Стажантът, прегледал починалия военен: Исках помощ, но...

Лекарите не му обърнали внимание, иска истината да излезе наяве
59
Стажантът, прегледал починалия военен: Исках помощ, но...
Снимка: "24 часа"

Нямам интерес да коментирам какво се говори за мен, важно е да излезе истината за смъртта на този човек и да има наказани. Медийна изява ще има, но първо ще изчакам прокуратурата да си каже думата, защото прави разследване. Относно теориите кой какво говори - нямам интерес, важна е истината и е важно да има наказани за смъртта на този човек. Интервю ще дам след разследването на прокуратурата", това заяви в интервю пред "Струма" стажантът Станимир Ацев от Благоевград, направил кардиограмата на подполковник Пламен Пацов, час преди смъртта му.

Още по темата

Стажантът твърди, че е искал помощ от дежурния лекар и екип, но не му обърнали внимание. Двама лекари и три медицински сестри твърдят, че студентът не е искал помощ, не е казал защо е там и не е реагирал на направена от сестрите забележка за присъствието му в шокова зала.

Записите от охранителните камери, запечатали моментите, в които стажантът е довел подполковник Пламен Пацов, издъхнал внезапно в събота, след посещение в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград, са изтрити. Скандалното разкритие излезе наяве, след като болничният директор д-р Огнян Митев е изискал да прегледа записите.

Полицаите са иззели хард диска и се надяват да успеят да възстановят част от изтритото, за да могат да проведат разследването си и да видят за какво свидетелстват записите.

Д-р Митев провежда паралелно разследване с полицията, искайки истината около смъртта на военния да излезе наяве. На въпрос как ще коментира липсата на записа той бе лаконичен: "Едно престъпление води след себе си второ, просто съм шокиран, говоря с полицията, надявам се те да успеят да възстановят изтритите записи, но вече говорим за умисъл и прикриване, не ме карайте да коментирам каквото и да било, има разследване, обърнете се към полицията".

Припомняме, че военният подполковник Пацов издъхна от белодробна тромбоемболия час след посещението си в Спешно отделение, прегледан от приятеля си – стажантът медик Станимир Ацев.


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Камелия преди 3 години
До Най-ВАЖНОТО:

Вие не сте добре...Първо електрокардиограма не се прави толкова трудно..камо ли пък да повреди апарата ..Второ с тази манипулация по никакъв начин не може да се навреди на пациента. И се прави достатъчно дълго, че ако някой не го е искал там е могъл да го изгони. Так че добре си помислете дали момчето е виновно или се опитват да го набутат за тяхната грешка .
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Не ги е срам , доктори дали клетва а се отнасят с теб като с животно.... Бях там преди месец в спешното Благоевград .. Не разбрах името й беше млада докторкаме пращаше да търся специалисти че не ми е добре.. а като не открих пет минути ме разпитва защо сам там а не при личната ... значи вместо да ме преглежда тя първо ме кара да търся други доктори а после ме разпитва ... жалка работа
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този студент беше виновен НЯМАШЕ ДА ИЗТРИЯТ ЗАПИСИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАПРОТИВ ЩЯХА ДА СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ С НЕГО!!!!!!!!!!!!! НЕ ИСКАМ ДА ГО КАЗВАМ, НО ЗА ТОВА ГИ БИЯТ ПО ДЕЖУРСТВА В ПО-ВЕЧЕ ОТ СЛУЧАИТЕ! ДА НАИСТИНА ИМА И ТАКИВА ПО ХУЛИГАНСКИ ПОДБУДИ, СЪЩО УПОТРЕБИЛИ АЛКОХОЛ ИЛИ НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА, НО ТЕ СА ЕДИНИЦИ. в ПО-Е ВЕЧЕТО СЛУЧАИ АГРЕСИЯТА НА БЛИЗКИ ИЗПАДНАЛИ В БЕЗИЗХОДИЦА И СИЛЕН СТРЕС ОТ ДЕЙСТВИЯ ПО НЕКОМПЕТЕНТНОСТ - НО НЕ Е ПРАВИЛНО!
49
2
 
11
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Какво да направи момчето в тази ситуация? Безразличието на сестрите и лекарите са го принудили да предприеме нещо за приятеля си. Това безразличие се наблюдава почти навсякъде в болниците. Само едно средство ги извежда от това състояние-ПАРИЧКИТЕ.........! После защо ни бият?
48
7
 
