От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите

Влак е останал в тунел на метрото за минути заради посегателството
Обновена: 21 юли 2020 11:31 | 21 юли 2020 10:29, Красимир Ангелов
149
От СДВР: Спирането на тока в метрото застрашава живота и здравето на пътуващите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Влак на столичния "Метрополитен" е престоял в тунел на метрото за няколко минути заради умишленото спиране на тока в понеделник. Това стана ясно от съвместен брифинг на представители на СДВР, Районна прокуратура и "Метрополитен“.

От полицията уточниха, че около 12:50 ч. на станцията на Софийския университет е изключено електрозахранването, като след преглед на записите от охранителните камери са установени извършителите.

"Лице е отведено за спирането на тока в метрото. Издадена е заповед за 24 часа за задържане. Едно такова действие застрашава здравето на гражданите. Една от мотрисите е останала вътре в тунела. Това може да все страх и паника в пътуващите", обяви шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Още по темата
По думите му подобни действия не кореспондират с демократичните ценности на протестиращите, като се има предвид общественото положение на едно от задържаните лица. Става въпрос за бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов, който е бил отведен в Първо районно управление и разпитан, по думите на Хаджиев, в присъствието на адвокат, съобщава "Фокус".

Вторият участник в проявата е 29-годишен мъж. И двамата са с повдигнати обвинения за хулигански действия и са освободени след парична гаранция в размер на 1 500 лв.

Самоличността на третия човек, който е участвал в изключването на електрозахранването на метростанция "Свети Климент Охридски", все още не е установена.


"За нас е без значение дали признават или не, ние сме доказали авторството", допълни още директорът на СДВР.

"Нашето метро е от открит тип метра. В края на пероните има бутон безопасност. На станцията са 4 такива бутона. Той е достъпен за служебни лица и за пътници. Трябва да се ползва, когато има потребност. Съществува опасност за пътниците заради рязко спиране на влака. В тунела влакът е стоял няколко минути, графикът има нарушение 9 минути", каза шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев.

По думите му станалото не е етично спрямо пътниците, които са били по това време във влакчетата. "Тези бутони имат смисъл, ползвани са няколко пъти в критични ситуации, дори при падане на пътник на релсите, трябва да ги има", добави той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ВОДИ СЕ ТЕРОРИЗАМ- С СВОИТЕ ДЕИСТВИЯ ТЕРОРОЗИРАШ ХОРА !!!!!!!!!!!!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
кой дебил преди 3 години
остави тези табла достъпни на перона, против ЗБУТ в условия на тероризъм, да се обезопасят на всяка метрогара и да се ограничи достъпа до тях - ще избиете хората
101
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До АнонименПравиш ли разлика м/у умишени действия на терорист и аварийна нужда при инцидент?
100
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Другарки и другари, да не оставим нито една слива неодрусана!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СПАСОВВъпрос? Ако 7 годишно се отсубне от майка си, защото видял ... ми де да знам - пеперудка и падне на релсите, а аз натисна бутона, за да не го прегази влака, ставам ли терорист?Ако ДА, то ЗАЩО по дяволите има свободно достъпен бутон, за извършване на терористка дейност? Дай направо, да пуснем контролата на АЕЦ през нета. Ако НЕ, то тогава КАК Е ТЕРОРИЗЪМ, че някой е натиснал свободно достъпния бутон? Хулиганство, да! Ама тероризъм?!?
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кадрите се вижда купчина от 200 пиксела, дето можеше да е Ален Делон, Плевнелиев или всеки, в зависимост как го гледате ...А другото - КОГАТО СПРЯ ТОКА В МЕТРОТО ЗА 5 МИНУТИ ПРЕДИ 3-4 ГОДИНИ, аз защо не можех, да осъдя общината и да полуза обезщетение? Това не беше ли опасно? Не зе нещо, ама ако е ТООООООООООЛКОВА опасно, няма значение, дали е било авария.И ако е ТООООЛКОВА опасно, що седи тоя бутон там и защо не кажете, дето едни *** го бяха натиснали преди време? Ко стана?
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 125Беше си СУУУПЕР Софийсктоо жилище. Знаеш ли, ако не можеше да щъкат, сега колко повече бизнес щеше да има из малките градове и селата?
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммМи то 2к лева са по добре от 3к евро шото цени мени ... данъци манъци мани пани направо. У кръчмата една бира га ти е 10 евруо НЕ Е ЖИВОТ МОЙТО МОМЧЕЕЕЕЕЕЕ! Ама ша са науиш, га порасниш!
95
0
 
