Бургас на път да остане без хематологично отделение?

Няма кой да го оглави, а кандидати от други градове не идват
20 яну 2020 21:35, Нели Христова
18

1592 гледания   |  Още видео

Хематологичното отделение на най-голямата болница в Бургас е изправено пред риск от затваряне. Причината е, че няма лекар, който да го оглави. Специалист се търси повече от месец, но резултат няма. От ръководството на болничното заведение дори предлагат апартамент на този, който се съгласи да работи в отделението.

Заради липсата на хематолог на щат, пациентите на държавната болница в Бургас се налага да пътуват за животоподдържащи процедури до Варна.

"Лошото е, че сме областен град с толкова много болници. Срам ме е да кажа, че съм от Бургас – град с над 10 болници и без хематолог – нито за възрастни, нито за деца", каза пациентка пред Bulgaria ON AIR.

Към момента ръководството на държавната болница в Бургас поддържа основните дейности на хематологичното отделение. Има обаче реален риск то да бъде напълно затворено, ако не се намери специалист преди подписването на договора за изпълнение на дейностите със Здравната каса в края на януари.

"Няма как да намерим специалисти. Обърнахме се за помощ и към клиниките по клинична хематология в Стара Загора, Варна, но и там нямат колеги, които могат да командироват при нас", сподели Изпълнителният директор на УМБАЛ – Бургас, д-р Бойко Миразичйски.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
един преди 2 месеца
До Наблюдател
---------------------------
Няма да остане, ако предложат заплата колкото шефа на БНБ.
15
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
До Логика
----------------------------
Това е евросикаджийство!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сещам се за двама видни експерти - доц. Хекимян и ст.н.с. В. Иванов.
Пробвайте, поканете ги.
13
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Няма да остане, стига търсихте сензации.
12
2
 
2
 
! Отговори
висок преди 2 месеца
Ха, нали Рибов прогонваше всички млади лекари, за да пази място за сина си!!! Що сина му не стане шеф? Няма специалност?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да СПРАТ да дават държавни пари на частно болници от Здравната каса. Арабите измамници като оня Семир Абумелих да си търсят клиенти. Ако няма клиенти да се маха. Всякакви фирми фалират. Ням да е ново ако някой арабин- измамник фалира и избяга ОБРАТНО към Турция.
10
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 месеца
На този изпълнителен директор на УМБАЛ Бургас му трябва отдел ,,Народно здраве,,от соц.време,за да му ,,откомандирова,, някой лекар,от някой Медицински Университет и да му реши проблема.А къде спа д-р Миразчийски докато беше жив многоуважаваният 78 годишен хематолог д-р Рибов/вечна му памет на колегата/?Каквито са критериите в България за мениджърите на МБАЛ,такива са ни и акредитациите те да се наричат УМБАЛ/без достатъчно по профил лекари- специалисти,да не говорим за хабилитирани професори/.
9
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Либен преди 2 месеца
Нали са университетска болница? Вярно е за завеждащ отделение държавна болница 20лева.Цели 20 лева.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имам познат хематолог. Заплащането им в държавните болници е около 1200лв. Той си би шута в частна. Работи 3 дена седмично и получава чисти над 6к.

Сега си отговорете на въпроса защо няма да има хематолог в Бургас, а няма такива излишни и в Пловдив и Стара Загора...
7
1
 
7
 
! Отговори
филянкишията преди 2 месеца
Бай Киро Ананиев е спец баш министър на бат'Бойко и е пенсионер , като му дойде времето ще дойде да лекува бургаските *** защото гласуваха за ГЕРБ и го избраха за министър на здравеопазването , ако не е лекар , а само пенсионер счетоводител и кърлеж , разбиращ по-малко от медицина даже от Мюмюн санитарчето , което учи за парамедик.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 6

Не е до отделението, а до човека. Има и честни лекари, колкото и да не ви се вярва. Кой ще си причини доброволно такова мъчение - ниска заплата, постоянно недофинансиране, липса на апаратура, изнервени подчинени, агресивни пациенти. И ти да носиш отговорност за цялото това безобразие.
5
0
 
19
 
! Отговори
Видими резултати преди 2 месеца
Сега в Бургас, скоро и в други областни градове!
4
5
 
4
 
! Отговори
asd преди 2 месеца
Бургас е хубавия град, дано си намерият специалист, хората го заслужават
3
4
 
10
 
! Отговори
Логика преди 2 месеца
Ако Коминизъм = съветска власт + електрификация, то Евроатлантизъм = банани + тоалетна хартия.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБGroup нямат почивка
1
3
 
22
 
! Отговори
Ийон Тихи преди 2 месеца
Е нали управлението е стабилно а Бургас е най добрият град за живеене