Бивш полицай се отметна от показанията си по делото "Семерджиев"

В следствието не ги снели правилно
8 фев 2023 18:45, Йоана Цонева
11
Бивш полицай се отметна от показанията си по делото "Семерджиев"
Снимка: БГНЕС

Секунди след тежката катастрофа на 5 юли миналата година, очевидец видял мъж да бяга от мястото на произшествието. Това разказа пред съда бившият полицай от 4-то РУ на МВР в София Мирослав Якимов, който даде показания по делото срещу Георги Семерджиев - подсъдим за тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени.

Якимов посочи, че въпросният очевидец бил с дълга коса и стоял в близка улица. После очевидецът се изгубил в суматохата, допълни той, цитиран от bTV.

Бившият полицай разказа още, че в нощта на инцидента бил на работа и около 23:00 ч. постъпил сигнал за инцидент на кръстовището на бул” Черни връх” и бул. "Арсеналски".

Когато стигнали на мястото, там ги посрещнал човек с бели дрехи, който се представил за военен прокурор.

Имало суматоха и много събрали се хора.

Още по темата
Якимов обясни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева (също свидетел по делото), или тя на него. Запитан кое е наложило в тази ситуация - по време на оглед на катастрофа да се чуе с Радева, Якимов обясни, че принципно се чували.

"Тя си беше забравила ключовете в автомивката и отиваше да си ги вземе", разказа още Якимов. Той допълни, че все пак няколко пъти ползвал автомивката, за която после стана ясно, че е управлявана от Семерджиев.

Якимов каза, че познава Семерджиев по физиономия от случайни срещи, за които после уточни, че били проверки. Попитан как точно него си спомня, Якимов каза, че това било заради специфичния външен вид на извършителя.

В нощта на инцидента джипът беше смачкан до неузнаваемост, но му направила впечатление специфична джанта, която приличала на тези, които имали колите на Семерджиев.

Той отрече да е казвал на Симона Радева за подозренията си, че Семерджиев е карал колата. Обясни, че в следствието, което води разследването, не снели показанията му правилно. Там е записано, че е казал на Радева, че Семерджиев е карал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво са Ви направили загиналите гда Съдии,Прокурори и полицаи,че се държите по този начин?
8
3
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
На ви демокрация, на ви права и свободи, сега и този ще се измъкне и следващия път ще гази вас или близките ви, това време искахте, това дойде ;) !!!!
7
3
 
6
 
! Отговори
Мафията МВР преди 1 година
Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол директно убива хора и не му държат сметка, от прокуратурата казват, че е нормално, бил изнервен!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този мрънкащ бил полицай, пък дори и бивш. Ни помни, не казал. Разбира се, че е подкован от адвоката си. А за стълбата нещо? Или този не е от носещите я? Пък може и това да не помни. Няма смисъл от такава полиция. Поне да се знае, че я няма и всеки си прави золуми как си иска.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман вече от това наше смешно правосъдие. Какво толкова разпитват. Този е отнел два човешки живота, това е достатъчно за да лежи до живот. Сега ще се мотаят, ще търсят начин с какви ли не хватки да го измъкнат. Онзи дето уби Милен Цветков, колко версии и глупости изговориха, това е тупане на топката. Нямаме правосъдие, това е.
4
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и защо тоя полицай е "БИВШ" ?!...Защо е уволнен ?..С какво е прегрешил,та са го отстранили?...Мисля,че всеки с поне две мозъчни гънки ще се досети:..-Защото е ОПАСЕН СВИДЕТЕЛ на трагедията!..И понеже с въпроснияИЗМЕТ "Семерджиев" ЯВНО са свързани "Фактори от висшето ръководство на полицията",за това ТРЯБВА да му запушат некакси устата...Разбира се,въпросния е съвсем наясно че с насочен към главата ти патлак просто не можеш да дискутираш,за това е и "оттеглил" показанията си..
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушевите ще помогнат да му се размине на наркомана Семерджиев, нищо ново.
2
2
 
37
 
! Отговори
МВР е корумпирано преди 1 година
Цялата полиция е съставена от мъжлета правещи се на мутри шефовете им са зависими от Румен Николов-Пашата(парите му) , нещо друго за МВР интересува ли ви, за изтезанията, убийства, гаври, подкупи, политически поръчки......!?
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква изненада