Проект ще популяризира малко познати места в България

Той ще обхваща нови 5 дестинации в областта на културния туризъм
15 мар 2017 12:36, Анисия Иванова
1
Проект ще популяризира малко познати места в България
Архив: Булфото

Министерство на туризма започва изпълнението на проект "Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България", съобщават от ведомството.

ЕДЕН е мрежа на най-добрите европейски дестинации, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма за целия Европейски съюз.

Целта на проекта е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати/нововъзникващи български туристически дестинации на тема "културен туризъм".

Става въпрос за тези, които предлагат специфична форма на туризъм въз основа на техните местни материални културни активи /т.е. културно-историческо наследство или съвременната култура, като традиционните исторически или археологически паметници/обекти, промишлени обекти, музеи, театри, галерии, съвременните архитектурни обекти, модерни градски квартали, "етнически джобове" на градове/.

В изпълнение на проекта, през 2017 г. ще бъдат избрани нови малко познати пет ЕДЕН дестинации в областта на културния туризъм в България.

За тази цел ще се разработи пакет документи за кандидатстване, който ще съдържа изисквания и критерии към потенциалните кандидати за избор на най-добри малко познати ЕДЕН дестинации в страната за културен туризъм, наръчник за попълване на пакета с документи, формуляр за кандидатстване и други необходими документи за участие в конкурса.

Проектът е одобрен за финансиране по поканата за набиране на предложения "Най-добри европейски ЕДЕН дестинации - селекция 2016" по Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия /2014-2020 г./ - COSME. Договарящ орган е Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия към Европейската комисия.

Общата стойност на проектното предложение е 46 890,00 евро /91 709,00 лв./, като средствата се осигуряват по равно между Европейската комисия и Министерството на туризма - по 23 445,00 евро /45 854,00 лв./.

Продължителността на проекта е 10 месеца - до края на 2017 г.

Допълнителна информация за процедурата ще бъде публикувана в периода април - май 2017 г. на интернет страницата на Министерство на туризма и на интернет страницата на ЕДЕН мрежата в България - http://www.edenbulgaria.eu/.
 

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юруш на евро парите...а после пак ще имаме еко пътеки (реално изградени преди 30-40 години) с една беседка, няколко табла и в най-добрият случай подновена маркировка за обща стойност да кажем 20-30 хил. лв.