Жена от Добрич сдаде от балкона 35 бона на мнима полицайка

Получила обаждане от жена, представила се за униформена
25 ное 2022 14:50, Йоана Цонева
36
Жена от Добрич сдаде от балкона 35 бона на мнима полицайка
Снимка: БГНЕС

Жена от Добрич е предала 25 000 канадски долара с левова равностойност от над 35 000 лв. на телефонни измамници. Това съобщи за БТА говорителят на Районна прокуратура Даниел Илиев.

Сигнал за случая е подаден в 19.20 часа на 23 ноември от служител на 1-во Районно полицейско управление в града.

Между 14.00 и 18.00 часа на същия ден ощетената получила обаждане на домашния си телефон от жена, представила се за полицайка. Тя обяснила, че се извършва специализирана полицейска операция за залавяне на престъпна група и поискала съдействие. Последвал втори разговор с непознат мъж, представил се за шефа на Областната дирекция на МВР. Той казал на жертвата на измамата, че трябва да предаде всичките пари, които съхранява в дома си. Смятайки, че помага на органите на реда, жената събрала спестяванията си и ги хвърлила през прозореца в торба.

Още по темата
По случая е образувано досъдебно производство за измама. Прокурор Даниел Илиев обясни, че тази схема е най-разпространена, заедно със сюжета за пострадал близък, който спешно се нуждае от средства за лечение. "От месец септември почти всяка седмица имаме случай на телефонна измама, а през последната една седмица - от 21 ноември насам, всеки ден имаме такъв случай", допълни той.

Прокурор Илиев припомни, че "няма как държавна институция като полицията да иска пари от граждани за разкриване на каквито и да е престъпления". Той призова хората, когато получат обаждане от непознат, чуждестранен или скрит номер, или пък чуят един от гореописаните сюжети, незабавно да прекратят разговора и да подадат сигнал на телефон 112. "Отправям и апел и към близки и роднини на възрастни хора да бъдат отговорни към тях, непрекъснато да ги наблюдават и предупреждават, ако трябва - ежедневно, ако получават такива обаждания, да не откликват", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста от възрастните ги пере склерозата и губят способността си да мислят трезво в такива ситуации. За това и са лесна плячка
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тез работят с полицията и делят плячката . Откъде ше им имат номерата и данните
28
0
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 1 година
В Гърция такива измамници ги хващат за една седмица, а тук в Бг само ги пишат по вестниците.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
имала-дала, човек без нищо трудно ще измамиш
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имала бол пари дала.....То балъците никога няма да свършат.
25
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Както винаги, първосигнално се нахвърляте на възрастната жена. Слушах една пострадала и тя каза: "Те знаеха всичко за мен, имена, телефон, адрес, знаеха, че току-що съм се прибрала! Заплашиха, че ще дойдат и ще ме убият!". Според има няколко въпроса: Защо възрастните не вярват, че полицията ще ги защити и се поддават на заплахите? Защо толкова години не ги спряха, а в Гърция ги изловиха, айде 20 години на топло и дотам с измамите. Докато обвиняваме пострадалия и не спираме измамника, загиваме
24
0
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Колко десетилетия полицията непрекъснато съобщава, че пари не иска. Как не го разбраха тези с парите под дюшеците.
23
1
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
От полицията са и обещали 30 % лихва и бабето се е полъгала от алчност.
22
1
 
7
 
! Отговори
важното е преди 1 година
че тази жена пенсионерка ще може да гласува с хартия . *** .
21
0
 
5
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 година
Туй бабе цял живот не е закусвало, та да хвърли тия пари през джама.
20
6
 
6
 
! Отговори
инсп.Стрезов преди 1 година
Питам се този бабок откъде може да има в къщи тези 25 000 канадски долари. Трудно бинамерил в самата Канада, дом в който бихте открили подобна сума пари в брой. Освен в квартира на наркодилъри, сутеньори или крадци.Така че произхода на тези пари според мен е съмнителен, така че бабока си е получил . . .заслуженото !
19
0
 
4
 
! Отговори
Допълнение преди 1 година
"Прокурор Илиев пропомни,че "няма как държавна институция като полицията да иска пари от гражданите за разкриването на каквито и да било престъпления..." Да,вярно е,че институция,като полицията може и тя иска пари от гражданите,по-скоро за прикриването,отколкото за разкриването на някое престъпление или нарушение!?!Пример:Заловеният неотдавна зам.директор на Гранична полиция с подкупа,който е от друго естество!?!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми е жал за тия! Първо защо вампира има пари по дюшеците? И второ защо се взима толкова на сериозно, че точно тя ще разреши световните проблеми и ще докара ред!
17
1
 
11
 
! Отговори
Напомням преди 1 година
И друг път ви казвах. Когато ми се обади някой и имитира плач, питайки "Позна ли ме?" Винаги отговарям "Познах те." После аз питам "Защо плачеш? За х..й, за бой или за пандиз?" Моментално прекъсват разговора и не звънят повече.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хора на полицията не трябва да се съдейства. Всеки може да изкара някаква фалшива значка и да ви забута незнайно накъде. Съдейства се когато някой пряко е претърпял някаква щета или е свидетел на някакво престъпление.
15
1
 
14
 
! Отговори
Нямам думи преди 1 година
Извинявам се, но след ГОДИНИ непрекъснато предупреждение да не се хвърлят торби с пари през балкона, не ми е по силите да проумея как е възможно.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перфектна акция на ало-измамниците! Не знам само, защо след цялата галимация, се очаква Полицията да разследва, какво, как, кога е станало и да се хабят грешни пари. Така или иначе, много трудно ще се съберат доказателства за съд, всички сим-карти ще са унищожени, надали има снимки и др. Измамниците са си професионалисти, но и хората ни са много, много глупави и наивни.
13
0
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Какви млади хора да има,около жената!?Не знаете ли,е младите сега са IT-специалисти,брокери и инвестиционни посредници!Някой пич им пуска мухата в празните глави и почват да се лъжат един друг,какви сделки правили,пък после 'дълбокото гърло'
12
7
 
22
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
Ей такива "блестящи" изделия пишат тук как пут1о бил прав, как избивал фашисти убиващи "светлия рускоезичен народ" и как САЩ имал подземни лаборатории в цяла Украйна - най-големия си партньор. ХАХАХАХАХАХАХА
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешни са тези, които се присмиват на "наивниците" и после не могат да повярват, че и тях са ги измамили.