2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%

Причината - инфлацията и по-големите разходи
80
2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%
Снимка: БГНЕС

Повече от две трети от хотелиерите у нас планират поскъпване на нощувките, а близо една пета от собствениците ще вдигнат цените с между 10 и 20%. Това показва проучване, проведено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Още по темата

Не са малко хотелиерите, които обмислят увеличение на цените на нощувките по Северното Черноморие. Основната причина, според бранша, са инфлацията и по-големите разходи.

Поскъпване ще има във всички сектори. Не бива да се вглеждаме само в хотелите и ресторантите. Това е нормално, инфлацията го налага, коментира пред NOVA NEWS Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Според него никой няма интерес да увеличи цените драстично и да изгони клиентите. Най-добрият регулатор е пазарът. Ако цените са твърде високи и няма кой да плати или услугата не заслужава тази цена, хотелът би стоял празен. В това няма никаква икономическа логика”, добави Косев.

По думите му бранша работи с динамично ценообразуване. „Цените от преди години и тези сега са много различни.

Всичко зависи и от периода. В по-слабите се правят отстъпки”, добави той. И подчерта, че очаква сравнително добър летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ценихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Борко преди 2 месеца
А данъка кога ще им вдигнат? Поне като перат пари държавата да прибере повече от тях.
74
3
 
1
 
! Отговори
Абе кво се правите преди 2 месеца
всички бе, къде в Гърция има наем на апартамент за 40 евро има ама другия път. Сега проверих в Букинг под 70 евра за вечер няма и този хотел е на майната си от плажа. Има закуска и тва е. Ама много ви е евтино в Гърция.
73
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 месеца
Да вдигат колкото искат.Отдавна вече ходя с цялото семейство на почивка в Гърция. По-евтино, по-чисто,без такса сянка, без такса паркинг, без самозабравили се алчни плажни концесионери заграбили почти целите плажове, без сърдити сервитьори и най вече без чалга. Забравих да спомена - на всичкото отгоре и по близо. На мазохистите силно препоръчвам българското черноморие
72
6
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Стига хвалете тази Гърция прекалявате
71
0
 
7
 
! Отговори
Бивш БГ турист преди 2 месеца
Отдавна ми светят в главата тия 4-5 звездните по БГ курортите, скоро няма да ме върнат. Докато не изгорим приказките за хитър Петър няма да се оправим. Затова предпочитам да си харча парите по чужбина.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тъпите страдат! 68 - Бръъъъ ... с тея харчове, трябва да си от тея, дето карат белото с чувалите, че да не обеднееш ...
69
0
 
9
 
! Отговори
кибик преди 2 месеца
ами то е ясно 50% навън на почивка им аобслужване ,качество и цени да си ходят н амръсното море който иска
68
2
 
14
 
! Отговори
УМРЯХ ОТ СМЯХ преди 2 месеца
Тази Година ще има Бум на Частни Квартири , и Обществени Басейни . СПА Хотелите вдигнаха цените с 40% .
67
3
 
6
 
! Отговори
Тъпите страдат! преди 2 месеца
За хотел в България повече от 2000 за нощувка не давам. И шезлонг с чадър още максимум 200, айде 250. И това е!
66
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
всеки с мозък не стъпва вече на нашето черноморие и с причина... години подред бях спасител в несебър южен плаж и дори носталгията не е достатъчно силна да ме накара да се върна там / абсурдни цени спрямо качество, море, пълно с вода от канализация, плаващи екскременти, виреещи болести / но след 30-40 г. като съселяните ни от индия се увеличат те ще почнат да пълнят гушите на мутрягите ни , 1 затворен кръг се очертава
65
1
 
23
 
! Отговори
До 64 преди 2 месеца
Вече 10 години ходя в Гърция по два пъти всяко лято, на различни места и все още не мога да кажа, че съм видял Гърция!Видял си бетон в повече на магистралата! Ти си ходил веднъж на Керамоти и големи заключения!Българското мутроморие за една седмица си видял всичко от Албена до Резово и навсякъде са едни и същи мутренски изпълнения,навсякъде е грешка. Очарованието можеш да намериш и в лай ната, ако си *** или торен бръмбар!
64
1
 
21
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Да вдигат, в Гърция вече 80% от легловата база резервирана за юни, юли и август. Още януари едва намерих свободно място да резервирам, нищо, че и те са вдигнали цените. Ама хората пак там запазват. Плащаш си, ама знаеш за какво! В Мутринистан си плащаш, знаеш на кой, ама не знаеш за какво!
63
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Обективен" в грешка си. И в Гърция съм летувал, и в Албания, и в Испания, правил съм си плаж и в Турция. Ами идвам си и в нашите курорти. Всяко място си има очарованието, а бетона е повечко навсякъде. Дори сега когато украинците *** всичко пак си заслужава.
62
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой трябва да плати лайфа на украинците.
61
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държавата ще помогне, аз от украинците съм доволен. А пък за свободния хотел, данъци почти не се плащат, колкото дойдат, все файда
60
0
 
13
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 2 месеца
До Офф ,да се омитат Еми аз като взема менюто и поглеждайки вътре разбера, че ще ми струва обяда 130евро, просто ставам и си излизам!!! И не ме е срам!! Защото където живея ям предястие, основно и десерт за 25-40 евро в нормален ресторант. И това в един от най-скъпите градове за живеене в света !!
59
7
 
20
 
! Отговори
обективен преди 2 месеца
Който поне веднъж е ходил на почивка в съседните ни страни ,никога повече не стъпва по нашето бетонирано кафяво море.У нас българи ще почиват само в събота ,които са близо до морето, и укропитеците от Окрайнината защото не плащат.
58
5
 
16
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 2 месеца
Да не ме чакат и тази година по нашето море.Вчера бях във Велинград.В това по.машко село обяд за двама без алкохолни напитки, ми излезе 260лв!Моментално забравих и за Велинград.Вече резервирах 2 почивки в Турция и една в Гърция.За общо 64 нощувки супер ол инклузив ,платих 6280лв!Паркинг ,плаж ,басейни ,шезлонги ,чадъри ,хавлии ,кортове и хранене до пръсване...Само депутати ,зърнари и мутри могат да плащат луди пари за да пълнят ненаситните гуши на кожодерите хотелиери.
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хотелите са на политици , коитопреди бяха мутри , могат да си вдигат цените колкото си искат .Въпроса е , ч ние не сме толкова загубени , че да ги правим още по -богати
56
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
*** ги разбери. Ту - сезонът бе силен, ту - предвижда се сезонът да е силен. После - увеличаване на цените или пък хленч, че са на загуба, дайте да дадем. ук.рите не ви ли спасяват?