния път за Видин проститутките заедно с полицаичетата се греят с гуми всяка вечер тях пък кой ще ги санкционира незнам.
7
2
 
25
 
! Отговори
шматка преди 2 години
.... в снега се гушат
а коминчетата пушат

Сякаш гуми са горели
в печки от варели

Дзън дзън....
6
0
 
23
 
! Отговори
Весо преди 2 години
Какво значи глоба 50лв. ? Пресичали са неправилно ли какво? Глоба минимум 5000 лв. и затвор една година. Ти да видиши ще запалът ли пак огън. *** измислена държава.
5
0
 
27
 
! Отговори
тото преди 2 години
Много обичам глоби на роми - дето никога няма да платят, дори и дело с ЧСИ нищо не може да им направи. От НАП отдавна спряха да пишат, актове на кухи фирми, за да не ги питат, защо няма събираемост.
4
30
 
1
 
! Отговори
Анти коли преди 2 години
Не са виновни братята роми,докато карате 20 годишни смрадки,ще умираме,ама хак ви е Бойко,ще ви отреже крилцата,като ви накара да плащате повече отровни шафери,ще ви дойде хааааак
3
0
 
14
 
! Отговори
То преди 2 години
2( Ша вляят ма Лятото и туй не е сигурно
Глоби събррани?( има ли?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората подготвят тор за каучуковите плантации,които ще засажда напролет,с марка "*** каучук BG".
1
2
 
29
 
! Отговори
:):) преди 2 години
ааа нее, колите са виновни, какви гуми....на кметицата дизелите евро 1 и 2 са опасните