Свлачища и срутвания в Смолянско след валежите

Най-сериозен е проблемът по пътя Смолян-Мадан
4 мар 2018 10:55, Боряна Павлова
1
Свлачища и срутвания в Смолянско след валежите
Снимка: архив Bulphoto

Дъждовете в последните дни отприщиха редица срутища и свлачища по пътищата в област Смолян, като има опасност от падащи камъни в цялата област.
 
Само за денонощие са получени четири сигнала за разчистване на паднала скална маса на пътните настилки, съобщават от Областно пътно управление.

Най-сериозен на този етап е проблемът по пътя Смолян-Мадан, в района за разклона с. Тикале, където е затворено едно от пътните платна.
 
"За втори път във въпросният участък в рамките на 24 часа пада скална маса. Миналата вечер бяха паднали около 2 кубика. Мястото бе разчистено, но часове след това отново получихме сигнал. В момента има около 5 кубика скална маса на пътното платно, районът е сигнализиран. До часове ще бъде разчистено, но района там е сложен", коментираха от Областно пътно управление. От там бяха категорични, че шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
 
"Районът ни е такъв, че по всички пътища в областта опасността от падащи камъни е реална и трябва да сме много внимателни", добавиха от дежурната час на Пътното управление.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 2 години
Ясно се вижда , колко калпаво е укрепен асфалта...