Двама благоевградчани дадоха близо 8 бона на ало измамници

Следвали познатия сценарий - искали пари за "операция"
17 фев 2015 09:44, Василия Пейчева
5
Двама благоевградчани дадоха близо 8 бона на ало измамници
Снимка: Dnes.bg

Двама души от Благоевград са станали жертва на телефонна измама на стойност близо 8000 лв., съобщиха от полицията.

Сценарият, използван пред възрастните хора, е следният - на домашен телефон се обажда мъж, който се представя за лекар от УМБАЛСМ „Пирогов” в София. След това пита за името на сина или дъщерята на възрастния човек и му съобщава, че трябва да провери дали са в списъка на чакащите за операция. Заявява, че операцията вече се извършва и е необходима парична сума.

В капана на ало измамниците е попаднал дядо от Благоевград, който е предал на непознат 6000 лева, а друг възрастен мъж, също от града, е дал 1800 лева.

Използвайки същия сценарий, измамниците са направили опит да заблудят още четирима благоевградчани, които осуетили намеренията им.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
е можело(*_-) преди 6 години
аааааа в Божурище ги хванаха
3
0
 
0
 
! Отговори
МЬНГО преди 6 години
ДОКАТО ИМА ОФЦЕ ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
със здраве да си ги харчат
1
0
 
0
 
! Отговори
meri преди 6 години
Как е възможно такова нещо??Нима има още пенсионери с такива суми в къщи и ВЪОБЩЕ?Нима има още възрастни хора,които на са предупредени от децата си за тези измами? Или се пишат недоказани неща(глупости)