Ромите от Гърмен с ултиматум за преговори

Искат да седнат на една маса с българите до понеделник
19 юни 2015 09:49, Александър Попов
128
Ромите от Гърмен с ултиматум за преговори
Ву. Снимка: bTV

Ромите от Гърмен поставиха ултиматум към българите от населеното място да седнат на масата за преговори. Те излъчиха четирима души инициативен комитет от кв. "Кремиковци", който отправи своето искане.

"Покана им даваме до понеделник, до 12:00 часа. Да се съберем на преговори и да се разберем веднъж завинаги. Защото напрежението все ще отмине, а ние ще трябва да живеем в омраза", заяви Юлиян Герасимов от комитета пред bTV.

По думите му, ако няма преговори до понеделник, то ще смятат, че зад протестите стои политика и партии.

"Ако не искат да са с нас, значи има някакъв проблем", подчерта Герасимов.

Междувременно тече опис на незаконните къщи в гърменския кв. "Кремиковци", лепят се по къщите, но ромите ги отлепят и продължават да живеят там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: ултиматумромиГърмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Malko im e, da se radvat che ne vlqzohme s fakli. Naglostta im ot krai vreme e bila bezgranichna. Nqma da ima ultimatum.
53
1
 
4
 
! Отговори
хххх преди 8 години
Не стига, че ги храним,плащаме им тока и водата, живеят си като бейове, ами и ултиматуми дават.Заради техните отрочета, нашите деца не получават и детски, че да сме солидарни с тях.Е, дали има някой солидарен с моето дете,или пък е солидарен с данъка ми от тях?Нито имат желание да се образоват, нито да работят, дай им само да лежат,да се раазвъждат и да цоцат.Еми и нашето търпение свърши.И то има граници.Моето дете с какво е по-различно от техните, че да не получава детски/родителите му работят/
52
1
 
5
 
! Отговори
Напрежение ще има, преди 8 години
докато не се започне прилагане на законите еднакво за всички. Така че, някои да не си въобразяват, че ще им узаконят незаконните постройки и ще им подарят земята под тях! Всъщност, ромите целят да постигнат това чрез преговори.Омраза ще има винаги, когато една общност постоянно краде това, което друга общност е спечелила с труда си. Прошка за вече извършените кражби и грабежи няма да има! А ромите желаят точно това, както и да не им се пречи и занапред да живеят все така - на помощи и с кражби
51
1
 
18
 
! Отговори
Бела преди 8 години
Как се преговаря с хора, които не могат да говорят на БЪЛГАРСКИ, не разбират значението на думите, които чуват и изговарят?????????????
50
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато "ромите" отиват някъде извън България автоматично стават българи а сега искат да поставят ултиматум да се разбирали с българите..... Ами разбирайте се кой ви пречи? Ама за да има разбиране трябва и двете страни да са доволни а кой ще е доволен да му се "бере" оградата, животните, продукцията, и какво ли още не от такива като Вас поставящите ултиматуми?Никой няма да ВИ се разсърди ако си плащате тока и водата, ходите на работа, децата се образоват(безплатно е и задължително) и т.н ама ..
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв ултиматум ще ми поставя господин Ромът,който не разбира смисъла на думите,които използва!? -Осъзнай се господин Ром ! Аз,а не ти имаш прово да ми поставяш ултиматуми!Аз не идвам у вас да крада,моите деца не получават детски и др.социални помощи,но за сметка на това аз работя,за да има за твоите!Аз не си продавам децата,а ги образовам,не обичам да "бира" нищо чуждо!Така,че ултиматуми ще ти поставяме ние,а не такива дръгляци,като тебе!
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Mr.STARBUCKSКАНАЙ-НАКРАЯ и ти третия пол да напишеш нещо нормално
47
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Тези не разбраха едно - на личната им карта пише гражданство БГ, което значи само едно, че не спазват законите като всеки един българин. Не да ми мрънкат , че били * и трябва някой да се съобразява с тях !
46
0
 
44
 
! Отговори
mrawka преди 8 години
ТАЯ ПРЕСТЪПНА ПАСМИНА ДЕТО Я ХРАНЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩИ ПОСТАВЯ УЛТИМАТУМ?МИСЛЯ ЧЕ СИ МОЖЕМ БЕЗ РОМИ,НО ТЕ НЕМОГАТ БЕЗ НАС ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КОИ ДА ГИ ОДГЛЕЖДА.ДА СПРЕМ ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОИДЕ НА МЯСТОТО.ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО КОГАТО НЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТ ЗАСТАНАТ ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ ,А НЕ СЕГАШНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ.
45
0
 
8
 
! Отговори
браво преди 8 години
Само така!Ана преговорите да го има амер.посланник за посредник!
44
1
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
бараките заминаха ...
43
1
 
39
 
! Отговори
:( преди 8 години
Българите трябва да покажем дали заслужаваме да имаме държава. В Италия тези досега да са ги запалили, във Франция да са ги екстрадирали, в Германия... там знаем какво ги правят. Е, ние не сме варвари като западняците, но не трябва и да позволяваме да ни се качват разни "роми" на главата. Аз ще гласувам за националисти. Гледам сега поведението на партиите и която защити българите, получава моя БЕЗПЛАТЕН глас. И знаете ли защо? Защото съм българин... Съветвам ви да постъпите по същия начин.
42
1
 
28
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
С такива като тия от снимката-на една маса.....?Това значи абсолютно предателство!Първо трябва да си платят масрафа за дето са били,крали,изнасилвали,убивали....Пък после може и да се помисли по въпроса.Щом в държавата подобни личности не ги е страх от закон и полиция,а ги е шубе от рокери-това красноречиво говори за самото управление и ред.Пфу....Пълна повърня...
41
1
 
44
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Хората им казват, че не ги искат в селото, че чашата отдавна е преляла, те ултиматуми ще поставят! Да влизат булдозерерите и армията и да ги местят някъде, къде незнам! Ония умници го ре да мислят, че те я забъркаха през последните 20 години
40
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо наглеят... Което означва, че имат зад гърба си чужда помощ. Кой иска да изклати държавата?
39
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане ела си събери електората и им плати данъците
38
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С терористи не се преговаря!
37
2
 
12
 
! Отговори
До Ted преди 8 години
Ами ето, сам си го казваш - мързи те. Не знам каква ти е квалификацията, затова не я коментирам. Ако имаш много оферти за работа, претендирай, но ако ти е само тази с 350 лв. и ти да казваш, че те мързи и някой друг ти е виновен, не го разбирам. Всеки сам си знае, но всеки човек, особено мъж, трябва да се храни срещу положен труд, а не на гърба на държавата или родителите си.
36
1
 
14
 
! Отговори
naco преди 8 години
ВЕДНАГА им изпратете г-жа Витанова с екип!
35
3
 
5
 
! Отговори
Ted преди 8 години
До Man UnitedАми не знам за теб но на мен като ми кажат 42часа(осигуровки на 1/2 от времето т.е. полуработен ден) на седмица за 350лв заплата на месеца и ме домързява!