Искат 18 г. затвор за акушерката, която преби малката Никол

Съдът ще се произнесе до два месеца
18 юни 2019 15:15, Йордан Бързаков
42
Искат 18 г. затвор за акушерката, която преби малката Никол
Снимка: БулФото

Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която беше заснета как удря бебе на четири дни. Тя е подсъдима за опит за убийство на новородено.

Още по темата

Инцидентът стана през април 2015 година в Столичната болница "Софиямед". В резултат на боя, малката Никол получи множество наранявания на черепа и тялото и отключва епилепсия, която семейството продължава да лекува.

Софийският апелативен съд изслуша пледоариите по делото и обяви, че ще излезе с решение до два месеца. Според експерти, това означава, че или ще препотвърди присъдата на първа инстанция от 18 години затвор или ще разпореди делото да бъде върнато обратно. В този случай обаче със сигурност няма как Ковачева да бъде оправдана.

Родителите на пострадалото момиченце настояват за доживотна присъда. Твърдят, че за по-малко от два часа детето е получило 30 удара по главата и тялото, след което изпаднало в кома и едва оцеляло.

Защитата на Емилия Ковачева пък настоява за по-леко наказание с аргумента, че в случая става дума не за опит за убийство, а за причиняване на телесна повреда.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
А защо преди 9 месеца
Така не стана ясно дали е страдала от психично заболяване акушерката, а за онзи Северин убиецът на журналистката беше споменато, сякаш да го оневинят. Накрая ще осъдят акушерката и Северин с по 18 г. затвор.
А ро**ката удавила бебето в реката защо я пуснаха дето имала още 5 деца????
Българското правосъдие не го разбирам.
32
2
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 9 месеца
А дали видео записът не е монтиран с цел да се очерни дадена болница и да я затворят???
С тия средства за усвояване на средства от болници, нищо не ме учудва. Никъде не се споменава кой е дал въпросния запис на полицията. Може бебето да се е родило с някакво увреждане и семейството да е в комбина с този дето е направил записа да измъкнат пари. 5 години минаха оттогава, а делото неясно.
31
2
 
3
 
! Отговори
лично мнение до 18 преди 9 месеца
Не оправдавам постъпката й. Просто смятам, че е откачил заради смените по 24 часа и трябва да е психиатрична болница, а не да й искате доживотен затвор. Бебето все пак е живо. При нормални условия на труд това нямаше да се случи. Ако така ги карат да работят, утре може друга акушерка да направи същото с друго бебе.
30
1
 
3
 
! Отговори
До 29 вяра преди 9 месеца
Напротив задължават сестрите с по 24 часови дежурства, защото няма сестри. Работят пенсионерски на по две отделения, защото няма хора. Никой не учи за сестра от младите или направо емигрират малкото, които са записали тая специалност. Не я оправдавам, но вина има и болницата, заради тия условия на труд. Помислете ако вас накарат където и да е работите по 24 часа няма ли да се побъркате каквото и да работите?? За лудницата е.
29
2
 
3
 
! Отговори
те мида те нема преди 9 месеца
за убииство придъса 5 година, за неколко шамара в състояние на афект 18 години ...демек по добре убивай отколкото да биеш
28
3
 
6
 
! Отговори
Вяра преди 9 месеца
Никой не я е задължавал да кара 24 ч. и повече дежурство. Тя е искала и се е сменяла с колежки, за да излезе по- рано в отпуска. Срам и позор за мед. прфесия. Да гние доживотно в затвора. Горките хора, горкото детенце !
27
4
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 9 месеца
Само доживотен затвор за тая свиня.
26
4
 
2
 
! Отговори
7 преди 9 месеца
Доживотен без право на замяна за мършата!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво искате бе, кой избира тези измамници да ви управляват ? Като не можете да разберете, че ви мамят на всички избори не гласувайте бе ! Впаст - само от крадци и измамници, съд и прокуратура - просмукани от корупция, здравеопазване - крадци и убийци, народ - овца....друга действителност не може да има в България !
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разбира се за работодателят (т.е. робовладелецът), който я е принуждавал да дава 24-часови смени няма да има нищо, нали?

Кой не скача е червен.
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никол е ЖИВА и ЗДРАВА! Явно по- скоро родителите на Никол са получили по някой удар в кухите им тикви, а не дъщеря им.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 9

Полицията да дойде да те вземе, защото имаш намерения да убиеш тази жена и акушерка. А намеренията за убийство също трябва да бъдат наказани.
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

Всички страдаме, никой не е застрахован от страданиетто. И сега какво, смъртно наказание ли да даде съдът на Емилия? По - леко ли ще стане на родителите? Ако въобще могат да се нарекат такива, защото майката предпочела личното си удобство и спокойствие пред това да бъде с детето си в къщи? А на Никол по - леко ли ще й бъде?
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя нашия съд докато се размърда и вземе някакво решение, то детето ще стане абитуриент /на 18г/ - а тая акушерка няма да доживее да си чуе присъдата. Да ви имам съда ...
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Родители на Никол, НЕ бъдете чудовища, само заради болката ви към вашата дъщеря. Никол няма се радва, че има жестоки родители. Никол едва ли ще бъде щастлива, ако тази акушерка остане в затвора.

Вие НЕ обичате истински дъщеря си. Вие сте егоистини. Едва ли ще възпитавате добре дъщеря ви, дано да не стане такова чудовище като вас.

А относно Емилия, със сигурност тя съжалява за постъпката си. Тя е била преуморена, а и не забравяйте че тази болница помогна да се роди Никол.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тука списващите, които смятат, че на тази и е малко наказанието, да видят детето дали е пълноценен човек, за да разберат, че си е опит за убийство, Никол цял живот ще срада... а тази след 18г (ако и ги присъдят) ще си излезе, да си живее живота...
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Лично мнение
това че е преуморена по никакъв начин не оправдава побоя над току що родено, беззащитно бебе!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А българският съд кога ще даде ДОЖИВОТНА присъда и затвор на проклетия кучкар, който чрез проклетите си ку.чета и п.с.ета кане корсо е убил Димитър?
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
18 година за тежка телесна повреда ми се виждат много, но за това си има закони а явно аз не познавам законите, но в случая не разбрах какво стана с другите виновни и това е работодателя а очевидно това е по важно за всички които работят като информация.
14
9
 
14
 
! Отговори
Лично мнение преди 9 месеца
Според мен тая жена е по-скоро луда и е за лудницата. Като я даваха по телевизията не изглеждаше да помни да е удряла бебето, а след 24 часови смени всеки ще откачи.Защо са я карали да работи по 24 часа???? Болницата си изми ръцете набързо с нея. 18 години затвор в България за умишлено убийство не дават даже на мутрите.Помислите само колко мутри са на свобода прегазили и убили хора на пътя. Други пък биячи с бързи кредити колко хора са пребили.Да виновна е, но е за психиатрията.