14 лв. за шопска салата: Скъпо ли е по родните зимни курорти?

Цените в курортите на Сърбия и Македония са абсолютно сравними с нашите
1 фев 2023 12:12, Нели Христова
125
14 лв. за шопска салата: Скъпо ли е по родните зимни курорти?
Снимка: БГНЕС

На ски пистата в Банско чаят и кафето струват по 5 лв. Порция мусака струва 20 лв., пилешки крилца - 24 лв., а шопска салата - 14 лв.

В ресторант в Боровец може да консумирате готвено ястие за около 30 лв. Свинският шашлик е 29 лв., а кюфтетата и кебапчетата - по 6 лв. Салатите са средно по 15 лв., показва проверка на БНТ.

Собственици на заведения казват, че промяна от миналата година няма, но цените по принцип са по-високи от тези в ресторантите във вътрешността на страната.

Бранимир Ботев, бивш зам.-министър на туризма, коментира, че въпросът е каква услуга получаваме срещу парите си. Той подчерта, че цените в курортите на Сърбия, Македония, Сараево са абсолютно сравними с нашите.

"Българските зимни ски курорти с нищо не отстъпват на средноевропейските", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Dtj преди 1 година
В Сърбия днес в ски курорт в кафана на пистата цени:чай 100 динара,бира 200 динара 500 мл бутилка,Супа пилешка 350 динара Пържени картофи 300 динара Курсът на динар - лев за домашно :) Вярвайте на разните му специалисти :)
98
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Като нямате акъл давайте 5 лв за кафе и чай, които иначе струват стотинки и 14 лева за шопска салата. Затова печелят хотелиерите, магазините и т.н., защото народа е ***. Затова и вдигат цените, българина му дай да се плюска да си напълни търбуха.
97
2
 
12
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До До анономния: Сравнява Бг-то с Швейцария, що за хумор е това !?
96
2
 
17
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Нито консумирам в Боровец и Банско, нито имам такова намерение. В италианските Алпи не е по-скъпо и е безкрайно по-хубаво.
95
6
 
2
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
На който му е скъпо не ходи. Като ми е скъпо ходя на друго място.
94
4
 
1
 
! Отговори
До анономния преди 1 година
В Швейцария едно кафе ти е 5-7 франка/евро в заведение в града, кво остава за курорт и то на пистата, сигурно едно тогава е 12-15-20
93
1
 
1
 
! Отговори
До анономния преди 1 година
1 франк е 1 евро + - няколто стотинки, бунак, кво значение има, освен да се правиш на умен?
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам кога да ида да ям салата , работодателя няма персонал и почти нямаме почивка , пък за отпуска и не мислим , много е зле в здравеопазването ...
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Nenko = Сънувал си и ти . Откога в Швейцария цените са ве евро, да беше написал франкове, да ти се върже някой на глупостите, като на онзи ай ти то в сънищата си , който под всяка статия прави по двайсетина коментара от мечтите си.
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита ви Промяна. Яжте сега мусаката на Кирчо за 20 лева
89
13
 
3
 
! Отговори
Nenko преди 1 година
Истината е,че нашите зимни курорти Са много евтини в сравнение с Австрия и Швейцария:Давос цени от вчера:Хотел - 350 евро на ден Ски карта 75 ЕСки и обувки 100 ЕБира с пържени картофи 25 Е.Мисля ,че всички може да смятате
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЪЩНОСТ ПО КАЛКУЛАЦИЯ Е 17 ЛВ НО ПРАВИМ ОТСТЪПКА ...
87
3
 
9
 
! Отговори
СУФЛЬОР ОТ ТЕАТЪРА преди 1 година
МИ ЩОМ МОЖЕТЕ ДА ДАВАТЕ400лв.за джо малковичЩе ДАВАТЕ и за мусака 50лв/см.Бедните и пенсюнерите не сеНе се пързаляме на скиА с найлон на поляната!!!
86
2
 
12
 
! Отговори
До: 84 преди 1 година
Абе, селска к.во, ти ли си имал прислуга, бе, пл.жек!? -))) София? За къв ми е твойта София, бе, най-грозната "европейска" столица. Родът ми е от тежки Заралийски и Пловдивски Еснафи и Ч.орбаджии, още от преди Освобождението, дори фамлията ни е Ч.орбаджийски. Но никога не съм афиширал социалния си фамилен статус! Що се касае до кой какво е л.пал за софийско жителство, ами очеВадно имаш ярки спомени как са го получили родителите ти от село!
85
1
 
21
 
! Отговори
356н преди 1 година
Два домашни сандвича + вода -> 2-3 лв....да ги ядеш пред заведение, в което са ти обявили 12лв за пилешка супа (разбирай воднист бульон) под гневния поглед на "викача" -> БЕЗЦЕННО
84
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
Цената на белия прах, как е? Има голЕмо търсене...виждам...
83
2
 
2
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Тук някой коментари са добре, биват, обаче останалите ви тресе параноидна шизофрения а останалите имате раздвоение не направо разтроение на личността. Можете преспокойно да напишете някой романче, пиеска или направо да нимате филмче. Много си измисляте бре я по спокойно
82
3
 
2
 
! Отговори
Високи цени?! преди 1 година
Ядете ли им бyламачите химически и пиете ли им бъркочите, ще заплатите със някое сериозно заболяване. Пази Боже!
81
2
 
14
 
! Отговори
Цената преди 1 година
за храна и ски на Банско и Боровец бледнее пред цената от 4000 лв за коледна трапеза във Велинград.
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76 : Внимавай в тайланд. Най щастливият човек, който който съм виждал излезе от родилният дом и крещеше "момче е!". А най-нещастния пак крещеше "момче е" ама излизаше от публичен дом в Тайланд :)