66 нови случая на коронавирус, жена на 71 г. е починала в "Пирогов"

Има нов случай на починал в "Пирогов"
Обновена: 23 апр 2020 08:33 | 23 апр 2020 08:11,
408
66 нови случая на коронавирус, жена на 71 г. е починала в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

66 нови случая на заболели с коронавирус са регистрирани у нас, 29 от тях са в болници, активните области са 13 – общо заболелите са 1081, увеличението е с 6,5%, стана ясно от брифинга на оперативния щаб тази сутрин.

В София има 22 случая, 16 амбулаторни. Плевен – 13, 9 контактни от завод „Мизия“. Сливен 5 , Велико Търново – 5. Ловеч има трима заразени в Дом за възрастни хора в Орешак. Децата, заразени с коронавирус, са общо 39, под 10 години са 22 деца. 5 нови случая са регистрирани в Плевен и Кюстендил. В Пазарджик едно момче на 2 години е настанено в болницата.

12 нови случая са регистрирани на заразени медици. Излекувани са 190 души у нас. Починали са трима души през денонощието – жена на 77 години, мъж на 53 години в Смолян. Новият случай е на жена на 71 години в „Пирогов“. Общо починалите от коронавируса са 50.

В болница са настанени 202 души.

В България се очаква голямо движение на мюсюлмани заради техните религиозни празници. Джамиите ще бъдат затворени.

"Събирането на големи вечери и фамилии се препоръчва да бъде в тесен кръг. Ифтар - или раздаването на храни, да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция, с редовни линии, ще призовем МЗ и МВнР да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период", добави той.

Тестването на жителите на „Филиповци“ и „Факултета“ продължава. Има положителни проби, ограничителните мерки трябва да продължат.

"Никога не сме твърдели, че бързите тестове вършат работа", категорични са от Оперативния щаб.

„Няма подценяване на ситуацията. При развитие на пневмонии трябва да се следи много сериозно състоянието на болните. Първият доказан пациент не може да се твърди, че е пациентът в болница „Иван Рилски“. Тази болница е отчела и 11 заразени медицински лица. Трябва да се спазват правилата за работа с коронавирус. Колегите, които не лекуват вируса, подценяват ситуацията. “, разясниха експертите.

„Новият регистриран случай в столичната болница „Свети Иван Рилски“ не е бил контактен с другите заразени. Той се намира в друго отделение на медицинското заведение. Всички пациенти ще бъдат следени изключително стриктно“.

„Два екипа работят за разработването на ваксина у нас“, каза професор Мутафчийски. "5 души са заразени с коронавирус в Буковлък. Останалите заразени от завод „Мизия“ са жители на околните села.", допълни той.

"Децата много по-леко преживяват коронавируса. В повечето случаи като лека настинка", припомни генералът.

"Няма 17 заразени медицински лица в отделението по хирургия към "Пирогов"", това е фалшива новина, заключи Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
2
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Комунистите най-много пищят,защото странно... но мерките поне малко ни доближават до Тошово време.Забрани,забрани,забрани...Е,да си припомним от какво сме се оттървали!
290
1
 
2
 
! Отговори
Косев преди 3 години
България да бъде спасена от короновируса.
289
0
 
3
 
! Отговори
Орешаченин преди 3 години
Айде оправете статията!.В село Орешак област Ловеч,НЯМА заболели в Дома за ветерани..В село Гара Орешец област Видин,е заровено кучето бе исирки.
288
0
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
До За тестването Много си добър направо можеш да заместиш генерала и той да започне да си заработва заплатата. Щом болния показва симптоми защо да го тестваш, просто трябва да го лекуваш. Трябва да се тестват просто 10% от хората за да се разбере какво е истинското положение, а иначе колкото реши щаба начело с Борисов толкова ни казват че са станали.
287
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия тестове ми се виждат някак съмнителни като математически показател. както и всичко останало, при цялото ми уважение към медиците. Болните и контактните да се изолират, но здравите хора да бъдат на свобода, дори и да са скрити носители. Иначе няма как да преодолеем кризата дома.И без друго само по съвестните спазваме мерките, другите хитруват или имат връзки, но не се спазват забраните, какъв е смисъла.
286
3
 
3
 
! Отговори
Гадателят Витанов преди 3 години
Самозванецът "математик" Витанов "прогнозираше", че след 10 април броят на заразените и болните ще намалява и, че "около Великден ще има добри новини". Има ли нещо такова?
285
5
 
7
 
! Отговори
да преди 3 години
На ген.Мутафчийски времето за публична изява мина! Той е изтъркан! Време е да излязат министри и да кажат какво става и какво правим! На всеки 11 години се прави по една световна криза от каквото и да е - така профилактично! Какво казвате Вие нашите управници - ще вземем кредити, вземете кредити и вие!? Ние Ви казваме - спрете кражбите и ще има пари! Ако не можете или не искате - Корнелия казва, че може и иска! Какво пък може на следващите избори да дадем на нея шанс!
284
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, че вируса оцелява по-дълго и се разпространява по-лесно при висока влажност, а по морето градовете отчитат по-малко заразени.
283
0
 
