АПИ напомня: Валидността на винетките изтича на 31 януари!

През годината са продадени близо 7 млн. стикера
30 дек 2017 12:29, Василия Пейчева
13
АПИ напомня: Валидността на винетките изтича на 31 януари!
Снимка: Архив, Булфото

На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г., напомниха от АПИ.

От началото на годината до края на ноември т.г. са продадени 6 985 024 винетки. Начислените приходи са 338 619 953 лв. Спрямо същия период на миналата година постъпленията нарастват с над 20 млн.лв., а броят на продадените стикери се увеличава с над половин милион броя. От събраните до момента 338 млн.лв., близо 244 млн.лв. са от винетките за леки автомобили, а около 95 млн.лв. от тези за камионите над 3,5 тона, посочват от пътната агенция.

На дирекциите "Социално подпомагане" до края на ноември т.г. са предоставени 221 хиляди безплатни годишни винетки. Те са за 21,5 млн. лв. и са за сметка на бюджета на АПИ. До края на ноември 2016 г. са били предоставени 210 903 бр., което е с 11 027 бр. по-малко.

През 2018 г. - за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв.

От следващата година за първи път ще има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят постоянно в страната да използват по-краткосрочен стикер, допълват още от АПИ.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства ще важи за срок от една година от датата на купуването й - ако шофьор си вземе стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 г. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази, уточняват от пътната агенция.

Винетки се продават в над 3000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.
В дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. са годишни за леки автомобили. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя, оповестяват от АПИ.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Народа напомня: пътищатата са в окаяно състояние крадци с крадците.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Суджуците че ви суревакат за Нова година.
Свинеподобната требе да си купи нови чанти.
10
0
 
3
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 11 месеца
И така пазената касова бележка след почти една година, вече избеляла, ще ти я признаят ли властите при проверка. За това помислено ли е или "много умело е мислено" от законотворците за да бъдем пак глобени ?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я питаи братовчеда за какво муе винетка тои не ходи на богров или на панчерево на пеневата къща стои на витоша мръдне една улица и вика ох хаиде да починем и се резервирал сепаре а ние изгорим един тон бензин еи това е икономист тъи се печели от закуски и икономии
8
0
 
3
 
! Отговори
стара вин.нова год. преди 11 месеца
А ако например шифьор си вземе винетка на 31.12.2018г,тя ще важи до 30.12.2019г.
7
0
 
15
 
! Отговори
Спазвайте ЗАКОНА преди 11 месеца
ЕКперти по сигурноста и по безопасност на движението знаят перфектно ,че всичко записано в ЗАКОНА За движение по пътищата и КОнституцията със ЗАБРАНЯВА СЕ е записано с много кръв.

ЗАКОНА Забранява движението на автомобили с включени фарове денем освен в случаите на намалена видимост. ТЕрористите на власт чрез КАТ принудиха милиони да карат с включени фарове вкл против мъгла денем в слъчеви дни..
ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕдНИ СТЪКЛА
6
1
 
7
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 11 месеца
Терористите на власт в София са продали над 6 900 000 тежко терористични холограмни оръжия маскирани като "Винетки"..
ПОлзвайте ръкавици за еднократна употреба пише в инструкция до МВР с цел опазване на личния състав от поразяване с холограмни отпадъци при чистене на предни стъкла от НЕЗАКОННИ ВИНЕТКИ И Други..
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АреСти за АПИ И друг

Всички , които са на власт се избират от народа и са представителна извадка от тези избиратели. Не може от прости и корумпирани хора да се излъчат ангели небесни .
4
2
 
5
 
! Отговори
АреСти за АПИ И друг преди 11 месеца
НАГЛИ престъпници на ВЛАСТ В СОФИЯ ползват мазни брокери з а прокарване на все по нагло престъпни НЕЗАКОННИ проекти през контролирания 100% ПАРЛАМеНТ..
Овен холограмните скенери лепени на предни стъкла МАСОВИ Убици ползват и ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ задължително държани в купето на автомобила.

НОВОСТ са СПИН /AIDS 2016 hologram waepons на предни стъкла продавани при технически прегледи..
Милиони водачи са трайно повредени от СПИН Активаторите в холограмите.

Арести за разпространителите на холограми
3
3
 
7
 
! Отговори
ЛИквидация на АПИ преди 11 месеца
НАд 4 000 000 БЪлгари са ТРАЙНО ПОРАЗЕНИ ОТ ХОЛОГРАМНИ отпадъци .
При опити за отлепяне на НАГЛО ПРЕСТЪПНИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ХОЛОГРАМИ те се само разпадат и поразяват жертвите мигновенно през устата и половите органи. Веднъж попаднали в телата на хора и животни се ползват като НАНО СКЕНЕРИ И ИМПЛАНТИ.
Засега няма лекарство з а поразените вкл БОрисов и Цветанов.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Откъде изтича ?
1
1
 
6
 
! Отговори
ЛИКВИДАЦИЯ НА АПИ преди 11 месеца
НАПОМНЯМЕ че това са НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНИ ОРЪЖИЯ НА ВРАЖЕСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.
ПОлзват ги за декодиране и увреждане на огромни региони комбинирани с включени все по вредни бели радиоактивни скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове.
ЗАКОНА ИЗРИЧНО ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ И ДРУГИ СТЪКЛА НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА ЛЕПЕНКИ..