Екипажът Vera Su ще бъде разпитан от разследващите

Това ще стане, след като бъде свален на брега
17
Екипажът Vera Su ще бъде разпитан от разследващите
Снимка: БГНЕС

Екипажът на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността Яйлата до каварненското село Камен бряг, ще бъде разпитан от разследващите, когато бъде свален на брега. Това съобщи на БТА окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. По думите му дали това ще стане в близките дни зависи от действията на "Морска администрация" и Гранична полиция, и дали метеорологичните условия ще позволят. Моряците ще преминат здравен контрол и е възможно да бъдат карантинирани, каза окръжният прокурор. Бухчев добави, че ще бъдат иззети и корабните документи, за да се съберат пълни данни по разследването за инцидента.

Още по темата

Окръжният следствен отдел започна разследването за извършено евентуално престъпление против транспорта на 20 септември, когато корабът под панамски флаг, превозващ тор, заседна в скалите край Камен бряг. Екипажът се състои от деветима души - граждани на Азербайджан и Турция.

В отговор на въпрос на БТА окръжният прокурор уточни, че след като компетентните институции оценят какво е замърсяването на морската вода и дали са настъпили щети за природата, държавното обвинение ще работи и в тази посока, като бъдат разпитани и служители на "Морска администрация" и Гранична полиция. Възможно е това да стане в отделно досъдебно производство.


 


17
Още от Страната
Остава облачно и в петък, на места ще превали дъжд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Продължение преди 3 седмици
Какво очакват от спасителен кораб...може би да вдигне другия и да го премести!? Какво им се върти в некомпетентните празни кратуни незнам.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има една книжка във всяка корабна библиотека "Начин за събиране на доказателства". Ами закон е при каква да е проблемна ситуация се взимат показанията на всички възможно най-скоро след инцидента. Ама нашите партийни парашутисти виждали кораб само на снимка, как да ги знаят тея работи. Престъпна некомпетентност от президента до последния в администрацията. А доводите че нямали спасителена техника са глуповати. И спасителен кораб да имаш все тая, той се ползва за спасяване на хора в открито море.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да ги питат дали не носели и друг товар?!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак че с Тодор Живков не се оправдават. Вече 9 месеца са на власт! Те определят и процедурите и директорите на целия държавен апарат. До кога друг ще им е виновен? Капитанът се напил, аварирал. Сега чакаме да се разлее мазут, тор, какво?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
каква е ролята на служебното правителство в екологичната криза, която докара с престъпното си бездействие близо 8 дни?...
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ДО 5Има си наредби в корабоплаването и никой плавателен съд не може да е близко до брега. Точно затова седят на "рейд" а не директно в пристанището и на кея. Тъй че не обиждай човека ами вземи се ограмоти, преди да дрънкаш небивалици. Когато плавателен съд се насочи към брега - веднага трябва да им светне лампичката че нещо се случва и веднага трябва да се прати катер за да видят какво се случва. Дори кораб, преди да стигне до кея - пилот го управлява а не капитана. Същото е и при извеждане
11
0
 
0
 
! Отговори
Нещата са трагични преди 3 седмици
Така бая сме пропаднали май сме на ДЪНОТО!
10
0
 
5
 
! Отговори
ужасен преди 3 седмици
Ама вие не сте ги разпитали веднага след катастрофата ,и не сте им взели тест за алкохол и наркотици !!Отговорните за това са буквално за затвора !
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 8. Не обобщавай, а говори в единствено число за себе си че не ставаш! Българите за много неща ставаме. Радев и служебното му првителство - те не стават. Вече 9 месеца са на власт. Чия администрация е това?
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредно доказателство , че българите стават само за лаф моабет. Кораба кога ще го извадите ? Уволнения. , разследвания !!!!!! А работа ще има ли ??
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак личи,че никакви ни няма и в този инцидент
6
3
 
1
 
! Отговори
ДО 5 преди 3 седмици
Ей многознайко много си далеч от тази наука с корабоплаването по правилата кораба щом не спира може да минава и близко - кой си ти БРЯ че да знаеш - мучо смотан.Гранична полиция какво може да направи в случая ?? нищо - но тъпата ти глава не може да проумее- поне не се изказвай неподготвен . Мисли ако можеш но АКО . има 2 варианта или са заспали или технически проблем или И ДВЕТЕ .По всички правила всед всеки инцидент се прави алкохолен тест - дали са го направили или само отчели или нищо
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От гранична полиция - никой нищо не казва. Как и защо не са видели че кораба се насочва към брега. И защо не са опитали да го спрът? Такъв кораб, се е движил поне 2 часа към брега, не става за 1 минута. Къде е била гранична полиция през тези 2 часа. Радари имат, кой ги е гледал тези радари? Как от там само мълчание и нищо по въпроса?Служил съм в Гранична полиция. На Галата бях, във Варна. Там един винаги имаше горе на вишката и гледаше радара. Тук какво се случва?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама те чак сега ли се сетиха да започнат разследването? Всеки инцидент в териториалните води на страната трябва задължително да се разследва и това е първото, което трябва да направи порт стейт контролът, веднага!
3
0
 
4
 
! Отговори
Питай тоя питах оня преди 3 седмици
Уволниха началник на морска администрация - хубаво. Беше си за уволняване. Разпитват екипаж - хубаво. Вече за дрегер вече е късно, но пак поне да ги разпитат. От действията до тук нищо да не виждам което ще допринесе за дефакто реалното извеждането на кораба.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво! Да се надяваме, че ще е тази година
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подобен инцидент, ако беше станал далеч от брега, щяха да изсипят товара в морето и никой нямаше да разбере. Ама сега нали е на брега, хората виждат и стана скандал..