1
 
! Отговори
Jon преди 3 години
До До статистикаТолкова си ***, че чак сигурно те боли.
282
2
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Много лъжиш бре.
281
4
 
5
 
! Отговори
До статистика преди 3 години
Добре като статистик включи CNN и виж статистика за САЩ и кажи ми всичко което ти обясних за България по какво се различава от това в САЩ- Брой починали 46 хиляди 1% значи 100% са 4,6 милиона реално заразени.В момента като открити се водят 842 хиляди заразени или 1 на всеки 5 както е и това което ти казах за България.В САЩ в момента се правят милиони тестове но и какво като резултатите са едни и същи.Казаха ти преди 2 дни от Щаба че откриваме в България 2ма на всеки 5.Какво още искаш статистико?
280
4
 
7
 
! Отговори
Затворник или не? преди 3 години
Всеки си решава докато нямаме официална информация за произхода на вируса.За мен е изкуствен вирус подготвен за биологично оръжие по компонента му че най дълго се задържа на метални повърхности.Явно това не е военния събрат на вируса а изпусната доработка опасните симптоми на която тепърва ще видим върху преболедувалите.Информацията за мутирали лекари от жълти в черни,поражения на кръвта на основни системи и способността за възпроизводство са опасни за бъдещето на човечеството и света реагира
279
13
 
10
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Щабът да бъде разпуснат незабавно. Да се пристъпи към умишлено заразяване на цялото население и който оцелее, ще живее. Това е. Другото е просто диктатура. Вероятно това е и целта на занятието. Безкрайна диктатура.
278
4
 
18
 
! Отговори
До ЗА ТЕСТВАНЕТО преди 3 години
Няма какво да се ориентираме по брой починали. Генерал Мутафчийски, като статистик съм човек на точните цифри, от които се прави извод за тенденция и от нея следва анализ и адекватни мерки. Затова настоявам за всекидневно обявяване на брой ТЕСТВАНИ хора и брой положителни проби от тях. Другото са свободни съчинения и избирателно поднасяне на данните с цел оправдаване на определени политики.
277
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
До За тестванетоКолко време ще отнеме според теб? И защо трябва всички да сме затворници дотогава?
276
9
 
6
 
! Отговори
За тестването преди 3 години
Тестването се прави на хора със симптоми (кашлица, температура, задух загуба на обоняние и вкус .)медицински персонал и рискови групи с пневмония и старчески домове по изискванията на СЗО.При нас освен тези тествания се правят и тествания на целеви групи полицаи военни таксиметрови и шофьори от градския транспорт .. отделни населени места и огнища.Какво повече философствате.Ориентирате се по брой починали който трябва да е 1% у нас 50 души значи имаме 5000 заразени открити са 1000.Търсят се 4000
275
3
 
13
 
! Отговори
? преди 3 години
Докато не започнат да огласяват всеки ден брой ТЕСТВАНИ ХОРА и колко от тях са положителни за вируса, нищо реално като тенденция не може да се анализира. Първо, на един човек се правят няколко теста - бързия бил отрицателен, пък после PCR-а дал положителен резултат. Преди седмица бройките новооткрити били малко, пък сега - повече. Ми от 100 теста дневно - 12 положителни са 12%, а от 1000 теста дневно - 66 положителни са 6,6%. Брой ТЕСТВАНИ ХОРА и брой положителни проби от тях, ама го крият.
274
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не затвориха границите на България и епидемията започна и у нас. Досега заразата идваше от чужбина. Пълна неадекватност на мерките на правителството. Колкото по-строги са мерките им, толкова са по-неадекватни.
273
10
 
6
 
! Отговори
Другарю Тодоров преди 3 години
Ние можехме вече да започнем да забравяме за короната и от началото на май да се върнем към нормален живот но тъй като комунисти и *** повярваха на Мангъров Нинова Радев тръгнаха да ловят масов имунитет.Хората ви казаха че с тази зараза се воюва като изолираш огнищата на заразата но не повярвахте.В Гърция спазваха ограниченията свалиха заразяванията до 10 на ден и в началото на май отворят всичко дори хотели и ресторанти а чужденците ще влизат само с медицински сертификати че не са заразени!
272
12
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В Москва Вовата затвори колхозниците по панелките,че и военния парад на 9 Май ще отмени,а тук *** иска да ходи на село да нагъва чевермета и да пие ракия:):):):):)Един като Вовата тук трябва сега,а не Бойко да им се моли да си седат дома:):):)Печено агне ли?Марш в Сибир да ядеш агнета на -30градуса:):):):)Кими пък в Корея лично би ги застрелвал разни такива любители на Агнешкото още на КППтата:):):):)А Бойко седнал да им се моли:):):)