Без манипулираните от изкуствен интелект клипове във Facebook

Причината - злонамереното ползване по време на президентската кампания
13 яну 2020 17:52, Ния Христова
2
Без манипулираните от изкуствен интелект клипове във Facebook
Снимка: Pixabay

От социалната мрежа Facebook обявиха, че забраняват манипулираните от изкуствен интелект видеоклипове, съобщи bTV. Другото наименование на клиповете е deepfake.

Моника Бикерт, шеф на глобалната политика във Facebook, обяви взетото от компанията решение.

Като при всяка забрана и сега са възможни изключения- видеоклиповете, които са манипулирани по по- традиционен начин може и да не бъдат премахвани, защото нямат толкова голямо влияние върху хората. Изтривани ще бъдат само тези, които са създадени от изкуствен интелект. 

Още по темата

„Въпреки че тези видеоклипове все още са много рядко срещани в интернет, те поставят изключителни пречки пред нашата индустрия“, коментира Бикерт.

„Новите правила не важат за видеоклипове и съдържание, които могат да бъдат категоризирани като сатира или пародия“, допълни още шефа на глобалната политика на компанията.

При два случая ще се прилагат новите правила и ще бъдат изтривани подвеждащите клипове- ако видеото е променено така, че човекът, който говори да казва нещо съвсем различно или когато изкуствен интелект е подменил съдържанието на клипа, така че той да изглежда абсолютно автентичен.

Новите ограничителни правила няма да важат за всякакви други вариации за разпространяване на фалшиви новини, видеоклипове и снимки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същи като оня бе крадец които е през два етажа от мен господин Маринов вие сте умен мамаз повече как незагрях това господин Маринов може да съм всякакъв но не и луд аде поздрави братко и бъди все така умен
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудим се защо в Ловеч техниката е смотана Еми един човек не може да грее няколко кабеларки плюс теленор значи колкото и странно да е затая работа се иска подръжка ние хората които знаем какво е това стоим защо защото тоя град е така устроен лесное малък град сме но благодарение на някои от едно време нещата са така така са преценили дано някои ден имат нужда Ко не каквото е подръжка трудна затова е така

Спонсорирани публикации