Африкански циклон, тип Тошко Африкански, носи гръмотевици

От началото на месеца в София е 4 градуса под нормата
36
Африкански циклон, тип Тошко Африкански, носи гръмотевици
Снимка: Pixabay

Цяла следваща седмица времето ще бъде с валежи, от началото на месеца сме 2,5 градуса, а в София почти 4 градуса под нормата, обясни климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

Това не се е случвало отдавна, като вземем и студения март месец, така се събират два месеца, които може би 25 години не е имало, коментира той.

Още по темата

Събота и неделя предстои захлаждане и ще вали, а  в понеделник ни очакват ниски температури, прогнозира проф. Георги Рачев.

„Африкански циклон, тип Тошко Африкански, ще премине през Източна България. Ще има гръмотевични бури, ще валят интензивни дъждове. Той се измества на североизток много бързо и във вторник другата седмица няма да има толкова съществени валежи“, отбеляза климатологът.

По думите му следващият петък все пак температурите ще стигнат 17 – 18 градуса, ще се стопли, но продължава да бъде по-студено за сезона.

Затоплянето ще започне към 22 април и ще продължи до 1 май, когато прогнозата е за гръмотевична дейност и валеж по обяд.

„Не само ние пострадахме от студеното време, френските лозари пострадаха много – между 25% и 80% от насажденията са понесли жестоки слани и се предполага че част от реколтата ще бъде унищожена, а останалата ще е с компрометирано качество“, посочи климатологът.

„В Москва обаче температурата е 21 градуса – рекорд от 140 години. Това е противовес на студеното нахлуване в Европа“, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че някъде си имало необичайно студено вереме не означава, че няма глобално затопляне. Общо средните температури на Земята се качават последните десетилетия, като това затопляне се ускорява все по-бързо. Ако някой отрича това е кръгъл идеот драскач *** ***.
18
7
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Температурата навсякъде по света последните десетилетия не показва покачване. Има топене на ледници, но то не е свързано с покачването на температурата на планетата като цяло а от процеси които започват и свършват и са нещо нормално. Само такива като теб вярват на всичко в интернет и се опитват да го обесняват на нас по по-*** начин. Айде не се прави на на много оборотен ами отивай да си чистиш мистюрията и отивай на обекта.
17
2
 
1
 
! Отговори
До 22 хммм преди 3 години
Ще гледам да ти го обесня просто! Та когато имаш стабилен климат НЯМАШ никакви неочаквани изменения в температурата, както описаното в таз статия! Т.е. знаеш, че февруари месец средната температура е -5 градуса и това е докато си жив! Веднъж на 100г се случва февруари месец да е да речем 7градуса. А сега както е, вече 10 поредни години в БГ февруари месец имаме 20-27градуса. Та затоплянето води до това! резки и много темпертурни и други промени за много кратко време в рамките на 1 година! Това е
16
3
 
4
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Пролетно време в Европа-при Германия средната температура е 3 градуса през деня и минус 4 през ноща, Балканите не са помнили такъв студ през последните 30г., в близкия изток валяло сняг, а март глобално не е бил толкова студен десетилиетия назад...глобалното затопляне е в ход. Новините за времето стоят до редовните порции глупусти как температурата на планетата се е затоплила с още няколко градуса и до 2050 ще сме огнена топка ако не спрем да караме коли и да живеем отново в пещери и на палатки.
15
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не съм чувал за такъв циклон. Но Тошко Африкански е герой на Ангел Каралийчев от едноименната смешна история, написана 1940 г. Всяко дете, родено 40 и 50-те години, задължително я знаеше. Даже имахме такъв рефрен "Тошко африкански, с *** американски". ИТН, с големи претенции за интелект, правда и свобода, за мирно и свободно, трябваше да се съобразят с тая подробност, че народа е остроумен и ще дигне на балон баш сценариста.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тоя Тошко от ИТН ли?На него ли го кръстиха?
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко Африкански от парламента, че чак до небето и облаците. Е, те това е победа!!!
12
4
 
26
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Това ми прилича като машата на Слави, сцинариста му Тошко Африкански, който се пометна още първия ден в парламента, от референдума си. Няма такъв народ, който повече да се вържи, на чалгомутрите от Има такъв народ...
11
7
 
11
 
! Отговори
Дааам преди 3 години
Ясно е и Днес се включи към ПИК и БЛИЗ.....Аз пък мислех че е независима медия....
10
4
 
20
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
И Тошко от 7/8 като си напудри носа става циклон. Реже ръце и крака.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре че не е Тодор Живковски или поБойко Борисовски
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кому е нужно двете водещи статии, подредени една до друга да съдържат Тошко.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ви харесва Тошко Африкански тогава джужето Хаяско.
6
3
 
36
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Ако ви чуе Тошко Африкански ще ви отреже езиците, като на журналята от Нова хахахаха....
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 Те затова никой не го чете и взима на сериозно."Формацията на Слави Трифонов с ба повече от 1.7% подкрепа" ... хаххаха. Смепници!
4
0
 
8
 
! Отговори
К'ъв е тоя тип преди 3 години
Кой "пияница" измисля тия типове. Да си смени дилъра...... съвсем не съм полицай, господин пиян...
3
23
 
10
 
! Отговори
голем преди 3 години
трън у дирника ще ви е Тошко
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Хижбридкитв вече не минават. Даже 65 гпдишните се усетиха ...
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в парламента се вихри един Тошко Африкански.