Дует на Пламен Пенев и Ейнджъл хвана последния влак за Евровизия

Песента "В някой друг живот" на Пламен Пенев и Ейнджъл се класира в конкурса за българска песен за "Евровизия", след като Слави Трифонов и Софи Маринова се отказаха от участие
13 фев 2006 18:17,
Дует на Пламен Пенев и Ейнджъл хвана последния влак за Евровизия
Снимка: Сайтът на БНТ

Пламен Пенев и Ейнджъл се класираха в конкурса за избор на българска песен за "Евровизия", съобщиха от БНТ. Пламен Пенев е от Тервел и се занимава с музика професионално.

Ейнджъл е от Варна и е една от беквокалистките на Мишо Шамара в албума му "Азбуката на живота".

Песента "В някой друг живот", с която се класират за "Евровизия", е писана специално за конкурса.

Това е третата промяна в колекцията от 24 песни, които по регламент трябва да се състезават на полуфинала на 25 февруари.

Първа на 7 февруари Ваня Костова оттегли от участие в конкурса изпълняваната от нея и от сина й Боян Михайлов песен "Мерак". Причината беше, че песента не отговаря на международните изисквания за конкурса да не бъде комерсиално разпространявана или публично изпълнявана преди 1 октомври 2005 г.

На нейно място влезе "Невъзможна тишина" на Мариана Пашалиева и Марин Йончев. И тази беше оттеглена след несъгласие за участие в конкурса на попевеца Дони, който е продуцент на Марин Йончев - победител в българския вариант на шоуто "Star akademy".

Този отказ стана причина за класирането на песента "Любовта е отрова", изпълнена от Слави Трифонов и Софи Маринова. Гологлавият шоумен обаче се отказа от участие, след като проведе анонимен вот между сценаристите и музикантите си и нито един от гласувалите не пожела песента да влезе в полуфинала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание