Новото трасе на метрото от 3 км ще е готово в края на 2025 г.

За изграждането на три станции са подписани три договора
25
Новото трасе на метрото от 3 км ще е готово в края на 2025  г.
Снимка: БГНЕС

Новото трикилометрото трасе на метрото ще е готово в края на 2025 г.

През есента на 2021 г. "Метрополитен" ЕАД подписа три договора за изграждането на три станции и прилежащите им тунели от разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов" в кварталите "Хаджи Димитър" и "Левски Г", съобщиха от "Метрополитен" ЕАД.

Срокът за изпълнение е 39 месеца.

Единият от тези три договора е с "Трейс Груп Холд" АД, изпълнител на обособена позиция 2, включваща изграждането на метростанция "Тракия" и прилежащия й тунелен участък до станция "Ст. Георги Аспарухов". Вторият договор е с дружеството "Джи Пи Груп" АД, което ще изпълнява обособена позиция 3, включваща изграждането на станция "Ст. Г. Аспарухов" и прилежащия й тунелен участък до действащата станция "Хаджи Димитър". Третият договор е с фирма "Монолит София" АД, която ще изпълнява обособена позиция 1, включваща изграждането на метростанция "Владимир Вазов" и прилежащия й тунелен участък до станция "Тракия".

В момента изпълнителите усилено работят по проектирането и организацията на строителните площадки - включително създаването на временна организация на движението по бул. "Владимир Вазов" с цел обособяване на площадките в рамките на месеците март и април и започване на същинската работа по изграждането на метростанциите и тунелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: метротрета линия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
2
 
! Отговори
me преди 2 години
До Някой, много ли е важно да се строят магистрали? Гербавите като строиха толкова много се вижда качеството. Едната даже я откраднаха в чували. Мерси на тези магистрали.
21
2
 
4
 
! Отговори
ПЕТРОХАН преди 2 години
ТУНЕЛ КОГА
20
4
 
1
 
! Отговори
ЦДГ Българче преди 2 години
Направихте бункери видими и невидими, а в тях какво има Зайци
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам Гепи груп да продължи да съществува.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"а за Хемус отсега залагам, че ще умножат цената ...по пет"да, ама ще строят "законно и почтенно". А и "асфалта не се яде!"
17
8
 
11
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Големи разбирачи се навъдиха във форума,бе ? Като могат да го построят китайците, защо в Белград няма и километър метро! За десет години...40 километра! Уникален строеж! Но изглежда на някои им се плаща да клепат, и да викат на бялото ...черно ! Ще ги видим хрантулниците на превратаджията на Радев какво ще сътворят? Засега и един километър магистрала не са направили, а за Хемус отсега залагам, че ще умножат цената ...по пет !
16
7
 
14
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Трите километра,китайците ще ни го построят за максимум шест месеца при отлично качество....на бас.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3-4 години? само? много бързо нещо, аз предлагам да не се напъват и към 2035 да го пуснат. Тъкно ще сме към 5 млн население и няма да има много блъсканица.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това с 5 човека ли ще строят тези км
13
1
 
17
 
! Отговори
Yoan преди 2 години
Добре е, че ще се строи, но 3 км 4 години... Абсурд!СПЕШНО е да се смени фирмата и да се наемат чуждестранни работници!!!
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 "За нас остана да плащаме сметката." Мне. За нас остана да събираме таксите и доста височки са. А газопровода си е наша собственост, а не както им се искаше на едни руски другарЕ.
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Борисов построи газопровод в цяла северна България за 1 година" - не, построиха го други, Борисов само го плати, и то с нашите пари. Строиха го чужденци, и по него тече газ от чужденци за чужденци. За нас остана да плащаме сметката. Мерси съм аз на такива строежи.
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ строи метро, браво Борисов!
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 9: ама се строи, нали? И работи. Борисов построи газопровод в цяла северна България за 1 година. Кире вече цяла година не може да започне да строи 30 километра до гръцката граница!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зАз. Ми ако искаш парите от София да остават само в София, пък парите от провинцията да остават само в провинцията и го строи столична община с пари на общината и от еврофондове най-вече, за да сме честни. Но парите от централния бюджет едва ли са съществена част за този проект. Но едва ли си човек който плаща някакви съществени данъци, за да си мислиш, че едва ли не точно ти го плащаш това метро.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до зАз: Добре че Фандъкова и ГЕРБ напират да не спре строежа на метрото! Общината ще си го финансира със свои пари. А вие ще видите магистрала Хемус или Струма следващия век! Продължавайте промяната!
6
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че в София управлява още ГЕРБ, та продължава да се строи. Там, където комунистите си сложиха ръчичките - всичко спря.
5
13
 
13
 
! Отговори
зАз преди 2 години
И колко ще струва този "мастраф" на целокупния български данъкоплатец, та софиянци да се возят на Метро?
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще е добре ако ги построят за 3 години, понеже Петнокио и Кокорчо в компанията на служебното правителство прецакаха парите от ЕС.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строи се по километър за година...Метрото в Ню Йорк е 1000 км... Ако го строяха с българските темпове, трябваше да го строят 1000 г...