Софийски нередности: Патрулка на тротоар, преливащи кофи

Граждани със сигнали в платформата Helpbook.info
Обновена: 18 дек 2018 14:30 | 18 дек 2018 14:00, Анисия Иванова
29

Снимка: HelpBook
 

Незаконното строителство на гаражни клетки върху общинска земя продължава да тормози софиянци от кварталите. Самоволното им поставяне може да бъде забелязано на доста необичайни места, а отстраняването струва около 500 лв., но освен финансов ресурс, е необходимо и време. За такъв проблем получихме оплакване в платформата на Helpbook.info.

"В района на паркоместата пред бл. 36 в "Младост" 1 от години има монтирано самоделно съоръжение, което се използва или като гараж, или като склад и заема място. Освен че съоръжението е незаконно, то заема място за поне един автомобил. Интересно дали на общинската администрация ще й трябват месеци или години да премахне подобно "творчество" или изобщо няма да може да предприеме реални действия по подобие на "борбата" с изоставените гробници на четири колела."

Усложнения с извозването на боклука не липсват и тази седмица. Гражданин е заснел как за пореден път сметта от кофите пред бл. 198, кв. Дружба 1, отново не е събран и прелива от съдовете. "От фирма "Титан Изток", на която са кофите, нямат никакво желание да отговорят на обажданията на гражданите, затова моля за вашето съдействие."

Получихме и сигнал за вероятно незаконно зариване на шахти в ЖК "Малинова долина". По описаната улица в сигнала минава основен "мръсен" канал със съответните метални улични шахти върху него. Поради строителството в съседство на нова кооперация самосвали с чакъл и булдозери затрупват улицата с цел изграждане на нова настилка. Потребителят задава въпроса дали ВиК  са уведомени и има ли наистина нужда от тези шахти.

Друг проблем отново с шахта е установен и в столичния квартал "Красно село". На ул. "Хайдушка поляна" и ул. 69 на самото пътно платно се е получила огромна дупка до отводнителния канал. Потребителят моли за реакция от  Община "Витоша" за решаване на проблема, тъй като това е обходен маршрут на кръстовището на Красно село, което е затворено заради метрото.

Завършваме обзора със сигнал за автомобил на МВР, който е бил паркиран на тротоара на бул. "Симеоновско шосе", в района на Ловен парк, с което е затруднявал предвижването на пешеходците.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
az преди 5 години
https://helpbook.info/signal/view/758 - Историята продължава!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук, на снимката както гледам и виждам, е причинено страшно неудобство на пешеходците... Те, милите, вървят на блокове, по петима в редица и петдесет в дълбочина, и няма как да минат...
27
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Патрулката е преследвала заподозрян, който се е втурнал да бяга през парка, което е наложило милиционерите да продължат преследването бегом, ето защо са паркирали по този начин.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Мен и връстниците ми ни пратиха в Англия, нз кой ги праща в Свищов, може би леля ти от селу.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе шопи що си пращате децата да учат висше в провинцията - Пловдив,Свищов?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Освен провинциален *** друго не се натяга да работи като катаджия, прости факти.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оплачете се на Бойко Борисов.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая патрулка ше да е била от провинцията. )))))
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-скоро са селяндурски ценности дошли отскоро в столицата.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета поредния спор между столица и провинция.Не сте ли се замисляли че ако в провинцията имаше работа с достойно заплащане на никой нямаше да му хрумне да се преселва в чужд град? Истината е че управляващите направиха София държава в държавата и концентрираха там абсолютно всичко без да помислят за провинциалната държава която буквално съсипаха.Замислете се има ли централа на голяма компания в провинцията? Няма.Всичко е в държавата София.Тогава недейте да ревете г-да софиянци.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Контейнерите и кофите у нас постоянно са отворени. Какъв е смисъла да се произвеждат с капаци при положение че почти никой не ги ползва. Явно такава ни е културата. Нека да си гледаме мърсотията тогава. По всички комплекси и центъра кофите са зейнали.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото с което не съм съгласен спрямо патрулката е че най-вероятно тротоара не е направен да издържа тежест в такива размери. За пешеходни алеи изискванията не са каквито за пътен участък => ако го правят често ще се напука тротоара, 1-2 зими и ще стане на дупки, без кръпки, защото тротоарите не се отремонтират.Инъче за кофата която е преляла.... не разбирам хората които като е пълно до горе хвърлят отстрани при 99% шанс 20 метра около тази кофа да има друга, празна.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Софиянециди претакай зелето в мазето и благодари на баба си за ракийката от село
16
5
 
2
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
До 13 Като ти чета истеричните коментари, стигам до заключението, че си един надут софийски селянин, който с нищо не е по-различен от селяните, които мрази? Някой селчо да не е "таковал" жена ти, та толкоз жлъч изпускаш....за един приятел питам, понеже иска и той да "такова" някоя сгодна женичка на софийско парвеню!!!!
15
3
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"света се глобализира, а ти ревеш за софийското жителство н"КАто се глобализира, марш да миеш чинии в западна Европа. Там всички само теб те чакат, питат за теб. Хайде, не губи време, че и ние малко да си отдъхнем от селянията ви.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Софиянецслагам точка на глупавия разговор с глупаво комплексарче като теб, попътувай, може да разбереш, че света не е само София и панелката в която живееш "гражданино софиянец", света се глобализира, а ти ревеш за софийското жителство на другаря Живков...
13
4
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"забелязваш ли личната си агреси, коментирайки агресията на останалите?."В този град агресията беше изключение преди да нахлуете, скъпо селянче. Само недей да очаквате, че софиянци ще седим пасивно и ще ви гледаме простотията. Няма да стане.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Софиянецзабелязваш ли личната си агреси, коментирайки агресията на останалите?... направи си изводите
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София беше страхотен град с общо-взето културни хора. Докато ЖелЮ от Веселиново не отмени жителството.Откакто имаме кметица от друго село - вече е неспасяемо.
10
7
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"и аз съм софианец, но това не ме прави нещо повече от останалите българ"Не, ти не си софиЯнец (научи се как се пише), ти си неграмотен "гост на столицата". Такива има много. Неграмотни сте, невъзпитани сте, а на всичко отгоре сте и агресивни и нахални. Аз лично в никакъв случай не правя отстъпки или изключения с такива като вас, при всеки удобен случай ви показвам къде ви е мястото. Съветвам и останалите в София истински софиянци да правят същото. Така се постъпва с нахани ***.