»два застуд€ване, новата седмица започва със сн€г

»ма н€колко области с потенциална опасност
9 €ну 2022 20:42, Ќели ’ристова
13
»два застуд€ване, новата седмица започва със сн€г
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—ъс сн€г и понижение на температурите започва нова работна седмица. ∆ълт код е в сила за 10 области на «ападна Ѕългари€, предаде репортер на Ѕ√Ќ≈—.

¬ областите с об€вено предупреждение за потенциална опасност – ¬идин, ћонтана, ¬раца, Ћовеч, —офи€ област, ѕловдив, ѕазарджик, Ѕлагоевград, —мол€н и  ърджали – валежите от дъжд ще са значителни, а над 1000 метра те ще са от сн€г. —умарно количествата за 24 часа на места в »хтиманска —редна гора и –ила ще са до 30-40 mm, както и в същинска —редна гора и –одопската част от ѕловдивска област.

ћинималните температури ще са между 1 и 6 градуса, за —офи€ – около 2 градуса.

¬ хода на ден€ валежите ще обхванат ц€лата страна. ¬€търът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в »зточна Ѕългари€ – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. — понижението на температурите, дъждът в —еверозападна Ѕългари€ и по високите западни полета ще премине в сн€г и ще започне да се образува снежна покривка.

ћаксималните температури ще са между 3 и 8 градуса, за —офи€ около 4 градуса.

Ќад „ерноморието също ще е предимно облачно, като валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове. ¬€търът ще е от североизток, постепенно ще се усилва и вечерта на места ще е силен. ¬ълнението на морето ще е 2-3 бала, привечер ще се усили до 4 бала.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


13
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
2
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ќх, най-сетне кодове ,ура , сега ще си легна спокоен ! ≈дин - два дена ги н€маше(кодовете) и щ€х да се побъркам ! ѕреди , когато не б€хме в ≈— , как ли са жив€ли без кодове , направо не ми се мисли !
9
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
остав€м виното и суджука да истине ;)
8
2
 
20
 
! ќтговори
 ажете, кирчо и асан преди 2 години
Ќа този беден народ не му тр€бва студ и сн€г. ѕри положение, че и сега не можем да си отопл€ваме жилищата. Ќие сме с африкански стандарти. Ќе знам какво правим в ≈— и защо тези двамата ухилените посто€нно са радостни. Ќа какво са тези момчета? ƒа сподел€т.
7
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬ Ћщлин, след като продажните властимащи разпродадоха всеки сантиметър площ, сега н€ма как да влезе машина да почисти. —тана по-гнусно от ћладост, Ѕо€на и Ћозенец... ј беше хубав квартал. ћутрафоните вече заградиха и пол€ната пред пощата. » н€ма власт...
6
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо 5 ћи в мо€т квартал чистеха само главната улица. ¬секи ден се пързал€хме на другите понеже не б€ха чистени. Ќо за щастие н€маше толкова коли. Ќа 10 м да минат една-две и продължавахме. —ега и да има сн€г е абсурд да се пързал€ш по улицата.  ола след кола.
5
1
 
16
 
! ќтговори
ƒо 1 преди 2 години
’ората са написали, три четири сантиметра, не е необходимо да се вс€ва паника, н€ма да е чак 5 сантиметра.
4
3
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ѕреди 45 години по това време имаше сн€г до 30 сантиметра.“емпературите падаха до минус 15 градуса. ѕреспите и нав€вани€та достига метър и половина. Ќие децата след училище си правехме снежни човеци тунели в преспите и се пързал€хме до късно вечер. —нега никога не изненадваше държавата. «иловете и  амазите на —офстрой слагаха греблата и почистваха всички булеварди и в кварталните улички. Ќ€маше уличка непочистена. Ќо тогава н€маше ћутренски фирми които да навиват километраж с вдигнати гребла.
3
1
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
≈ то и днес чакаха дъждове и снегове пък нищо такова.
2
2
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ќт ноември чакам държавните хрантутници да се изненадат от «имата!
1
1
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќаправо голема изненада и €ка сензаци€.»де застуд€ване и пет сантима сн€г.ќчаква се извънаредно положение в държавата.