Нощта на учените показва симулатор за космически мисии

В инициативата участват над 300 градове в Европа
27 ное 2020 15:48, Петя Славова
4

Нощта на учените предизвиква голям интерес в цяла Европа. Инициативата вече има своята 15-годишна традиция, но за първи път ще е цели три дни и започва тази вечер, предава Bulgaria ON AIR.

Техническият университет в София ще покаже своя симулатор за космически мисии, както и автоматизирана система за доставка на пратки с дронове.

300 града в Европа участват в Нощта на учените. 13 софийски научни института, музеи и университети ще споделят интересна информация за своите нови разработки и проекти. За да проследите магията на технологията и науката, ще ви е нужен само интернет.

Нощта на учените дава възможност на всеки да се превърне в изследовател, да проследи магията на науката и влияниято ѝ в модерния свят на технологиите.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Това е нещо, което навремето са правили дядовците на днешните създатели на автоматизирани системи и на симулатори за космически мисии в западните университети.
Нашите по традиция за пореден път откриват топлата вода.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уоу!

Кво е това? MS Flight Simulator 2008-a?
2
2
 
2
 
! Отговори
Нека поне няколко от преди 1 месец
най-стабилните ни университети да покажат планове относно това, в какво биха вложили онези милиони, които държавата би разпределила между тях, ако закрие паразита БАН (последната година платихме над 106 милиона, за да живуркат тези хрантутници, а колко са усвоили за кухи проекти, един Господ знае).
Нека тези ВУЗ-ове да кажат и по колко от кадърните учени от БАН биха взели на работа, а не на хранилка, както е в БАН днес.
Всичките ни 53 ВУЗ-а да кажат какъв процент от преподавателите им са от БАН.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И накрая една грамотичка за българчетата, а някой милиардер потрива ръце със закупения патент.