Сериалът "Короната" е измислица?

Има зрители, които го приемат като "библия", смята братът на Даяна
30 ное 2020 21:07, Петя Славова
7
Сериалът "Короната" е измислица?
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата на Великобритания заяви, че създателите на популярната телевизионна поредица "Короната", базиран на живота на кралското семейство, трябва изрично да подчертаят, че шоуто е измислица, предава БГНЕС.

"Опасявам се, че цяло поколение зрители, които не са преживели тези събития, може да объркат фантастиката с фактите", каза Оливър Даудън.

Той заяви, че "красиво продуцираното художествено произведение на "Нетфликс" … трябва да посочи много ясно това в началото на всеки епизод.

Създателят Питър Морган определи шоуто като "акт на творческо въображение". Даудън каза пред вестник Daily Mail, че възнамерява да пише на "Нетфликс" официално писмо тази седмица, за да изрази своите притеснения. Засега продуцентската компания отказа коментар.

Четвъртата поредица от драмата, в която Оливия Колман е в ролята на кралицата, привлича критики от някои страни заради изобразяването на събития от живота на кралското семейство, по-специално разпадането на брака на принца и принцесата на Уелс.

Граф Спенсър, брат на покойната Даяна, принцеса на Уелс, по-рано каза пред Лорейн Кели от ITV, че се притеснява, че някои зрители ще приемат сюжета "като евангелие".

"Мисля, че би помогнало на "Короната", ако в началото на всеки епизод има надпис, че:"Това не е вярно, но се основава на някои реални събития ", каза той.

Питър Морган, създателят на шоуто, защити измислената история на събитията от реалния живот, описвайки сценария като “постоянна смесица” между изследванията и драмата.

Актьорът Джош О’Конър, който играе принц Чарлз в настоящия сериал, каза пред BBC Breakfast: "Това, което Питър прави толкова блестящо, е, че взема историческите факти … и след това рисува между тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
любо преди 3 години
До You see Jack Що рече?????