Дончев: Търсим начин да не се издават нови талони за еконорма

Струпването на опашки в КАТ е недопустимо, смята политикът
7 мар 2019 18:12,
26
Дончев: Търсим начин да не се издават нови талони за еконорма
Снимка: архив "Булфото"

Ако има вариант да бъде спестено на хората да сменят талоните на колите, в които не е отбелязан екостандарта, то това ще бъде направено, каза заместник министър-председателят Томислав Дончев на журналисти след като откри 20-та годишна конференция по електронно управление.

Още по темата

По-високата еко категория на автомобила може да намали годишния данък за неговия собственик, предаде БТА.

Преди година и половина положихме много усилия да облекчим работа на КАТ, но за съжаление с променлив успех. Все още има управления на КАТ, където има опашки и струпвания на хора, което е абсолютно недопустимо, каза Дончев.

Системата за електронно връчване може да се превърне в универсален вход, ползван от държавните органи, банки и други организации. Там всеки може да ти прати нещо, и от процесуална гледна точка ще равносилно на получено писмо срещу разписка, посочи Дончев.

Вицепремиерът изрази надежда колкото се може по-бързо да приключат процедурите в МВР за внедряването на новите документи за самоличност, които ще са с електронна идентификация. Дори и да се случи максимално бързо - в рамките на една година, то издаването на новите документи няма да стане изведнъж. Затова всякакви други решения, които предлагат електронната защита ще бъдат прилагани. Най-често това е електронния подпис, но има и други - като лицево или ирисиво разпознаване, които се прилагат в ЕС, каза вицепремиерът.

Персоналните идентификационни кодове, които НАП и НОИ издават, не са с достатъчна степен на сигурност и могат да се ползват само за справки, посочи Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сме една бяла държава КАТ ще прати нови талони по пощата
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kat mogat da prastat dokumentite s preporachano pismo na adresa na klientite si. Kat sa ortodoks mafia s benebe.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези талони за на кой сметката ще е.въртите супите и все народа го ***.не стига че отворихте портите на ада с тези закони за колите.с тази Менда дето за нищо не става.
18
1
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Излезте с името си и обявете подкрепа за всички малко умия на Собственика на ГЕРБ и клика.Днес и утре ще дадат 10 000 000 лева на имами и ходжи !Резила е пълен !
17
1
 
2
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Това със 'звездичките - ***' ми хареса! Бас ловя че 'хах ха' е искал да каже 'гении' - но редакцията справедливо го е коригирала. Нали така си мислят всички?
16
2
 
10
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 години
Що да си сменям талона - 'за да ми се намали данъка'??? Да не би в Данъчното да се ходи с талон???Този само потвърждава че Гербер=***
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!!!Само каши забърквате и после гасите пожари. Ама какво се учудвам, като собственик на герб е пожарникар.
14
3
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Щото направихте абсолютна каша във всичко! Застраховки, данъци на коли, касови апарати, лични данни, регистриране като задължителен доносник в ДАНС ......Ай сиктир!!! Здавайте властта, тъъъпънари!!!На всичко отгоре 380 милиона за ремонт на руски скрап и 3 милиарда за руски тръби за газ?!?
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все търсите начини да дръпнете още парички от народа. Направете ги безплатни.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да си смям талона, като знам , че това няма да доведе до намаляване на данъка? Имам си законно издаден талон и нямам никакво намерение да го сменям, ако ми направят проблем ще се видим в съдебната зала.
11
1
 
32
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Откак излязоха новите талони,в тях трябваше освен другото да е записана евро-категорията!ЗАЩО това НЕ Е НАПРАВЕНО!?И какво са виновни хората?Аман от гербаджийски(и други) про.стотии!
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българино , гласувай отново за Тиквата и ще ти обещае електронни правителство и паспорти.Няма да стане - пречи на корупцията , както електронното гласуване - пречи на Цвъки Ушков !
9
1
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Дончев, тия номера се изтъркаха. Преди беше номера със смяната на номерата-черни, бели, жълти, европейски, европейски със знаменце на ЕС. Смяна на документите, смяна на шофьорските книжки. Сега е ред на талоните на колите. Герб се гърчат и се пържат в собствен сос-единствения им начин за закърпване на бюджета са данъци, такси и глоби, по административен път.Катаджиите пък, са изключително активни-натискат ги и тях за глоби, за какво ли не. Но истината я е казал Клинтън-ИКОНОМИКАТА, ГЛ-УПАКО!
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо на снимката показва на хората показалеца, а не средния пръст - щеше да е по-логично на фона на това, което творят.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е просто но тези няма да се сетят никога. А й няма да ги открехвам да видим докъде ще стигнат с големите си мозъци. Сега ще разбера какви си избирате да ви управляват умници.
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсят начини хем да ви съдерат кожата, хем пак да си спечелят изборите, като ви залъжат, че го правят за ваше добро и по най-добрия начин.
5
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Няма начин.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Момо - да бе Момо, ама ако така ставаше КАТ щяха да са 200 човека за цяла България а не 20 хиляди. Е то така става де - ама кой иска КАТ да са 200 човека?
3
3
 
28
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Имам 'обосновано предположение' че този не разбира какво говори, но смята че трябва да каже нещо за да забълбука изтерзания от глупостите на властващите електорат.
2
3
 
38
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
За пореден път гербавите първо създават проблем на хората ,а после евентуално се чудят как да го решат.