Сатирата с тържество: Показва маски на Мутафова, Лолова, Калоянчев и Парцалев

Автор на маските е скулпторът Кунка Димитрова
12 окт 2023 10:41, Красимир Ангелов
3

В централното фоайе на Сатиричния театър "Алеко Константинов" тържествено ще бъде открита колона от скулптурни маски. С този свой пореден жест театърът показва своята признателност към актьори като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Татяна Лолова.

"Всичко започна от една маска на Радой Ралин, която ни подариха - маската на Радой е останала в заведение, един човек я е взел и я донесе. Тя беше счупена, но е маската на Радой. На мен ми се видя важно да я запазя, да се превърне в символ, защото Радой Ралин е човекът, който прокара идеята за Сатиричен театър", сподели директорът на Сатирата Калин Сърменов в студиото на "България сутрин".

Маските са върху основната колона на фоайето, която държи залата. Затова не е случайно избрано мястото, но което да бъдат поставени маските на хората, създали театъра.

"Отпред е бюстът на Алеко Константинов от Вежди Рашидов. Усещането за памет в Сатиричния театър е осезаемо", добави Сърменов.

Автор на маските е скулпторът Кунка Димитрова. Започнала е с Калоянчев, тази на Парцалев също е готова.

"Паметта да не е събитие, а процес сред младите, чрез различни инициативи да идват в театъра. Непрекъснато трябва да се повтаря, толкова е динамично времето. Столовете, които кръстихме преди 5 г., остана във времето, трябва нови неща да се показват", каза още Калин Сърменов.

Той подчерта пред Bulgaria ON AIR, че Сатиричният театър е с най-много премиери - на година има между 12 и 15 представления на 3 сцени.

Вижте още в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Лолова прилича на английската кралица :)))
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ужас, даже не прилича на Татяна Лолова, а тя е била толкова красива на младини!