Pfizer е най-предпочитана в изнесените пунктове в страната

Вече ваксинират и на плажа
79
Pfizer е най-предпочитана в изнесените пунктове в страната

В цялата страна на различни места продължава ваксинацията на открито. В София има четири мобилни пункта. В Бургас и Варна има изнесени пунктове в морските градини. В област Габрово мобилен екип ще посещава желаещите в селата.

Втори пореден уикенд хората се ваксинират на открито в парковете. В София ваксинационни пунктове има Южния и Северния парк, Борисовата градина и квартал "Kрасна поляна". Всеки може да избере ваксината, която да му бъде поставена, след като попълни информирано съгласие. На място се издават и ваксинационни сертификати. Екипите работят от 9 до 16 ч.

"Почти не сме спирали откакто сме започнали, работим бързо по 5 мин. Нямаме усложнения, нямаме инциденти. Най-предпочитани са ваксините на Pfizer и Mоderna, но може би Pfizer е лидер във ваксинацията. В момента, в който ги ваксинираме, издаваме  и сертификат", обясни д-р Стоян Цончев, 5-а градска болница в София.

Пунктове в парковете има в цялата страна. В Бургас хората се ваксинират на път за плажа. Три пункта за имунизация срещу Ковид са разкрити в морския град. Те са разположени на входа на Морската градина, до "Флората" и на Северния плаж.

Ваксинационен пункт има и в замъка в Равадиново край Созопол. Целта на масовата ваксинация по морето е да се осигури през летния сезон свободна Ковид зона.

А от днес започна издаването и на сертификати за преболедувалите Ковид-19. Цифровият вариант може да бъде изтеглен от сайта. Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR тест.

Над 100 000 зелени цифрови сертификати за ваксинация са издадени от влизането на европейския регламент в сила на 1 юни досега, съобщават от "Информационно обслужване“.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
magnet sticking vaccine spot напишете нещо подобно или това в ютуб ама четете и коментарите на хора стотици от целия свят какво се случва!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече много ясно виждам защо сме на последно място в Европа. Българинът е *** с високо самочувствие. В следващите сто години няма надежда да мръднем напред.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро като ви сложат татуировката с ензима луцифераза дано ви светне
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вакснатия 32 дарвин си знае работата ама господа Исуса Христа също!
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте като не искате, той Дарвин си знае работата.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма като е монопол .Всичките ваксини са на Бил Гейтс .Впрочем той държи патента на вируса sars -cov 19.
21
2
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
Айде, тичайте да са кастрирате.
20
1
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
има ли още Офцъи дето се Ваксинират с Експериментален Мутаген?!
19
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди рееяхме, че няма ваксини сега ваксините са на всякъде сега защо е така. После защо смъртността е висока българина в огромната си част няма здравна култура. Малък е броя на хората които си правят изследвания превантивно за да следят здравния си статус или си преглеждат зъбите поне веднъж годишно.. Сега ще се изреди народ да твърди, че хората нямат пари, но част от тези дейности ги покрива касата, а други струват най-много 2стека цигари. Но за мнозина цигарите и алкохола са най-важни.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли астра зенека най предпочитаната?
17
20
 
22
 
! Отговори
Лондон преди 2 години
Вчера си говорих с лекарка от Лондон, та тя ми сподели, че след ваксинацията и последвалият тест за антитела, при над 70% от ваксинираните нямало и следа от антитела...Но при почти всички преболедували се откривали такива. Правете си изводите какво ви набиват и какви декларации (договори) подписвате.
16
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се ваксинират, и само антиваксърите остават без защита. Което си е ОК за мен, предвид неизбежната четвърта вълна. Само дето смятам, че отказалите ваксинацията трябва да заплащат лечението си в интензивните отделения. Чувалите може и да са им безплатни - като жест на сбогуване.
15
0
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
До Доктор - докторче, верваш ли си?
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19Хитро! Всеки който не иска божествения елитен джус на Пфаизър е наричан- руски ***. Пък дори и да не иска и сПУТник, АЗ или каквото и да друго вълшебство.Бунаците свършиха. Ти набоцка ли себе си и децата си или си тук само за да набираш балами ако са останали?
13
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на всеотдайните руски ***! Те се грижат за смъртността в България с пропагандата си.
12
11
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Трябва да си доста шашав да си сложиш Пфайзер ако си под 40 години.Виж за вехтите-може,докато се проявят ефектите,животът минал.А и няма да се размножават,все пак.Но да предадеш на децата си неизвестно какво...Всъщност-знае се какво,ама от тесен кръг злонамерени хора.
11
4
 
22
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
до 14Ами питай мен. Ето казвам ти. Разбира се че не съм против ваксините въобще. Но винаги съм бил против противогрипните ваксини. Нито една от десетилетия не само не върши работа но и правят много поразии. Вместо да питаш разни корумпирани или наплашени доктори чети малко научна литеретура или светила в тази област.Пък дори да те домързи, просто си задай въпроса-как тъй тези същите, дето искат да редуцират населението, са се загрижили за живота ти? А и методите им. И за какво помагат ваксинит
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам и в обществените тоалетни да седи по една сестра и да слага на който иска...
9
3
 
16
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
До Санитар от КарлуковоНе е луд тоя дето яде баницата.....а и тия дето му я дават не са лудница, а за затвор до живот. А на такива като тоя доктор, да им забият по 100 елитни ваксини Пфайзер, на голо. Както и на тия дето сътворили тая статия.
8
3
 
17
 
! Отговори
malart преди 2 години
После, ако ще е мре, спасителя на плажа ли ще оправя съсиреците?