Краят на една ера! След 11 рунда Джошуа детронира Кличко

Пето поражение за Кличко и 19-а победа за британеца
Обновена: 30 апр 2017 07:34 | 30 апр 2017 07:30,
227

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа е новият крал на световния бокс, след като успя да спечели мегасблъсъка срещу Владимир Кличко.

Двамата се изправиха един срещу друг на "Уембли" в английската столица Лондон, а украинецът демонстрира, че още си го бива за големи битки, но в 11-ия рунд не издържа и в крайна сметка загуби след технически нокаут.

Преди това обаче той се държеше много смело на ринга и дори букмейкърите му даваха предимство за краен победител преди въпросния рунд, а преди мача бе аутсайдер.

След успеха Джошуа завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA), както и на Международната боксова организация (IBO) в тежка категория.

Не може да не се отбележи, че срещата между двамата би всякакви рекорди откъм приходи и изобщо продадени билети, като само на митичния стадион в английската столица имаше над 90 хиляди души.

Това е 19-ата победа за Антъни на професионалния ринг, а освен това и петото поражение на Кличко, който доминираше на ринга в тежката категория през последното десетилетие и повече.

Доста интересно е да се спомене, че за първи път в своята кариера Антъни бе пратен в нокдаун, но той от своя страна изпрати Кличко на три пъти в такъв - веднъж в петия рунд и два пъти в 11-ия.

Още новини за спорта четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
3
 
! Отговори
винету преди 6 години
Жал ме е за Джошуа при евентуална среща с ***...:D
178
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре браво на Джошуа. Извади късмет с този удар. А можеше и да падне. Ще го видим какъв шампион е когато стане на 41, на колкото е сега Кличко.
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опулев кога ще вземе златния пояс.Това ме интерсува мен.
176
8
 
3
 
! Отговори
uesbi преди 6 години
Vlad predvaritelno si beshe reshil da e pobeden...
175
5
 
13
 
! Отговори
)))))) преди 6 години
Кличко няма да страда дълго. Пулев ще отмъсти за него. Той стигна дотук само с лявата си ръка. Представете си го и с дясната! Джошуа е обречен.
174
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на двамата! АД моментално ми стана любимец, изобщо не знаех че е такъв пич и джентълмен! Кличко също не отстъпва. Пульо, къде си тръгнал при лъвовете??? Стой си в чалготеката, там поне може да се биеш със себеподобни...!!
173
0
 
3
 
! Отговори
ТОЛКОВА преди 6 години
ВИЕ АКЪЛА И ОЩЕ ПО МАЛКО СТЕ В БОКСА ... ПИСВЧИ
172
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сериозно ли вярвате, че който и да е спортист ще продаде мач за световна титла? Колко пари трябва да му предложат, за да се съгласи? И изобщо има ли толкова пари на света, че да те накарат просто да се откажеш от мечтата си, за която си работил през целия си съзнателен живот? Пари се харчат и се изкарват, но историята и признанието си остават. А и нали се сещате, че Кличко не е много беден и надали би приел каквато и да е сума, за да продаде мач от такъв ранг. Това все пак не е мач от А окр.
171
8
 
14
 
! Отговори
Байо преди 6 години
Клич-а се би сам. Вместо да го унищожи, след като го беше напънал в 6-я рунд и му бяха меки коленете на анаболното добиче, той тръгна да играе внимателно и така го остави да се съвземе. После, в 11-я рунд зловещият ъперкът реши мача.Както казват амеркиканските коментатори-подобен удар би нокаутирал даже и кон. Е, Влад го издържа, стана два пъти от пода в последствие, но вече беше изпуснал нещата. Джошуа не ме впечатли. Има още доста да учи. Само с една гола сила не става. Снощи се измъкна.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат. Но не може ли хората, които не разбират от бокс или бойни изкуства да не изказват " авторитетно" мнение, а просто да попитат? Не искам да кажа, че нямат право да пишат и изказват мнение. Но все пак знаейки, че не ти е много ясна темата - не е ли логично първо да се поинтересуваш и тогава да си формирал мнение!?
169
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 180. Не сега. Ама и аз имам граница на търпение. Чудя се защо някои хора въобще гледат бокс и най-вече на самочувствието им с което пишат коментари!!!???
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
178. Гледай мача пак! Виж стремежа с който беше нанесен този удар - стремеж за унищожение! Виж, че имаше опит за друг довършителен удар след него! Виж колко атаки пробва Кличко след това и Джошуа ги избегна! И тогава пиши!
167
1
 
10
 
! Отговори
до 179 преди 6 години
Добро утро! Ти сега ли разбираш, че половината пишещи тук не ги слуша главата?
166
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ми пада ченето от всякакви мнения, последното на 178. Приятел, а ако след този страшен удар ( ако беше попаднал малко по надолу в брадата ) Джошуа не беше станал до 10, тогава? А? Или искаш да ми кажеш, че Кличко може да си прецени дотолкова силата на удара според конкретния съперник и само да го свали без да го нокаутира!!!??? Не искам никого да обиждам , ама - някой хора имат ли връзка с главния мозък като пишат тук !!!???
165
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгледах двубоят беше найстина много интересен.Мисля ,че беше уговорен.Кличко изчака 2 рунда за да се свести Джошуа и нищо не му направи докато оня не се съвзе-личеше му ,че е жертва. .Украйнецът можеше да го нокаутира много пъти,но не пожела.Кличко издържа около почти двойно повече удари отколкото онзи.Голямо шоу жалко,че спечели по-слабият.Мисля си,че Кубрат Пулев би трябвало да го победи тоя.
164
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е много по-добър от тия двамата, какво като има шкембе и е увиснал като пенционер! Само как победи световно неизвестния Кевин Жонсън в Арена Арменец - от настинка заради ръкомаханията на Пулев, зорлем в дванайстия рунд.
163
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кубрат къде се слага при най-добрите. Преди него са Джошуа, Уайлдър, Кличко, Хей, Поветкин, Ортиз и др. и то те са с поне с 2 класи над него.
162
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пулев няколкопъти се изказа, че щял да играе с победителя от тези двамата. Ами аз само като му гледам увисналото шкембе и като гледам физиката на Джошуа, ме напушва на смях. Та тя жена му преди силикона имаше по-малки ци ци от неговите. А джошуа няма грам мазнина и е яко мускулна маса целия. А за техника и бързина да не говорим. Кубрат знае само един ляв джеб и от време на време десен прав. Изключително беден арсенал, много тромав и предвидим. Не знам с какви очи се пъне да се бие с Джошуа.
161
2
 
14
 
! Отговори
Сокола преди 6 години
Уайлдър не е толкова добър. Вижте срещу какви съперници играе. Няма нито един съперник на световно ниво. Уошингтон е много много далеч от класата на Джошуа, Кличко, Фюри, Поветкин итн.
160
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобрата може да стане шампион на IBF по стечение на обстоятелствата за 1-2 защити, ако Джошуа се откаже. Иначе повече от 3 рунда срещу Джошуа не може да изкара. Срещу Уайлдър също. Даже и Паркър може да го бие. Максимумът му е първата 5-6 място. Останалото са машинации да избегне силните.

Спонсорирани публикации