Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
skitnik13 преди 4 години
До Анонименi 6LIOKAVICATA-tva e na 4ist BG nali
173
0
 
1
 
! Отговори
skitnik13 преди 4 години
До АнонименPa istiposvai se kadeto iska6 i pi6i kakto 6te6.Ako iska6 nai-dobre v niakoi skandinavski i pi6i na kirilica "'Dobar den gospoda''
172
0
 
1
 
! Отговори
do anonimen 181 преди 4 години
I kadeto i da sme vse taq a kato niakoi se zatrudniava tolkova da 4ete to da ne go pravi ta da si gubi vremeto nenuzno no vse pak vseki ima pravo da si pi6e kakto mu e ok a koito ne se kefi da ne 4ete
171
0
 
2
 
! Отговори
do anonimen 181 преди 4 години
A taksito koeto gi vzima i gi kara na ekskurzia i to li s taksidziata triabva da imat licenz a????Ot hubavicata na snimkata?ami ok-togava licenz za vsi4ki rabote6ti v turizma,6toto i barmana moze da barka kvoto mu hrumne i servitiora i toi mi nosi 4iniata s zatopen v neq prast i t.n-izpit v min na Kurizma-PLA6TA6 i ti si 4oveka.A i kva e garanciata kato ima6 licenz 4e pak ne dranka6 gluposti.Pak i kakto e tragnalo savsem skoro licenzite 6te si gi navrete v ... 6toto niama da ima TURIST
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пита ли ? Тая с конската мацуна ли пита?! Ми не е ли тя тази, която трябва да знае? Те само питат. Тридесет години питат и все не знаят, ама инак софрата им си тече!Такива гангрени като тази, само в болно тяло могат да живеят. За това и държат тялото (нас) болни и гладни, озлобени и разделени! Ама дано дойде Видов ден и Белене, Скравена и Ловеч, да се напълнят с "интелигенция" като тия!поздрави от "Сл. Бряг"- ЛовешкоБай ви Газдов - надзирател
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До skitnik13Кирилица, умнико !!!! Не сме длъжни да ти четеме шльокавицата !! В България си, не в Зимбабвсе
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Z WARSZAWYКато собственик на каквото си искаш в български сайтове пиши на кирилица. Не си поляк,а и да си - все тая. Тук е България. Няма как да се изтипосам аз в полски сайт и да напиша "Джийен добрие, панство" , нали? И не, не минаваш с "Не съм в България, нямам кирилица". Кирилица има във всяка операционна система
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е фотапет7
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старата приказка за добрия цар,който нищо не знае и лошите му министри.Нацистите твърдят, че Хитлер нищо не е знаел за избивнаето на евреите и мирното население в окупираните територии.Путин също, лошите министри вдигани пенсионнат възраст, без да го питати сега добрия Путин, спаси хората, като я намли малко.Та и с Ангелкова така.
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягайте от морето бе хора, бягайте както дявола от тамян.Там броди ЧуматаНещо тотално е сбъркано в тая държава.Ако искаш нормална почивка няма да я намериш в БГ-то.
164
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой сложи на Силистар бариерата? Помните ли на ментата тъста?К,во стана с него?
163
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя питала кой ми *** в гащите?
162
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Албена кой дава на *** комсомолеца Станев право да иска 20 лева вход?????
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министърката отишла да се снима на Русалка , друго не е ясно Айде ГЕРБ да си събират багажа с другите Патерици и чао................
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е да има лиценз за екскурзовод. Всеки може да забърсва чужди туристи от центъра и да обикаля като гламав да им показва разни тъпоттии.
159
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз искам, да има платени плажове. Малко по-ексклузив и да е. Не може всеки чиTак и смотан як, да ми се насажда и да си прави золумите.
158
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гербава помия и тая е като бнкянското пребоядисано комунистченарода повръща кото ги види
157
0
 
3
 
! Отговори
skitnik13 преди 4 години
neka kato vdiga ka4estvoto na turizma s licenzi za ekskurzovodi npr da napravi sa6toto v imeto na BG turizam i s vsi4ki ostanali bran6ove i gildii v turizma kato barmani,servitiori,gotva4i,upraviteli i t.n,a ne za edni licenz a za dr ne
156
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката е на Министър които търси туристи ли е ?
155
0
 
18
 
! Отговори
морския преди 4 години
Ключовата дума от изказването на министърката е "Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа."Пешеходците неуважаема министърко никой и никога не ги е ограничавал.Просто защото такива няма.Най близкото населено място е на 3-4 километра(село св.Никола )Има бариера поставена от Баневи и тя не от вчера .