Наводнения, прелели реки и отнесени пътища през изминалата нощ

Вършец, Враца и Ракево обявиха частично бедствено положение
12 юни 2022 09:15, Анисия Иванова
13
Наводнения, прелели реки и отнесени пътища през изминалата нощ
Снимка: БГНЕС

Водата от последните дни причини истински бедствия на различни места в страната. Частично бедствено положение беше обявено в община Вършец, в Криводолското село Ракево, както и в град Враца. Проходът „Петрохан” остана затворен заради свлачища, паднали дървета и прокопан асфалт, съобщава Нова тв.

Проходът „Петрохан” остава затворен до понеделник, след като близката река излезе от коритото си и заля пътища. Петър Стефанов е зам.-кмет на община Вършец, която през изминалия ден беше принудена да обяви частично бедствено положение. Той увери, че бедстващи хора в района няма, но разрушенията и наводнените имоти са много.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов ще провери разчистването на прохода днес. В 12:00 часа, заедно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът ще обиколи обектите, които са засегнати от наводненията. Гроздан Караджов ще посети засегнатите от обилните валежи през вчерашния ден.

 За изминалите 48 часа на няколко места в страната са паднали между 90 и 100 л. дъжд на квадратен метър. Влагата е причинила щети на пътя между Девин и Смолян – пътната лента буквално е пропаднала в реката, която все още е с високо ниво. Синоптиците предупреждават за опасност от нови свлачища и активизиране на стари такива през следващите няколко дни.

В Ракево бяха наводнени къщи, училище и детска градина. Отнесена е част от мост в село Пудрия.

От АПИ съобщиха, че движението се осъществява с повишено внимание по Южния пътен възел край Велико Търново в участъка при разклона Русе - Габрово в посока Габрово – Търговище поради наводнение. Движението в района се регулира от пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Водни цикли, пътища, магистрали направи Боко и първият голям дъжд ги отми. Ако герберското бащи бяха правили герберите, така както герберите правят строежи сега нямаше да говорим въобще за герберите защото нямаше да отидат и до детска градина.
9
4
 
7
 
! Отговори
бюлетинка преди 1 година
това нинова не я интересува , тя си има лични проблеми . правителството - коалиция си отива а тя едва ли ше влезне отново в някакво управление след следващите избори .
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 години без никаква поддръжка на пътищата при Бойко Борисов и ГЕРБ, така ще е.
7
5
 
7
 
! Отговори
Сатирв преди 1 година
Бойко Борисов е виновен. Защо не спря дъжда ....?
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е дъното на Европа.Темите Македония,Русия ,САЩ,Укарина,Сирия,Авганистан може и да ни засягат,но по-важно е какво става в държавата.ВМРО влезна във власта с говорене анти-ГЕЕБ,направи коалиция с тях.След това остана на власт с темата и страха от бежанците от Сирия и Авганистан.Сега искатт да се върнат на власт с темата Македония.Горките.Македонци,но още по-горки и жалки Българи.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето за Македония.Те прекалиха,как не ги е срам.Историята ни откраднаха.САЩ и Русия също така.А пак Украинците какво искат.Заплатите на учителите да не ги увеличават.А полицаите какво искат.Хахахахахайай.Проблеми много в държавата,но да ни расейват е лесно.Това заради мозъчния капацитет на Българиям.Бойко това правеше 12 години.Никаква Работа не свърши,въпреки неговите послания ,че работи.Бежанци,Македония и хайде да крадем,вие си пищете.
4
3
 
23
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Докато не се научите да не изсичате горите и да почиствате коритата на реките така ще е. Ама българина за пари унищожава всичко дето не е в двора му.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На българина му е интересна геополитиката. Какво са някакви скъсани диги.. Хайде да говорим за САЩ и Русия..
2
6
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
ами ше прелеят реките , нинова изпуска яко язовирите .
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как така корнела каза че няма опасност да прелеят