Зачестяват сигналите в Helpbook за нападения от кучета

При проблем подайте сигнал в платформата
5 ное 2022 21:12, Анисия Иванова
41
Зачестяват сигналите в Helpbook за нападения от кучета
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info получихме не малко сигнали за нападения от домашни и бездомни кучета. Наш потребител ни разказва за патилата си и как се е оттървал от наранявания:

"Искам да подам сигнал за две нападения от агресивни кучета, отглеждани от Пътно управление по път 82 София-Самоков в участъка близо до ресторант Златна рибка. Кучетата се намират в двора на Пътното (не знам точно как се води), намиращ се непосредствено до ресторант Златна рибка в посока София. Бях нападнат два пъти от едно и също куче на датите 8 и 30 октомври 2022 г. около 17-18 часа, движейки се с велосипед по път 82 Долни Пасарел към Кокаляне. Кучетата се намират в двора, но когато забележат движещ се велосипедист, започват да лаят и се събират на глутница по 2-3, тичат покрай оградата, излизат през портала на пътя, подгонвайки велосипедистите", разказва нашият потребител.

Според него едното куче е специално обучено да напада хора и вероятно и други велосипедисти са били нападани. Молбата е да се вземат спешни мерки тези кучета да нямат повече възможност да се движат извън района на предприятието и да нападат мирни граждани. Ако служителите на фирмата искат да отглеждат опасни породи, да бъдат така добри да ограничат агресията им само в района на предприятието си, се настоява в сигнала.

Друг наш потребител от град Варна се опасява за живота и здравето на дъщеря си, тъй като в района пребивава глутница бездомни и опасни кучета. Авторът на сигнала споделя, че детето е много наплашено от зверското поведение на кучетата и апелира своевременно да се вземат мерки от отговорните институции.

Същия проблем се наблюдава в центъра на София - в иначе прекрасна градинка за почивка и игра обикалят безпризорни песове, които плашат и агресират без причина.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Чае шукарие преди 1 година
Българката не иска да гледа деца. Предпочита кучета. Затова се топим необратимо. За сметка на това един друг етнос няма този проблем и скоро ще е мнозинство. Това е съдбата на етнос при който крещящите кучерасти тормозят нормалните. Етнос в който е пълно с душевно болни поставящи живота на кучето над това на човека. Етнос в който има индивиди които при ухапано дете обвиняват за това детето.
7
4
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Местните ловни дружинки да направят 1-2 обхода и проблемът ще се реши.Оръжието трябва да се прорерява от време на време.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България живеем ,това е нормално.Нормално е да има бездомни кучета и да Ви хапят.Хората си взимат кучета защото е модерно да имаш куче,а те мразят животни и след това бият ги,не ги хранят,не ги рязхождат и ги изхвърлят на улицата.Това е процеса.
5
4
 
12
 
! Отговори
Дзъ преди 1 година
И като се подаде сигнал и какво?.... едно голямо нищо не се случва освен поредния сигнал
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууууу, от глад умирам.
3
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кв.Дървеница пред 17 блок има градинка и детска площадка, където играят много деца, но незнайно защо кучкарите си водят кучетата точно там. Колко мозък трябва да имаш за да го правиш. Никой не почиства след кучето, което пак показва нивото им. Бездомните кучета трябва да са грижа на всяка община и да няма такива по улиците, хората са по важни.
2
2
 
28
 
! Отговори
До гангстерите преди 1 година
С лошите породи песове, дето избиват комплекси. Наскоро имах гости от Щатите. Казаха, че в САЩ няма как да видиш куче без повод. Невъзможно било. Другото, което не разбраха е как може да се хвърлят *** навсякъде от всички. Нали към тях сме се запътили, ама по български естествено., т.е. без правила и закони
1
30
 
9
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Мине не мине известно време и сигналите зачестяват А защо никой не л внимание на сигнали за садистични убийства на животни,включително и домашни.