Из "Мемоарите на един Въргал": Един разказ за живота, политиката и спорта

Моноспектакълът ще се играе на 11 август зад сградата на музея "Земята и хората"
10 авг 2021 10:32, Ния Христова
15
Как животът на един човек може да е по-интересен от сценарий за филм? Когато се казваш Владо, а всички те знаят като Въргала, всичко е възможно! 
 
Владислав Карамфилов разказа за новия си моноспектакъл "Мемоарите на един Въргал".
 
"Идва един момент, в който е достатъчно интересно това, което е минало, за да направиш интересно това, което предстои. Животът на всеки един човек е свръхинтересен – той е низ от падове, от изкачвания, от победи и поражения, от лични драми и невероятни щастия", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR Влади Въргала. 
 
Моноспектакълът е съвкупност от всички тези неща. Столичани ще могат да му се насладят на 11 август зад сградата на музея "Земята и хората" в пространството, отделено за Sofia Summer Fest – фестивал, който самият Въргала определя като "глътка невероятен кислород за софиянци".
 
Актьорът коментира и политическа ситуация в страната:
 
"Навремето, за да се занимаваш с политика, беше необходимо да имаш солидно образование, житейски опит и потекло. Сега е достатъчно просто да измислиш няколко фрази и да се вклиниш агресивно на няколко места – и вече ставаш активна публична фигура", посочи той и изтъкна, че в световен мащаб има криза на политическата система.
 
Влади Въргала заяви, че няма 10 години от живота си, за да дочака някой нов да дойде и да се оправдава от предишните.
 
"Това е нещо, което ме потиска. Казват го преди изборите: Бойко Борисов е виновен за всичко, но само той направи ръст в политиката, а на сцената излязоха политическите джуджета. За да могат да стигнат този ръст, те трябваше да се качат едно върху друго. Те се съгласиха, но когато тръгнаха да се разправят кое върху кое друго да е – и се разпадна колонката", коментира актьорът.
 
Той смята, че трябва да се направи тест за политици, на който всеки един от настоящите да каже защо е станал политик, като забранените отговори са: "за народа" и "за България".
 
Въргала коментира и олимпийските успехи на България в Токио, като много му харесва фразата, че "Господ е българка":
 
"България разбра, че има Олимпиада благодарение именно на тези момичета!"
 
Гледайте целия разговор във видеото.

15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Софийски ромей...
9
0
 
1
 
! Отговори
Цензурата: преди 2 месеца
https://youtu.be/ftm1hiXgYsAТрето предупреждение. В ситуация без наличие на гражданска платформа вие трябва да я осигурите дори да не ви харесва спора, дори да е саркастичен или циничен.
8
0
 
0
 
! Отговори
Напомням ви: преди 2 месеца
Че не сме благотворителна организация, а учебен център. Помощ ви не е отказана, но сте се доказали някой от вас изключително неблагодарни копиленца гледащи само собствения си интерес!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коментара ми се изпари в небитието, но ще кажа...фък.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕТО ТИ ПРЕМИЕР БЕ СЛАВИ!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още един посредствен от нафталина.
4
0
 
2
 
! Отговори
Лейтенант преди 2 месеца
Това което не харесвам лейтенант, че в резултат на грандиозният социално генетичен експеримент наречен Сакскобурготски хубавата ми военно артистична база е претърпяла много неприемливи щети и настоявам да ги оправят, както и трите религиозни пристройки към базата да бъдат разпуснати. Останаха две от трите.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя ми беше новобранец в черния полк в Марица. Мале какъв смотлю и *** беше. Всечки се бъзикаха с него и го правеха на луда калинка даже и другите новобранци. Колко шамари е изял.
2
2
 
5
 
! Отговори
бляя преди 2 месеца
Пфф, тоя вместо да дава акъл, който никой не му е искал, да вземе да си види глупавата дъщеря в нбу, че не може името да си напише...
1
3
 
9
 
! Отговори
Айде у лево преди 2 месеца
Въргалящ се алкохолик на култура ще ни учи!