18-годишен изнудва мъж заради секс чатове в нета

Поискал 300 лева, за да не ги публикува
22 май 2019 20:00,
17
18-годишен изнудва мъж заради секс чатове в нета
Снимка: Pixabay

Ученик от 12 клас е изнудвал и заплашвал мъж, че ще пусне голите му снимки в интернет, съобщава прокуратурата във Велико Търново. Срещу тинейджъра е повдигнат обвинителен акт.

Още по темата

Хакери пуснаха домашно порно на баскетболистка

Обвинението срещу И.Х. е за това, че в периода 15.02.2019 г. – 18.02.2019 г. в гр. Велико Търново с цел да принуди К. С. да се разпореди с вещ - сумата от 300 лева, го заплашил с разгласяване на позорящи обстоятелства, а именно негови интимни снимки, което се явява престъпление в Наказателния кодекс.

На 15.02.2019 г., чрез чат приложение, с пострадалия се свързал непознат за него профил. Същият му изпратил скрийншитове (екранни снимки) на интимни разговори на пострадалия с друг мъж, както и негови интимни голи снимки, на една от които се вижда лицето му. Непознатият го заплашил, че ако не му даде сумата от 300 лева, ще разпространи снимките и неприличният му чат в интернет, където ще го видят всички. Пострадалият му отговорил, че няма сумата от 300 лева, а непознатият му казал да нагласи сумата от 200 лева и да чака инструкции къде да ги занесе.

На 18.02.2019 г., около 16:30 ч. непознатият отново се свързал с пострадалия, като му дал указания къде да остави парите. При разследването е установено, че профилъл, от който е направено изнудването, е създаден и използван от обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Screenshit, thats some shit. I shat my pants laughing.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вее опитали се момчето, да си изкара честни някой леф, то па ко стана... В смисъл, ней тръгнал да краде и да убива!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"СкрийншИтове" wtf из дат ? Някой май има шит вместо брейн....
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, не е ли крайно време учениците да учат как да прогресират в живота с нещо различно от изнудване, виртуален или реален секс, кражби или охранителна дейност? Училището го няма никакво. Прави бяха старите хора, че най-големият проблем за теб идва, когато държавата, а не ти учиш децата си. В момента децата са индоктринирани и деморализирани. Училището не ги учи на нищо. Трябва ли това да продължава вечно и не е ли време да сложим край на тази перверзия?
7
2
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До Хехе.Ейй сега ша ти платя с криптовалута, неграмотно поДДДДДДДставено лице, дет ръси акъл по икиндия
6
0
 
9
 
! Отговори
ХеХе преди 4 години
Ами принципно про хакерите тези схеми ги прилагат на големи и известни личности които имат много пари и/или имат какво да губят!Едно е да откраднеш голите снимки на господин никой, съвсем друго е да се докопаш до домашното порно на някой голям бизнесмен или политик, или друга известна личност.Тия известните винаги си плащат а бизнеса със компромати е доста голям навсякъде по света. Има не само хакери които се занимават със това ами и много частни дедективи, и папараци, бивши ченгета и др.
5
2
 
8
 
! Отговори
Хех преди 4 години
Хех 300 лева за гола снимка и онзи ги нямал , кви хакери ве кви филми кви 5лв с прокси сървъри криптоси ..., едно време беше интересен филма за хакерите дето объркаха двужението по улиците светофарите гасяха тока спираха но тогава навлизаше интернета с модемите още дето праят пиу пиу по телефонната линия 56кбит.сек мъкаа да се логне че сетне едва зарежда и вируси бол
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехее крипто откуп прокси сървъри много хакерски филми гледате , на лолко мацки съм се пратил по патлак и хич не ми дреме да радват мръсниците няаа проблем ама пари за даване неам.Па колко мимичета са ми се пращали голички лелеее ама ги трия като им се нарадвам , не държа компромати не ме кефи тоя род долно изнудване и припечелване на пари пумиярско е някак
3
4
 
26
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Тоя сигурно е чул че големите хакери правят такива схеми в западните държави и решил и той да пробва.Ама от къде да знае завалията че за такава схема си има най различни технически тънкости. Професионалните хакери ползват прокси сървъри, или хакват отдалечени компютри на нищо неподозиращи потребители в друга държава а плащанията се правят или със крипто валута или с банкова сметка регистрирана на поставено лице в трета държава.Накратко, има още мнооого да учи тоя кандидат хакер.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е че 18-годишния не е получил 300 лева.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Павка пак те хванах ... ти сериозно ли скрииншитове си написал или ми се привижда нещо. Леле майко нивото на драскате днес е под всяка критика. Седни научи Йнглиш ... скрийншитове, ахахахахахахаха