Безвъзмездно дарени! Свиха 26 000 лева от 80-годишна

Телефонните измамници забогатяват с всеки изминал ден
Обновена: 21 ное 2018 11:13 | 21 ное 2018 10:23, Павел Гълъбов
26
Безвъзмездно дарени! Свиха 26 000 лева от 80-годишна
Снимка: архив "Булфото"

Хасковлийка на 80-годишна възраст е измамена с 26 000 лева, съобщиха от МВР.

Възрастната жена е била подведена от телефонни измамници.

Вчера по обяд тя получила обаждане по домашния си телефон от мъж, представил се за следовател. По схемата "съдействие на полицията" неизвестният засега извършител я въвел в заблуждение и я убедил да хвърли през терасата на жилището си спестяванията си.

Жертвата изтеглила от банката наличните си спестявания и ги хвърлила от терасата на дома си.

Няколко часа по-късно разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията.

Образувано е било досъдебно производство.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се как какичките в банките, които работят с клиенти, не могат да се усетят, че когато възрастни баби/дядовци теглят толкова пари на куп, 100% става въпрос за подобна измама, та най-малкото не докладват на началниците си и не спират тегленията. Обикновено когато възрастен човек трябва да тегли пари за друга работа - примерно за ремонт на къща или за образование на внуците, с него идва я син/дъщеря, я внук.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До единТази жена НЕ я оправдавам, тя НЕ заслужава това. Ако греша за тебе, просто се извинявам и приеми извиненията ми. Просто съм написал това, защо има и такива пенсионери- жестоки към своите си - към децеа и внвуци, но пък милосърдни към чуждите и непознатите. Е, тая тъ.па бабичка е от вторите. И не я оправдавай, защото как може едни пенсионери като нея да мнислят как да тровят живота на близките си, а да не мислят на кого дават парите си?
23
3
 
1
 
! Отговори
един преди 2 години
До Анонимен Нито ме познаваш, нито знаеш какви са взаимоотношенията с децата ми, за да ме квалифицираш!Просто коментирам случай с някаква баба, която не познавам.И сигурен ли си, че тази жена има на кой да даде тези пари?Аз коментирам, че отнемането им е противозаконно и не одобрявам, че на някого това му доставя удоволствие!И не забравяйте, че всеки остарява и не знае до каква степен ще оглупее!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някойПознавам баби и дядовци, които не са оставили децата си без имот и пари - бяха почитани и запомнени с добро. Техните деца се отнасяха с уважение , а най- вече с ГРИЖА и любов, и това разбира се, НЕ е само заради парите, НО и поради човещина и синовна и дъщерна признателност. Като те гледам, ти си някакъв скапан, СТИСНАТ, АЛЧЕН И ЗЛОБЕН ДЯДКА, който вероятно е бил шута на децата и внуците си. Мислиш си, че ще ги накараш да ти се подчиняват и робуват заради парите ти. Е, остани си сам
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някойЩом смяташ, че НЕ си длъжен на някому, то и децата ти, които ги наричаш некадърни (а може и да не са) , може и те да НЕ са ти длъжни... А щом един "богат/а" пенсионер/ка решава да дава спестяванията си за ЧУЖДИ, НЕПОЗНАТИ хора, вместо на своите си.., то такъв/ва едва ли заслужава уважение. И още нещо, дори и да не дадеш нищо НЯМА да занесеш парите и имотите си на ония свят. Познавам баби и дядовци, които не са оставили децата си без имот и пари - бяха почитани и запомнени с добро.
20
0
 
