На ГКПП "Дунав мост" откриха недекларирани 70 хил. евро

Те са били укрити в товарен автомобил
23 сеп 2022 20:45, Йоана Цонева
3
На ГКПП "Дунав мост" откриха недекларирани 70 хил. евро
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители установиха 70 000 евро, укрити в товарен автомобил при проверка на ГКПП Дунав мост - Видин, съобщава агенция "Минтици".

На 20.09.2022 г. в района на граничния пункт митническите инспектори спират за проверка влекач с ремарке, управлявано от шофьор - турски гражданин. Той превозвал товар от Германия за Армения.

Още по темата
Превозното средство било избрано за щателна проверка. В хода на проверката митническите служители открили зад средния долен шкаф на таблото седем вакуумирани плика, съдържащи 70 000 евро в купюри с номинали от 10, 20 и 50 евро.

По отношение на укритите средства шофьорът заявил, че парите са юридическо лице, а не негови лични. За случая е съставен акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Дънав Мост,Тарифата за Укранци "Бежанци" пътуващи с луксозна кола издирвана от Европол и превозващи неклариеана валута е 10 000 евро.
2
0
 
1
 
! Отговори
Добричко лъвче преди 1 година
Според някои хора, моето място не е в България ! Всъщност много грешат ! Това е все едно тези хора да мисят в България да нямат място Секс шоповете и Поп-фолк жанра ! Значи излиза че българското е РЕТРОМОДНО, изгубено и т.н. ! Жалко че е така !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвам, че от как се точи здраво здравната каса с ковид пътеки и бонуси, откритите недекларирани хиляди евра на гкпп са се увеличили драстично.