Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила

Румънците нямало да дойдат, защото PCR тестовете са скъпи
14 апр 2021 12:53,
155
Отлив на чужди туристи у нас, нямало правила
Снимка: БГНЕС

Масово чуждестранните туристи се отказват от своите резервации в България, тъй като няма ясни правила за пристигането им в страната ни.

В Кранево разчитат основно на румънски туристи. Те обаче няма да дойдат в страната, тъй като цената на PCR тестовете им струва почти толкова, колкото самото им пребиваване по време на ваканцията им тук.

Иван Николов, който е управител на хотел в Кранево, сподели пред БНТ, че има цялостна липса на резервации. А резервациите, които са били вече направени, са успели да спасят, защото предлагат на туристите компенсации за PCR теста.

Още по темата
"Но това трудно достига до румънския турист като информация. Според мен, реално държавата трябваше да компенсира тези PCR тестове поне за Великденските и майските празници. А за летния сезон трябва да се пусне пазарът извън Европа. Знаем всички какво ще стане, ако се пусне руският пазар да пътува свободно към България, ако бъде навременно обявен", коментира Николов.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара заяви, че за да се случат Великденските празници, пък и сезонът, им трябва чудо, съставено от три малки чудеса: да се смъкне процентът на новозаразените под 4%, да се намали драстично броят на заболелите през последните 14 дни на 100 000 и най-вече да се вдигне процентът на ваксинираните.

Хотелиерите се надяват поне на хубаво време, защото това ще привлече родни туристи и резервации в последния момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ми да дадат добри цени за българите, кво чакат на мамалигите да им пълнят хотелите
112
2
 
9
 
! Отговори
Проблем №1 на морето преди 3 години
е липсата на опитен персонал.Дори и да има туристи, байганьо тарикат няма ноу хау...надявам се, че ме разбирате !
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това отдавна е ясно, в България идват само о ръфл яци на море а родните,, бизнесмени"" чакат като мана небесна голтаци които дори не могат да си платят тестовете.
110
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Туристите не идват в България, защото ние сме високорискова държава и като се върнат в държавата си трябва да стоят под карантина. Високорискова сме, защото приемаме туристи всякакви и няма адекватни мерки срещу епидемията.
109
3
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
`И в Стария и в Новия Несебър ходя само по-голяма нужда !`=======Ако си неразположена, не идвай ***.Мрънкалници никой не харесва.Бегиии....
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Границите трябва да се затворят за всички чужденци и емигранти.
107
2
 
14
 
! Отговори
До българин преди 3 години
Значи ако нямаш пари за харчене *** тогава в Турция! Значи как да ти кажа там за 1280 евро 4 членно семейство 2017г allinclusive хотел 4 звезди! В цената се включваха и самолетните билети отиване и връщане! НЯМА такова обслужване по БГ морето дори в 6 зведните ни хотели ако има такива в БГ! За храната няма да говоря! Просто както и ти казваш не си ходил извън БГ и не знаеш какво е наистина да си турист и да те бслужват! *** веднъж поне и тогава можем да говорим зз каквото и да било около туризма
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то лъжа ли е за правилата.Паника сред мутрите.Чудно ми е,че все още има кой да отиде при тях.На много им хлопа дъската.
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ГЕРБ потоп.
104
4
 
13
 
! Отговори
до 128 преди 3 години
И в Стария и в Новия Несебър ходя само по-голяма нужда !
103
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотно Руснаци тук не са желани
102
0
 
5
 
! Отговори
Тя преди 3 години
На нас лесно ли ни е с тези правила? Мъкаааа...Новото нормално.
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРкого лъжеш? нас или сам себе си? през последните 2 седмици, всички европейски държави си отмениха плануваните чартъри за месец Май , а някой от тях и за половината или целият Юни!!! Така, че на твойте лъжи може само министърката на туризма да вярва!
100
9
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
От 1ви Май идват първите туристи на 1ва линия хотелчета.Мутрите не ме бъркат, те са в Сл.бряг.Водата около градчето е ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО - чиста.И сега има туристи, организирани и неорганизирани обикалящи през деня.
99
1
 
2
 
! Отговори
Трайчо преди 3 години
До българинБате ни от факултето и филиповци ходим на суходолската ривиера !! шукар бате ти казвам там е без мангизи и се ходи с f 111 ей бате збарках ходи се с рейс 111 ! В хамерика бате има едно много шукар место Fort Lauderdale ама до там нашият рейс не ходи и за това си ходиме на суходол
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин и правила :))))))))))))))) муахаха
97
1
 
13
 
! Отговори
Away преди 3 години
За последен път бях на нашето море 2007, от тогава при всяко прибиране в България един път на 2-3 г. задължително ходя в Гърция. Защо ли? Защото искам да си ПОЧИНА, без да правя компромиси с високи цени, нагли собственици, мутри и всичката простотия по нашето черноморие. Не кзвам че е лошо, напротив имам прекрасни спомени от миналото но го съсипахме за жалост от лакомия.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120Нещо си объркал. Демографията на Израел е много по-сложна от българската и най-вече гъстотата, което благоприятства разпространението на въздушно-капкови зарази. Освен това са с 3 милиона повече от българите. Въпреки това последниите данни са замалко над 200 на ден и 7-8 починали. До края на април на практика ковид няма да го има. За какъв Менгеле става въпрос? Не случайно казаха през януари: Гледайте Израел и правете същото.
95
0
 
16
 
! Отговори
ЩЕ ПОЧИВАМ преди 3 години
на нашето море когато:- съборят всички незаконни строежи- когато премахнат сарайте на Доган и го осъдят- когато спре изхвърлянето на лай...яни води в морето- когато осъдят всички измамни ресторантьори и хотелиери- когато изчистят и подредят курортите- когато изгонят "бразилците" продаващи царевица на плажаА до тогава В ГЪРЦИЯ !!!!!!!
94
0
 
18
 
! Отговори
Списаревски преди 3 години
Когато махнете бетона от морето ще дойдеме - ние, българите, и ще ви засипем с пачки! И засега изгрибйте пияните атнгличани и германци и тн без пари да ги обслужвате. А дотогава ние сме в Гърция, чао!!!