2
 
! Отговори
До 125 преди 3 години
Какво лошо има в това, хората свободно да пътуват?Тия чугунени глави сигурно и софийското жителство ще искат да върнат.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В затвора тия терористи и лишаване от избирателни права.Къде се намират ?
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗЛОУМИШЛЕНО прекъсване на електрозахранването в метрото по начин, опасен за мнозина, с цел създаване на смут и страх в мирното население т.е. за ТЕРОРИЗЪМ по чл. 108а от НКВече е доказано, че електрозахранването е спряно точно от този бутон в момента, когато тоя имбeцил е там, няма какво повече да се доказва, освен някой от-------Не може да е опасно, защото този бутон е сложен за БЕЗОПАСНО спиране. Всичко останало е НЕДОКАЗУЕМО.
92
1
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Много ме кефи как обвинявате само ГЕРБ за напусналите България.... Всъщност това е резултата от всички управления преди това и просто съвпадна управлението на ГЕРБ с еврозоната, която отвори врати за работа без визи. И всички само това чакаха. Като погледна назад 90-те и началото на 2000 тука бяха едни цветя и рози... при отворени граници не чакайте някой да седи за едната слава. Ако тука дават 2К лв някъде дават 3К евро. Кое е по-добре? Няма значение кой щеше да е на власт. ЕС дава възможности
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно бе. А създаване на обстановка непоносима за живот от кабинетите на Падишаха, следствие на което по време на управлението на ГЕРБ над 600 000 млади хора напуснаха Бългрия не трябва ли да го смятаме за умишлен геноцид, който се наказва със с-мъ-рт чрез об-ес-ва-не до 1945 г., а в някои щати на САЩ и сега - със с-мъ-рт чрез ел.ток! Това предполага премиерът, всички вицепремиери и гл.прокурори досега да бъдат лишени от живот, а ГЕРБ като партия, действала срещу РБ, да бъде разтурена.
90
3
 
5
 
! Отговори
СПАСОВ преди 3 години
И съучастните, и ПОДБУДИТЕЛИТЕ да бъдат СЪДЕНИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ!!!ПОМНИМ как обичате комунистите МАСОВАТА разруха,СМЪРТ, РАЗРУХА от атентата в СВ.НЕДЕЛЯ още...СПАСОВ, РАДЕВ, МИНЕКОВ?...
89
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Извинете! Не г-н Кошлуков, а г-н Андон Балтаков!
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас, тея нормални ли са? Довечера не се знае какво ще измислят да направят, за да се издигнат в собствените си очи. Сутринта мернах постове, че полицаите нямали доказателства и искаха видео от камерите. Сега като го публикуваха, може да го изкарат фейк, уж доказан от "специалисти".
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОТВЕНЕТО И ОБГАЗЯВАНЕТО ПО ТЕРАСИТЕ СЪЩО ЗАСТРАШЯВА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО.
86
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе случайността много добре му е избрала същото име, предвид простотиите, които прави.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора вие се обърквате по името на човека. Този МС не е онзи МС от комунизма, този е от НДСВ. Случайно съвпадение на имената е.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Питащ Радиото са потресаващо зависими. Те са уникуми на несправедливостта. И на медиите трябва да се потърси отговорността.