3
 
! Отговори
тракторизиран чукунд преди 2 години
Няколко часапо-късно е разбрала,че е куха лейка продупчена
19
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 2 години
До АнонименЗадаваш ми въпрос, а после определяш, какви са децата ми без да ме познаваш?!Хайде обясни ми, кой на кого е длъжен на този свят?Представи си, че тази баба даде парите на внук наркоман? Той какво погребение ще заслужи?
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В какво ги свиха? Във вестник, в платнище, в бохча? Уточнете, моля!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някой Ти да не би да си богат пенсионер, че да ме питаш? И какво от това, като са ти "некадърни" децата и внуците си - ти, какво, НЯМА да им дадеш нищичко ли? И колко да са " некадърни" тези деца и внуци, като при положение, че те самите се борят по честен начин в вживота, че те живеят на тясно - я на квартира, я в някоя панелка. Ако ти смяташ така да направиш с твоите близки, то тогава, ги предупреди - да НЕ се грижат за тебе. НЕ заслужаваш да уважават и те погребат.
16
1
 
2
 
! Отговори
хан Крум преди 2 години
При първо провинение да се реже езика на измамника , при второ лявата ръка ,а при трето да се обесва надолу с главата.
15
4
 
1
 
! Отговори
някой преди 2 години
До АнонименДецата и внуците некадърни ли са, или всичко на готово е по- лесно?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължение от коментар номер 13Такива като тая тъ.па.чка НЕ заслужават да получават уважение от семейството си - нито от децата, нито от внуците. По- добре е внуците да НЕ присъстват на погребението й. Тая не заслужава никакъв почит и уважение. Същото се отнася и за подобните като нея. Такива си гонят децата и внуците си, такива добре знаят, че децжата и внуците им живеят трудно, и вместо да помогнат -такива па.тки и патоци като тая дават спестяванията си за ЧУЖДИ хора - АЛО ИЗМАМНИЦИ!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И вместо тази глупава старица да се прави на бедна и да дарява спестяванията си на ало измамник (НЕПОЗНАТ ЧОВЕК!), да беше ги дала поне на ВНУЦИТЕ СИ!Такива глуповати и откачени пенционери засрамят съвестните,добри възрастни и НЕглуповати хора, които водят достоен живот. Тая не заслужава никаков уважение- даже и от страна на семейството. Спестявала е, НО не е давала на децата си, на внуците си. Подхилквала се, когато нейните деца се трудят честно и се борят в живота, а тя си трупа пачките.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато един човек мъж е дарил 50 000 лева за православен храм (вие ще видите статията), в тази статия ПОРЕДНАТА ГЛУПОВАТА БАБИЧКА е хвърлила на вятъра своите си спестявания, като ги е дала на ало измамници. 80 -сет годишна глуповата бабичка е "дарила" на ало измамник спестяванията си - сума от 26 000 ЛЕВА! Тъпота човешка! И вместо тази глупава старица да се прави на бедна и да дарява спестяванията си на ало измамник (НЕПОЗНАТ ЧОВЕК!), да беше ги дала поне на ВНУЦИТЕ СИ
11
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Явно парите не са и трябвали, щом ги хвърля през терасата, няма да ги носи на ония свят, я!
10
1
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Това е българския пенсионер реве, а си хвърля парите на вятъра! Цял живот събира и трупа. А вижте английските, германските и други пенсионери си ходят по почивки и си харчат паричките, така се живее! *** народ, слаба държава!
9
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 2 години
Българи, тотално ли изтрещяхте? Плюете по вашите баби и дядовци, за това че са спестили/не откраднали/ някой лев и се кефите, че ги крадат!Не НАРОД, а Т.Н.!
8
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Още 26 000 ще влезат в икономиката вместо да седат под душека!
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Бедни и гладни? Искат да бръкат в джоба на ближния. Така са свикнали от татово време. Алчни и лъжливи! Не вярвам в Господ, но много прилича на Божия работа.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно трябва да започна да пия някакви хапове? Доста пенсионери познавам с по 20 и повече хиляди лева спестявания. Познавам и самотни пенсионери в дву и тристайни апартаменти, дето реват, че не могат да си плащат парното и получават енергиини помощи, а децата им се тъпчат в гарсониери с внучетата им. Познавам и пенсионери дето един вноска за пенсия нямат, а получават пенсия. Родителите ми за последните 6 месеца отново събраха 2хил.лв.от пенсии. Радев и Нинова говорят друго??!!