4
 
! Отговори
Най-ВАЖНОТО: преди 3 години
СЪЗДАВА се ПОГРЕШНА ПРЕДСТАВА, че Станимир Ацев е стажант-ЛЕКАР!
ХОРА, той е СТУДЕНТ 3-И КУРС!!!!
С какво право ВЛИЗА да ПРАВИ електрокардиограма??!! Ако повреди апаратурата?
1.КОЙ МУ Е РОДНИНА в БОЛНИЦАТА??>?
2.КОЙ е изтрил записа.
3.Постфактум( жалко) но трябва общ курс в армията КАК ДА ПАЗИМ ЗДРАВЕТО СИ и при болка да отиваме на ПРЕГЛЕД в СПЕЦИАЛИЗИРАН кабинет ЛИЧНО.
47
0
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Кога стана стажант, днес.бг? Нали беше студент 3-ти курс? Стажантът все пак е лекар с медицинско образование, въпреки че няма необходимата специализация и опит. Студент трети курс не е никакъв - даже не е изкласил средата.
46
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Разбирам да. Се изказва мнение за компетентност на лекарите и адекватна реакция, обаче само ми кажете колко от вас са и наполовина компетентни в работата си от тези лекари?
Всеки гледа да те прекара като почнеш В и К, Електрозахранването, мобилни оператори, хранителни магазини, бензиностанции, аптеки, хотели, БАНКИ!!!!... Навсякъде работи някой от вас го веда, замислятЕ ли се какво правите вие през работното си време въобще!? Без самосъзнание и правилна оценка сме за никъде, всички!!!
45
1
 
15
 
! Отговори
Приключвам темата преди 3 години
Да бяха извикали Бърза Помощ, да го транспортира до Болницата!!! И това не е гаранция при масивна белодробна емболия!!! Бог да го прости ЧОВЕКА!
44
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЕКАРИТЕ И СЕСТРИТЕ И ОХРАНАТА ИЗТРИЛА ЗАПИСИТЕ В ЗАТВОРА. СТАЖАНТА ДА СЕ НАГРАДИ.
43
5
 
5
 
! Отговори
изтрилия записа преди 3 години
До Този студент

по коментарите тук можете да проследите троловете и да видите кой е изтрил записа! Данс манс, хайде размърдайте си Правец-ите и проследете коментарите атакуващи студента. Бас ловя че са най-близките роднини на трите сестрички, двамата доктора и директора на болницата които са били на смяна. Да хващат и те горите тилилейски, че народната милиция идва да ги помоли да се явят в конака.
42
4
 
7
 
! Отговори
до49 преди 3 години
Къде в случая видя лекарско безхаберие
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се опишат подробно последните 24 часа на болния и да намерят кой и кога е изтрил записите?
Останалото е бла-бла.
40
1
 
3
 
! Отговори
до46 преди 3 години
112, преди беше 150
39
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Давид

Вие военните сте едни дyxaчи, ако ставахте за нещо, нямаше да станете военни.
38
23
 
11
 
! Отговори
Давид преди 3 години
Ние военните скоро ще вземем властта и всяко посегателство към нас ще се накаже жестоко впоследствие. Нали не си мислите , че това , което правите в момента ще е безнаказано и постоянно като досегашните 27 години.
37
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО БЕШЕ ИЗПИЛ ЕДИН ЧАЙ ОТ КОТЕШКА СТЪПКА СЕГА НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕШЕ ДА Е ЖИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КОТЕШКАТА СТЪПКА Е МНОГО СИЛЕН КРЪВЕН ОЧИСТИТЕЛ И РЕГЕНЕРИРА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ ПРЕМАХВА РАКОВИ ОБРАЗУВАНИЯ ТА ЕДИН СЪСИРЕК ИЛИ НЯМА ДА ГО МАХНЕ!

КОТЕШКАТА СТЪПКА ИЗЛЕКУВА РАНИ СТИГА ДА НЕ СА ЧЕРНИ НА ДИАБЕТИЦИТЕ МНОГО ПО ЕФИКАСНА Е ОТ ЕДИН КУП МАЗИЛА ВИД АНТИБИОТИК Е!

КОТЕШКАТА СТЪПКА НЕ Е ВПИСАНА УМИШЛЕНО В БИЛКОВИТЕ КНИГИ БЪЛГАРСКИ! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ НАПРАВИ ЕДИН КУРС С НЕЯ СТРУВА 2 ЛЕВА 100ГР.
36
3
 
0
 
! Отговори
Неа преди 3 години
Университетите * т9
35
3
 
8
 
! Отговори
Неа до 40 преди 3 години
Той май въобще не е бил стажант в същата клиника , защото стажовете съм в УМБАЛ, не МБАЛ . Не случайно направиха толкова университетски болници да скубят пари и от увируститети ....
34
12
 
17
 
! Отговори
Този студент преди 3 години
само е навредил:1.ЗНАЕ какъв е редът за преглед.2.АКО Искаш да не чакаш, ПАК трябва да се запишеше ПОНЕ при сестрата, да чакаш, щом като в момента лекарят, при когото ИСКАШ да влезе твоя познаТ е ЗАЕТ.И ЗАЩО ТОЛКОВА СЛОЖНО?? Има ред, по който да се преглежда.
ВИДЯ ли, СТУДЕНТЕ 3-ти курс, каква каша ОБЪРКА?? Ти не си стажант- лекар.Стажант-лекар се става след шести курс. Ти си имал чичо, съсед- лекар и по "селски' са те пускали да се моташ.
НАЙ-голяма е грешката на Пацов, че те е потърсил!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То емболията не е точно тромб.. може да е парченце мастна тъкан или костен мозък при счупване или даже въздушно мехурче вкарано погрешка при някоя процедура..