Стара Загора втора в класация за най-добър град у нас през 2020 г.

Първото място е завоювано от София
16 сеп 2020 19:04, Анисия Иванова
39
Стара Загора втора в класация за най-добър град у нас през 2020 г.
Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора спечели второ място в годишната класация на електронното издание "FOREIGNER BG" за най-добрите български градове за живеене през 2020 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Първото място е било завоювано от София.

Града на липите се е отличил сред останалите претенденти по няколко основни показателя. Средната годишна заплата през 2019 г. достига 13 190 лева, а безработицата е само 2.3 на сто.

Местните данъчни нива са сред най-ниските в страната. Това създава благоприятни условия за развитие на бизнеса.
Централното разположение на област Стара Загора и равнинният терен позволяват бързото развитие на пътната и железопътната инфраструктура.

Студенти от 48 страни се обучават в Тракийския университет. Има университетска болница. От 90 години има опера, театър, куклен театър, музей на религиите, които имат хиляди посетители на година, посочват от пресцентъра на общината.

В проучването участие са взели още Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До 26 Е не бих казал. Хобито ми е антропология и психология и не бих казал. Даже напротив. Шопите не са гадно племе. Категорично! Има други които са такива.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25.Ако Горуня, беше направил преврата по рано,сега България щеше да е съвсем друга.След мангасария,шоплука са най-гадното племе българско.
16
14
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Стара Загора за мен е града с най-интелигентни, работни и културни хора и го казвам аз от северозапада, където тук в централен северозапад, нещата са си все така, от по-нанадолу, по-нанадолу и от зле по на зле. А вече и тук при нас, извънземните са на тълпи, а допреди няколко години почти нямаше. Ужас е вече тук! Но да сме позитивни. Поздрави Стара Загора, при повече късмет ще дойда да живея и аз при Вас ! :))
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бъде преокопан и тунела под Шипка,централна България ще стане най развития район в БГ-тото и ще има най краткия път между Северна и Южна и Южна България.Връзката Ст.Загора и Габрово ще даде тласък и на останалите региони,като Търново-Русе,Ст.Загора-Хасково,Сливен-Ямбол- Бургас.Пловдив-Пазарджик-Карлово.Изобщо централна България може да надмине София по инвестиции.Само трябва бърза връзка между Северна и Южна България.Но някои(шоплука)няма интерес от това.Никога повече шоп на върхът на власта
14
4
 
11
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
безмислена класация.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стара ЗагораТи найстина ли сравни двата града.Бягай бързо към Карлуково.
12
7
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Не знам дали са втори град по живеене, ама са първи по мандъсане. Заралийките са си откачалки в леглото. Чудеса правят, казвам ви, чудеса. Мойта булка, от там ще си я зема. А и красиви, може би най-красивите в цяла България. А бе от там ще ми е булчето и това е.
11
7
 
14
 
! Отговори
боли ме швепса преди 3 години
Това електронно издание сигурно го списват старозагорци.Къде ще се мери това опушено градче с Варна,Русе,Бургас,Пловдив,Плевен ..че и с половината областни градове.Град без централно отопление .На дърва и въглища.Представяте ли си какво става през зимата?
10
12
 
12
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
Ако това е вярно..то бах таз България.Грозен,сив с нищо незапомнящ се град.Нито река нито море..парите идват от кюмюра..И това било най-добрия град в България.София не я броим.Как няма тогава българите да изчезват с 200 км. в час.Щастлив съм ,че не живея в Ст.Загора.Не мога да го причиня на себе си и на семейството си.А всичко без пристанище е ..провинция.
9
10
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Много дупки има по улиците на Ст.Загора около гарата.Скоро ме вози едно такси,при дъжд,само дето не...потъна в една такава.
8
4
 
22
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Като си Аман от мякащи, хОди да си пиеш млЕкото, мушенгери "работещи" само по "проекти".
7
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стара Загора прилича на сметище с мега мръсен въздух и ниски заплатиГрадът на кафяви жители и пенсионери
6
24
 
17
 
! Отговори
Стара Загора преди 3 години
Стара Загора е един от най-красивите градове на Европа, а да не говорим за турските коптори. Стара Загора е в хиляди пъти по развит и красив от истанбул!
5
3
 
18
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Здравейте, драги. Стара Загора не е паланка, че да е вторА. Град е - значи е вторИ.
4
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям майтап София най-добър за живеене муахахаахх.
3
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли на морето, не ми го хвали. Загубен живот.
2
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те там...в Стара Загора са 1000% клошове и още си водят оскотялото си съществуване.И куче не бих си взел оттам. Селяния на макс. Повечето публични домове в Нидерландия са пълни с момичета от Стара Загора.Изключително лоши хора.
1
21
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тогава да спират да се пренасят в София, Аман от мякащи.