Двойната синя зона ще струва на софиянци 21,4 млн. лв.

Предложено е и удължаване на синята зона с 30 минути
25 окт 2021 08:00, Ния Христова
38
Двойната синя зона ще струва на софиянци 21,4 млн. лв.
Снимка: БГНЕС
Двойното разширение на синята зона и новите места в зелената зона ще струва на софиянци над 21,4 млн. лв. Това показват прогнози на Столичната община за приходите от SMS-и и талони за паркиране за година, съобщава "Монитор".
 
От винетните стикери общината очаква да има приходи от около 3,8 млн. лв., а от новите правила за паркиране в служебен абонамент 11,1 млн. лв.
 
В четвъртък общинарите ще гласуват предложението на ГЕБР-СДС синята зона да се увеличи повече от двойно за сметка на зелената, както и работното време да стане до 20 часа от 1 декември. Ако докладът на управляващите мине, новите правила ще влезнат в сила от 1 декември. 
 
Част от предложението е местата за платено паркиране в синя зона да се разширят от 5000 на 13 000. Така част от зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец” ще стане синя.
 
В предложението е заложено и удължаване на работното време на синята зона с 30 минути. В момента то е до 19,30 часа. Хората, които са заплатили вече годишни стикери за паркиране, няма да доплащат. Зелената зона ще бъде разширена в район “Възраждане”, където в жк „Зона Б-19“ ще се разкрият 550 места за платено паркиране.
 
От общината искат безплатния режим "служебен абонамент“ да бъде премахнат. Ползването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и др. институции да бъде ограничено до 5 броя паркоместа за даден административен адрес. 
 
В Наредбата е заложена опция за удължен служебен абонамент за хотелите. Те ще могат да се възползват от разширение на режима до 23.00 часа в делничните дни, а за събота и неделя - в часовия диапазон от 08.30ч. до 19.30 ч. 
 
В платените зони за паркиране за товарно-разтоварни дейности също са предвидени промени - контролирано паркиране за живеещите и бизнеса до 30 минути. 

38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
онзи преди 1 месец
трябва и още по-драстично да се вдигне и цена и раб.време на зоните! Някои още си живеят с идеята, че може без пари на центъра да си ходи... чшш алоу! Къде се намираш? На центъра на село си паркирай колкото искаш.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер ограбване.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тройна и четворна да я направят, все толкова ще ми струва - 0 (нула) лв.... Другите му мислете )))
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-СДС истински вредители!!! Не си спомням някога да са предложили или приели някакво решение в полза на Софиянци, само доене, измисляне на засади и вредни действия. Дано след поредните избори тези пара зити да изчезнат от управата на града.
32
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Тия герб ерасти мръсни продължават да ни съсипват ! Защо има още мало умници да гласуват за тях ??
31
2
 
5
 
! Отговори
Кацаро преди 1 месец
Паркиране в синя зона само със зелен сертификат
30
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 1 месец
при тоя наплив на новософиянци с техните таралясници така ше е .
29
6
 
11
 
! Отговори
гербава мафия преди 1 месец
гербавата мафия падна от власт и търси нови парични потоци. Тия от герб нямат наяждане.
28
0
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Да направят цяла София синя зона, за да се наядат спокойно. От тях да мине, може Обеля, Връждебна и Кремиковци да са зелена...
27
3
 
11
 
! Отговори
Комо преди 1 месец
Няма от къде повече да се вземат пари освен от синя и зелена зона. Но това няма да ме спре да я катеря по тротоари колата и да спирам по градинки
26
0
 
14
 
! Отговори
бай Тодор преди 1 месец
Лесни пари.
25
8
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Защо това манипулативно заглавие? Ау каква схема пак направиха... ще взимат от джобовете на горките хорица за да правят някакви зони! Разбира се, че трябва да има повече зони... с по-малко места даже... и по-скъпи.. и по строг контрол! И разбира се, че ще струва пари това... и разбира се, че тези пари трябва да са от бюджета на София! Харесвайте това... защото рядко се случва! Искайте повече такива неща! Излезте от тинята!
24
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Вдигайте цената че по 10 минути обикалям - няма празни места в синя зона.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Качо - Един такъв си беше заградил обинско място и ме заплашваше, после ми надра колата. Накарахме го да плати 12000 лева за щети + глоба от 6000 лева за зпалаха за убийство (в смисъл, ако не ях ядосан, нямаше и да повдигна въпроса, защопто беше афектиран, ама ... дадох където трябва пари, и ...), 4 месеца го фържаха на лек режим, сега още е в пробация ;) ... Така че МНОГО внимавай, на кого се правиш.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що да не вдигнете цените 2 пъти, нали трябва да се насърчава инфлацията. Не знам до пролетта дали няма да играят сопите. Ама със сигурност ще е скоро.
21
0
 
8
 
! Отговори
? преди 1 месец
Разликата в работното време на Синя и Зелена зона ще резултира в претрупване на автомобили на границата със Синя зона.Няма смисъл едната страна на улицата зоната да е до по късно от другата страна на улицата
20
10
 
1
 
! Отговори
Качо преди 1 месец
Аз съм си направил синя зона пред блока и пред офиса. Синя, щото някой ако спре му посинява окото. Слагам туби по 10 литра и за двата ципа винаги имам места. Не ме бригат другите зони.
19
1
 
12
 
! Отговори
azz преди 1 месец
ГЕРБ - берасти и пУтреоти - кога да ги претрепеш с камъни - все е късно...
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека голямата кражба започне!И какво точно ми предлагат срещу пари, които им плащам? Дупки, хаос и невъзможното да паркирам близо до дома си? Тия и... ти не разбраха ли, че с кофа боя и табелки няма как да се реши проблемът! Трябва да се строят паркинги! Ама нали, по-изгодно е да строим сгради пък къде ще паркират хората, не е важно. Да се оправят кой както може!
17
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Eх какво квичене се надига! ГЕРБ, rлynaцитe, предизборно се самоубиват с това предложение :-D