ШиЗи импро театър - да забавляваш публиката без сценарий

На 31 март ще бъдат отбелязани 10 години от създаването му
Обновена: 27 мар 2023 17:35 | 27 мар 2023 10:23, Анисия Иванова
0
ШиЗи импро театър - да забавляваш публиката без сценарий
Снимка: Bulgaria ON AIR

"ШиЗи импро театър" отбелязва 10 години от създаването си с шоу на 31 март.

"Всеки един от нас има в главата си много личности, някои от тях ги потиска", обясни значението на "ШиЗи импро театър" основателят му Златин Цветков в студиото на "България сутрин".

Представленията се основават на пълна импровизация, включително когато става въпрос за мюзикъл. Тогава дори музиката е въпрос на импровизация.

"Разчитаме да си подаваме, забавляваме се един на друг. Имаме импровизиран Шекспир, Тарантино. Сложно е и затова е забавно, зрителите ни виждат като въжеиграчи, които хвърлят ножове и си ги подават, докато карат моноколело на 20 м височина. Ние си партнираме и забавляваме, публиката вижда този резултат", добави Цветков пред Bulgaria ON AIR.

На актьорите се случва да блокират по време на импровизация и винаги има кой да поеме и помогне за излизане от ситуация. Актьорът Илиян Илков посочи, че неслучайно комедията е най-трудният жанр, тъй като освен всичко друго, актьорът трябва да има и чувство за хумор.

"Публиката участва в представленията. Понякога излизат на сцената, импровизираме. Всяка ситуация може да се превърне в абсурдна. На едно представление отворихме един капак, наложи се да прекратим представлението в странен момент, защото не успяхме да го затворим", сподели актьорът.

И двамата са категорични, че няма по-забавна комедия от импровизирана.

"Не мислим шеги за спектакъла, нямаме заготовки, на тренировки развиваме въображението и как да помогнем на другия да излезе по-добре", каза Златин Цветков.

На 31 март на голямата сцена на Националната академия за театрално и филмово изкуство ще бъде отбелязана 10-ата годишнина на "ШиЗи импро театър". Специални гости ще бъдат Камен Воденичаров и Гери Турийска.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари